A Visa Europe új együttműködési megállapodást kötött a RePay International céggel annak alkalmából, hogy az ipari és kormányzati szektorban tevékenykedő üzleti kártyabirtokosoknak új „zöld" Visa kártyát bocsátanak ki Európában.

 

 

   A Visa Europe új együttműködési megállapodást kötött a RePay International céggel annak alkalmából, hogy az ipari és kormányzati szektorban tevékenykedő üzleti kártyabirtokosoknak új „zöld" Visa kártyát bocsátanak ki Európában.

 

 Az együttműködés egy korábbi, hasonló projekt folytatásának is tekinthető. Visa GreenCard néven már 2004-ben bevezették a holland fogyasztói piacra a világ első olyan hitelkártyáját, amellyel ellensúlyozható a szén-dioxid kibocsátás.

Az új együttműködés értelmében a Visa 4600 tagbankja olyan üzleti Visa kártyákat bocsáthat ki Európában, amelyek a RePay ClimaCount kompenzációs programjának keretén belül hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez. A program során a cégek és a kormányok különböző fenntarthatósági projekteket támogatnak. Minden egyes Visa kártyás tranzakció esetén megállapítják, hogy a megvásárolt termékhez vagy szolgáltatáshoz mekkora szén-dioxid kibocsátás társult, majd ezt erdőtelepítéshez vagy megújuló energiához kapcsolódó projektekkel kompenzálják. A ClimaCount programot a Conservation International természetvédelmi civil szervezet és a holland Alkalmazott Tudományok Intézete, a TNO támogatja.

Az innovatív fizetési kártyához egy kész kártyakoncepció kapcsolódik, amely komplett technikai back office infrastruktúra támogatást jelent, így a tagbankoknak nincsen szüksége jelentős befektetésre a back office működtetés terén. Minden üzleti kártyabirtokos számára elérhető a www.climacount.com oldal, ahol ellenőrizhetik vásárlásaikat, a tranzakciónkénti szén-dioxid kibocsátást és a kibocsátás ellensúlyozásának módját.

Luc Janssen, a Visa Commercial vezetője a következőt nyilatkozta a bejelentés kapcsán: „A Visa Europe-nál mindig igyekszünk olyan egyedi megoldásokat kínálni a tagbankoknak, amelyek kedvezőek az üzleti vásárlók számára. Ezzel az új együttműködéssel olyan „zöld" fizetési lehetőséget ajánlunk Európában, amely a fenntarthatósági kezdeményezések egyre növekvő igényéhez járul hozzá. A tagbankok könnyedén csatlakozhatnak a programhoz, ugyanis nincs szükség jelentős back office befektetésre, mivel a ClimaCount már biztosítja azt."

Patrick Bunnik, a RePay International vezérigazgatója a következőt tette még hozzá: „Együttműködésünk a Visa-val annak a bizonyítéka, hogy a „zöld" ügyek iránti egyre növekvő elköteleződés a lehetséges fenyegetés helyett kiváló üzleti lehetőséggé válhat. Ez az új fejlődés az üzleti piacon a ClimaCount programunk egyik következő lépése. A RePay teljes mértékben elkötelezett és felszereltségével is készen áll arra, hogy minden Visa tag számára elérhetővé tegye ezt a megoldást Európában.

http://www.visaeurope.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük