„Lelki megújulásunkért!" jelmondattal szervez idén zarándokvonatokat a Misszió Tours Utazási Iroda. A MÁV-START Zrt. közreműködésével a csíksomlyói Boldogasszony Zarándokvonat negyedszer, a Lengyelországba robogó Fekete Madonna Zarándokvonat ötödször indul útnak.

 

„Lelki megújulásunkért!" jelmondattal szervez idén zarándokvonatokat a Misszió Tours Utazási Iroda. A MÁV-START Zrt. közreműködésével a csíksomlyói Boldogasszony Zarándokvonat negyedszer, a Lengyelországba robogó Fekete Madonna Zarándokvonat ötödször indul útnak.

 

A Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. a közös utazásszervezésről tartott sajtótájékoztatót Budapest-Nyugati pályaudvar Királyi várótermében, amelyen megjelent Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete, Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Székely János, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye segédpüspöke, Zaránd György, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezetője, valamint Bátor Botond pálos szerzetes.

 

A Misszió Tours részéről elhangzott, hogy az elmúlt évek hagyományait folytatva idén negyedszer kel útra a Boldogasszony zarándokvonat a csíksomlyói pünkösdi búcsúra és ötödször a Fekete Madonna zarándokvonat Lengyelország „lelki központjába", a magyar pálos szerzetesek által alapított világhírű czestochowai kegyhelyre, melynek czestochowai programjára meghívták Erdő Péter bíborost is.

Zaránd György, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi különvonatok közlekedtetése rendkívül bonyolult folyamat, az országonként eltérő hatósági előírások ugyanis komoly kihívások elé állítják a szervezőket. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a vasúttársaság azért ajánlotta fel a zarándokok számára különvonatait, mert elsősorban a vasúton történő utazás teszi lehetővé a nagy létszámú utazóközönség számára a kényelmes és biztonságos utazást.

 

Ezek a különvonatos utazások mással össze nem hasonlítható, rendkívüli élményeket nyújtanak a résztvevők számára. Kiemelkedő személyiségek a programok lelki vezetői is, mint Székely János és Tamás József püspökök, vagy Görbe László piarista és Bátor Botond pálos szerzetesek, de a lelki élményeket erősítik majd Tímár Asztrik és Böjte Csaba ferences testvérek is.

A közös programok, a vonatrádió, a színvonalas első és másodosztályú vasúti kocsik, a hangulatos étteremkocsik megteremtik a csíksomlyói Boldogasszony és a lengyelországi Fekete Madonna Zarándokvonatok egyediségét. Ezt teszik teljessé a különböző kategóriájú minőségi szálláslehetőségek. A Misszió Tours és a MÁV-Start együttműködésében megvalósuló különvonatok valóban különleges, jelmondatuk szellemében lelkileg is megújulást kínáló programokra hívják az érdeklődőket.

Az utazóközönség magas színvonalú kiszolgálása érdekében idén a Fekete Madonna zarándok különvonatot a korszerű, légkondicionált kocsijaival közlekedteti a vasúttársaság, továbbá most első alkalommal mindkét zarándokvonaton a különleges Komfort kocsi kényelmét is élvezhetik a résztvevők.

 

Boldogasszony Zarándokvonat, 2015. május 21-24.

2015-ben már negyedik alkalommal indul Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony Zarándokvonat. Az érdeklődők felszállhatnak Hatvan, Szolnok és Püspökladány állomásokon, illetve hazafelé jövet leszállhatnak Nagykárolyban és Debrecenben is. Erdélyben a vonat megáll Nagyváradon, Kolozsvárott és Marosvásárhelyen is. A zarándokvonat második napjának programja Gyimesbükkön, az ezeréves határnál lesz, majd a csíksomlyói búcsún való részvételt követően, Pünkösd vasárnapján, Gyergyószentmiklós főterén szabadtéri szentmise zárja a zarándoklatot.

Lelkivezetők: Burbela Gergely verbita, Görbe László piarista és Tímár Asztrik ferences szerzetesek. A Gyimesekben a püspöki szentmisén Tímár Asztrik kaplonyi ferences házfőnök, míg Gyergyószentmiklóson Böjte Csaba ferences testvér fog szentbeszédet mondani.

 

Fekete Madonna Zarándokvonat, 2015. június 22-25.

Ötödik alkalommal kel útra a lengyelországi Czestochowába, a magyar pálos szerzetesek által alapított világhírű kegyhelyre. Itt gazdag program keretében két teljes napot és három éjszakát töltenek a résztvevők. A zarándoklat következő fontos célpontja a Lengyelország szíveként emlegetett Krakkó, majd az új II. János Pál bazilika lesz.

Lelkivezetők: Székely János és Tamás József püspök, valamint Bátor Botond pálos szerzetes.

 

Részletes program és további információ a Misszió Tours Utazási Iroda honlapján, vagy levélben a missziotours@missziotours.hu címen.

 

www.missziotours.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük