2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Zöld Tölgy Környezetbarát Termék díjat kapott a Ricoh Hungary

4 perc olvasás
<p> <span class="inline left"><a href="/node/6990"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Zold%20Tolgy.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="96" /></a></span> A Ricoh Hungary újabb két multifunkciós berendezése használhatja a Kocsánytalan Tölgyet, a magyar Környezetbarát Termék Védjegy emblémáját. A Zöld Tölgy díjat a tegnap adta át Halász Gábor ügyvezető igazgatónak Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter. A környezetvédelem iránt fokozottan elkötelezett Ricoh, jelenleg az egyetlen olyan irodatechnikai berendezéseket forgalmazó vállalat Magyarországon, melynek termékei Zöld Tölgy díjat kaptak. </p><p>

 zold%20tolgy.thumbnail A Ricoh Hungary újabb két multifunkciós berendezése használhatja a Kocsánytalan Tölgyet, a magyar Környezetbarát Termék Védjegy emblémáját. A Zöld Tölgy díjat a tegnap adta át Halász Gábor ügyvezető igazgatónak Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter. A környezetvédelem iránt fokozottan elkötelezett Ricoh, jelenleg az egyetlen olyan irodatechnikai berendezéseket forgalmazó vállalat Magyarországon, melynek termékei Zöld Tölgy díjat kaptak.

 zold%20tolgy.thumbnail A Ricoh Hungary újabb két multifunkciós berendezése használhatja a Kocsánytalan Tölgyet, a magyar Környezetbarát Termék Védjegy emblémáját. A Zöld Tölgy díjat a tegnap adta át Halász Gábor ügyvezető igazgatónak Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter. A környezetvédelem iránt fokozottan elkötelezett Ricoh, jelenleg az egyetlen olyan irodatechnikai berendezéseket forgalmazó vállalat Magyarországon, melynek termékei Zöld Tölgy díjat kaptak.

2007 novemberétől a Ricoh újabb két terméke használhatja a Környezetbarát Termék védjegyet, a Zöld Tölgyet, így már az AficioTMMP C3500 és az AficioTMMP C4500-as színes multifunkciós berendezéseken is ott díszeleghet a Kocsánytalan Tölgy embléma. A mai napon tartott ünnepélyes díjátadó keretében Halász Gábor a Ricoh Hungary ügyvezető igazgatója Fodor Gábor környezetvédelmi minisztertől vehette át az elismerést.

ricoh mpc4500RICOH MPC4500Magyarországon 1993 óta létezik a környezetbarát termékeket megkülönböztető Környezetbarát Termék Védjegy, melynek célja a fogyasztók tájékoztatása és környezet iránti felelősségtudatának erősítése mellett a gyártók, forgalmazók és szolgáltatók ösztönzése a környezeti szempontból kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkező termékek és szolgáltatások bevezetésére.

A környezetbarát termék védjegy csak akkor adható egy irodai eszköznek, ha annak gyártása, felépítése, működése, üzemeltetése és hulladékkezelése teljes összhangban van a környezetvédelmi szempontokkal. Ezen kívül a terméknek eleget kell tennie valamennyi érvényes műszaki és humán-egészségügyi követelménynek, valamint meg kell felelnie a gyártó által vállalt műszaki, minőségi és biztonsági paramétereknek. 

Az irodai berendezések minősítése során elsősorban a készülékek környezetterhelő hatásait vizsgálják, olyan szempontok alapján, mint az ózonkibocsátás, a zajkibocsátás, a mérgező anyagok használata, az elektromos energiafelhasználás, valamint az elhasználódott készülékek és alkatrészek környezetterhelése. Fontos szempont, hogy a másolási sebesség növelése illetve az összetett szolgáltatások biztosítása mellett a környezetterhelés mértéke csökkenjen.

A minősítés megszerzése érdekében a gyártóknak már a tervezés során számos követelményt kell figyelembe venniük. Az elhasználódás után a hulladékká vált készülékeknek és alkatrészeinek a lehető legnagyobb mértékben újrahasználhatónak vagy újrahasznosíthatónak kell lenniük.

ricoh mpc4500RICOH MPC4500Magyarországon, 1993 óta összesen 29 cég 340 terméke kapott környezetbarát termék minősítést. A Zöld Tölgy díjat átvevők között a mai napig a Ricoh Hungary az egyedüli irodatechnikai berendezéseket forgalmazó vállalat.

Elsőként 2003-ban a Ricoh Hungary két multifunkciós berendezésén, az AficioTM2035 és az AficioTM2045 gépeken jelenhetett meg a környezetbarát termék embléma, majd a védjegy használati joga kiterjedt a készülékek utómodelljeire is, az AficioTM3035 és az AficioTM3045-re.

„Örülünk annak, hogy az eddigi termékeink mellett most két színes multifunkciós készülék is elnyerte a környezetbarát termék védjegyet. A Ricoh nemzetközi szinten is elkötelezett a környezet védelme mellett, folyamatos „zöld" akciókkal, tanúsítványok és termékvédjegyek megszerzésével járul hozzá az környezeti hatások csökkentéséhez. Büszkék vagyunk arra, hogy anyavállalatunk törekvéseivel összhangban, a Ricoh Hungary is komoly lépéseket tehet a fenntartható fejlődés érdekében" – mondta Sótér Krisztina, a Ricoh Hungary marketingkommunikációs menedzsere.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.