Világzenei kísérők a pálinka mellé, aztán koccintás lánc indul a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, sőt fogadjon örökbe pálinkát „termő" szilvafát a Budai Várban.

 

Világzenei kísérők a pálinka mellé, aztán koccintás lánc indul a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, sőt fogadjon örökbe pálinkát „termő" szilvafát a Budai Várban.

 

Idén a Karib-térség nemzeti italát mutatja be a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál, amelyhez világzenei csemegék társulnak két színpadon és rendhagyó kezdeményezést indít a Békési Pálinkaház az október 3-án nyitó fesztiválon.

 

Bárki okleveles szilvafa tulajdonossá válhat. A standnál bárki örökbe fogadhat a Békési szilvaültetvényből egy fát, amelynek termését pálinkában kapja meg. A leendő gazda a 27 hektáros Békési szilvaültetvény 1869 darab veres szilva fájából választhatja ki a sajátját, amelyet nevére vesz, s amelynek termését a szüret után pálinkában kapja meg, egyenesen a híres Békési Pálinkafőzdéből.

 

Akárcsak a legnagyobb szeszfőző mesterek, számos zenész is azt vallja, olykor az egymásnak teljesen ellentmondó elemekből lehet igazán egyedit alkotni. Ez lehetne akár a fesztivál zenei programjának mottója is, hiszen olyan vegyítés történik majd a színpadon, amelyre ilyen dózisban ritkán akad példa.

 

A csütörtöki napot Szabó Balázs Bandája nyitja. A frontember elmondása szerint a zenekar amolyan „csontok között kifolyt" muzsikát játszik, amely leginkább „funky népzenének" vagy „bluesos folk rocknak" nevezhető. A bandát egy nem mindennapi páros váltja. A jazz világából érkező Fábián Juli és az elektronikus hangzással kísérletező Palásti Kovács Zoltán,
Zoohacker 2011 óta kápráztatja el a közönséget sajátos stílusával. A Juli Zoo nevet viselő formáció Like a child című számával vált széles körben ismertté, amellyel 2012-es hazai Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe is bejutott.

 

A Pálinkafesztivál pénteki és szombati napján tiszteletét teszi a Bohemian Betyars, a Kerekes Band, a Zombori, a RomUngro Fiúk és a Gypo Circus. Sok más fesztivállal ellentétben, itt a záró nap is tartogat zenei izgalmakat. Színpadra lép a Galileo, majd a Cimbaliband jóvoltából lehetőség nyílik a cimbalom rock'n'roll megismerésére, az utolsó koccintások mellé pedig a Besh o Drom dallamai társulnak.

 

A boldogság koccintással terjed – mondják a szervezők. S hogy mindezt a gyakorlatban is szemléltessék, minden este 20.00 órától a színpad környékére várják azokat a látogatókat, akik részt szeretnének venni a koccintásláncban. A pódiumról induló izgalmas, kapcsolatteremtő és közösségépítő játék célja az, hogy a koccintás minél több emberhez eljusson.

 

Részletes nagyszínpad program:

Október 3. Csütörtök
18.00: Szabó Balázs bandája
20.00: Juli Zoo

Október 4. Péntek
18.00: Bohemian Betyars
20.00: Kerekes Band

Október 5. Szombat
16.00: Zombori
18.00: RomUngro Fiúk
20.00: Gypo Circus

Október 6. Vasárnap
16.00: Galileo
18.00: Cimbaliband
20.00: Besh o Drom

 

http://palinkaeskolbasz.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük