Zseniális színészi alakítások, kacagtató helyzetkomikumok, a színházi élet kulisszáit felfedő jelenetek, lenyűgöző díszletek és látványos jelmezek az Újszínházban Topolcsányi Laura A toll ősbemutatóján.

 

Zseniális színészi alakítások, kacagtató helyzetkomikumok, a színházi élet kulisszáit felfedő jelenetek, lenyűgöző díszletek és látványos jelmezek az Újszínházban Topolcsányi Laura A toll ősbemutatóján.

 

Féltékenységet, rivalizálást, szerelmet, s megannyi érzelmet felvonultatva debütált Kökényessy Ági rendezésében A toll (lásd: http://euroastra.hu/node/85399) című darab az Újszínházban. A nagysikerű ősbemutató egy vidéki társulat mindennapjait megmutatva enged bepillantást a kulisszák mögé, az olykor intrikáktól sem mentes színházi világba. Topolcsányi Laura pergő párbeszédekkel megírt kortárs darabja remek színészi alakításokat tesz lehetővé, miközben azzal a gondolattal játszik el, mi volna, ha egy pillanatra mindenki azt mondaná, amit valójában gondol.

 

Az igazmondás társadalmi igényét feszegető darab nézőit lenyűgözték az extravagáns jelmezek és az izgalmas díszletelemek, hosszas vastapssal jutalmazták a művészeket.

 

Az első kortárs bulvár darab rendezője, Kökényessy Ági egy hatalmas, toll alakú tortával lepte meg a premier utáni fogadáson az előadás szereplőit, azaz Tordai Terit, Incze Józsefet, Nagy Zoltánt, Ifj. Jászai Lászlót, Vass Györgyöt, Almási Sándort, Nemes Wandát és Koncz Andreát. Az alkotók egészen hajnalig ünnepelték a darab sikerét, amelyet legközelebb szilveszterkor tekinthet meg a nagyérdemű, egy pohár pezsgő kíséretében.

 

Komoly rendezővé érett mindenki Rachel-je!

Kökényessy Ági immáron második nagyszínpados rendezését láttuk az Újszínházban. Az elismert színésznő a sikeres Országjáró Mátyás király után A Toll című helyzetkomikumokban bővelkedő vígjátékban dirigálja kollégáit. A művésznő az őszinteségre való igényt kutatja és a női-férfi szerepköröket vizsgálja a színházi szakmának is fricskát mutató kortárs darabban. A sikeres színművésznő örömmel vetette bele magát a munkába, noha őt magát is meglepte, hogy az Országjáró Mátyás király diadala után rögtön zöld utat kapott Dörner Györgytől egy újabb rendezésre.

 

„A Toll remek szórakozást ígér mindenkinek, hiszen amellett, hogy egy rendkívül humoros és abszurd darabról van szó, több vetülete is van. Egyrészt az igazmondásra való igényünket feszegeti, másrészt a férfi-női szerepekkel is igen erősen foglalkozik. S nem utolsó sorban a darab pikantériáját az adja meg, hogy fricskát mutatunk a színházi szakma felé" – árulta el Kökényessy Ági, az egyik legfoglalkoztatottabb magyar szinkronszínésznő, aki nagyon boldog, hogy megrendezheti az első kortárs bulvár darabot az Újszínházban.

 

„Meglepett, hogy Dörner György és a színház vezetése rábólintott a darabra, mikor megmutattam nekik. Az pedig külön öröm, hogy a rendezés jogát is én kaptam meg. Megtisztelő ez a bizalom" – tette hozzá a színész-rendező, akinek célja, hogy ne csak a nézők, hanem a színészek is jól érezzék magukat a darab közben.

 

http://www.ujszinhaz.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük