Személyiségének és motivációinak sokszínűségét osztotta meg rajongóival és a sajtóval Zséda – Zsédényi Adrienn – az életrajzi érdekességeket sem nélkülöző talkshow keretében. Az eseménynek a gellérthegyi Oxygen Wellness adott otthont. Dombóvári Vanda volt a délután műsorvezetője. Rögtön kiderült, hogy nála jobb beszélgetőpartnert nem lehetett volna találni, mert Szentesen egy évvel felette járt gimnáziumba.

Személyiségének és motivációinak sokszínűségét osztotta meg rajongóival és a sajtóval Zséda – Zsédényi Adrienn – az életrajzi érdekességeket sem nélkülöző talkshow keretében. Az eseménynek a gellérthegyi Oxygen Wellness adott otthont. Dombóvári Vanda volt a délután műsorvezetője. Rögtön kiderült, hogy nála jobb beszélgetőpartnert nem lehetett volna találni, mert Szentesen egy évvel felette járt gimnáziumba.

 

Iskolatársai érkezésekor tartottak tőle, Ciklámen Démonnak nevezték a háta mögött. A mostani Zséda jobban örült volna a Hófehérkének. A hosszú út, a női szerepek és az évszakok változása foglalkozást tekintve is újdonságot hozott. Erre jó példa kalendárium sorozatának szerkesztése, melyből idén a harmadik jelent meg. (2014 Válts szezont: http://www.euroastra.info/node/75784). Zsédát mindig foglalkoztatták a zenén kívüli, de annak érvényesülésére nyilvánvalóan ható kérdések: a megjelenés, stílus, életmód, életérzés.

 

Ezt tükrözik az említett kalendárium évszakokhoz illesztett stílusváltásai. Kedvenc évszaka a tél. Érdekes, de indokolt: a befelé fordulás miatt. Pápai születésű és szereti a mozgást is, így a korcsolyázást fiával. Engem ez a gondolkodás Osho követőire emlékeztet, akik mindent meditációként próbálnak megélni. Ebben segíti a zene, mint spirituális eszköz.

 

 

Családi vonás, hogy a nők nagyon értenek az anyagokhoz. Még a fürdőruhákat is maguk készítették.

 

Vanda szerint finom, hófehér alkat, olyan, mintha lebegne, mégis keményen, határozottan, két lábbal áll a földön.

 

Mária Magdolna dalával felvételizett Sík Olgánál, aki, mint később kiderült, elsősorban azért vette fel, mert érezte akaratát és tudta, ha nem ezt teszi, másokhoz megy, akik elrontják.

 

Újoncként el volt bűvölve a zenei élet energiáitól és lehetőségeitől. Tehetsége és eltökéltsége egyenesen vezetett a Cotton Club Singers-be, ahol hét évet töltött.

 

A korábbi blues időszakot itt a swing követte. A Cotton Club Singers jó iskola volt az elegancia, igényesség terén is. Zséda azt is szereti az éneklésben, hogy a közönség olyan, mint a rögtönítélő bíróság.

 

A Cotton Club Singers után két év szünet (és felkészülés) következett. Egy demó készült „Valahol egy férfi vár" címmel. A szerzővel, Rakoncai Viktorral járták a kiadókat. Mindenhol „túl karakteres" volt a válasz.  Végül a Magneoton (akkor Warner) adta ki 2008-ban első szóló lemezét.

 

A talkshow egyik vendége Dr. Bakanek György az Oxygen Wellness életmód tanácsadója volt. Arról beszélt, hogy a női szerep időszakok milyen követelményeket támasztanak. Nemcsak a három köznyelvben elterjedt időszakban: lány, kiteljesedett asszony és „de jól nézel ki".

Az énekesnő, családanya, szerkesztő, üzletasszony szerepek önmagukban, hát mégy egyszerre, igen komplexek. Az utóbbi évek tapasztalata, hogy ennek ellenére nem élünk tervszerűen. Pl. nem pótoljuk szervezetünk vas-igényét. Egy 14 éves korba lépő gyermek olyan, mint egy másik, új személy a családban. Zséda szerint a párunk, gyermek és önmagunk harmonikus életét meg lehet csinálni, bár tényleg nem egyszerű.

 

Eli Van Poeyer, a belga stylist volt a másik meghívott.

2004-ben a Liszt Ferenc téri Menza étteremben találkoztak először és azóta dolgoznak együtt. Zséda abban is céltudatos, hogy a zene jusson kifejezésre a külsőségekben, így megjelenésében is.

A stylist szerint fontos, hogy érezd magad jól a bőrödben.

A ruhák a személyiséget, a színek a hangulatot is tükrözik. Pl. a fekete a dühös, a színes a vidám kifejezője nagy általánosságban.

 

Eli alap ruhatárat is bemutatott. A kollekcióban az évszaknak megfelelő kabáton kívül a fekete ruhák és nadrágok fontosságát emelte ki.

 

Jól állunk előadói tehetségekkel. Közülük is kitűnik Zséda, harmonikus és sugárzó egyéniségével és az eleganciához művészi értékekhez való tudatos és következetes ragaszkodásával.

 

Könnyű neki. Mindez belülről jön. És tudjuk, a szépség is belülről fakad. Olyanok leszünk, mint a gondolataink.

 

 

Hecks Ferenc