2023.június.11. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Zelei Miklós: Az Isten balján – Situs Inversus

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96574"><img class="image image-preview" src="/files/images/katkó.preview.jpg" border="0" width="471" height="207" /></a></span>A Békéscsabai Jókai Színház következő bemutatójára, Zelei Miklós: Az Isten balján - Situs Inversus, Köllő Miklós rendezésében, Katkó Ferenccel a főszerepben november 20-án kerül sor az Ibsen stúdiószínházban.</p> <p> 

katkó.previewA Békéscsabai Jókai Színház következő bemutatójára, Zelei Miklós: Az Isten balján – Situs Inversus, Köllő Miklós rendezésében, Katkó Ferenccel a főszerepben november 20-án kerül sor az Ibsen stúdiószínházban.

 

katkó.previewA Békéscsabai Jókai Színház következő bemutatójára, Zelei Miklós: Az Isten balján – Situs Inversus, Köllő Miklós rendezésében, Katkó Ferenccel a főszerepben november 20-án kerül sor az Ibsen stúdiószínházban.

 

Zelei Miklós drámája 2012-ben a Jókai Színház egyfelvonásos drámapályázatára készült.

A beküldött 175 színdarabból a felolvasó színházi bemutatásra kiválasztott 13 – ezen belül nem rangsorolt – darab közé került, s Kolti Helga rendezésében, Katkó Ferenc előadásában sikert aratott a Szarvasi Vízi Színházban és a békéscsabai TeÁtriumban rendezett előadáson.

 

A kolozsvári Komp Press – Korunk Kiadó 2013 elején a darabot önálló kötetben is megjelentette. A történet szerint, Ady Endrének nem sikerül meghalnia 1919 telén. A Situs inversus Isten balján című darabban éppen ezért konstancai internáltként több túlélési esélyt kell latolgatnia.

 

„Legyen hajógyári törzsgárdatag, esetleg a szekuritáté ellenőrzésével és irányításával vállalja el a Konstancai Harcos című román napilap szerkesztését? Álházasság engedély megszerzésével próbáljon átjutni az „anyaországi" paradicsomba, ahol majd a kezdődő demokrácia egyik pártja frakcióvezető-helyettesének instrukciói nyomán országimázs-javító költeményeket írhatna, de ha okosan hallgat, esetleg akkor is cseng a kassza. A szerepeket, az összes színre lépőét, maga Ady játssza vagyis Katkó Ferenc, talán azért is, hogy a színház kedvet csinálhasson a tudattöbbszöröződés és -hasadás korszerű (trendi) állapotához. A darab minden eddigi Ady-képet felülír." (Seregi Zoltán mb. igazgató)

 

2015. november 20. 19:00

Zelei Miklós: Az Isten balján – Situs Inversus

katasztrófaakrobatika egy részben

Ibsen stúdiószínház

 

http://jokaiszinhaz.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.