2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok – Pécs

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79543"><img class="image image-_original" src="/files/images/zsolnaiP%20(1).jpg" border="0" width="456" height="250" /></a></span>A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat egy olyan közös, kreatív csapatot hozott létre, amelynek célja, hogy egyesített erővel, magas színvonalú, nagy érdeklődésre számot tartó és különleges rendezvény jöhessen létre. E koprodukció eredményeként május első hosszú hétvégéjén a Zsolnay Negyedben és a Kodály Központban kerül megrendezésre a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok. </p> <p> 

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat egy olyan közös, kreatív csapatot hozott létre, amelynek célja, hogy egyesített erővel, magas színvonalú, nagy érdeklődésre számot tartó és különleges rendezvény jöhessen létre. E koprodukció eredményeként május első hosszú hétvégéjén a Zsolnay Negyedben és a Kodály Központban kerül megrendezésre a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok.

 

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat egy olyan közös, kreatív csapatot hozott létre, amelynek célja, hogy egyesített erővel, magas színvonalú, nagy érdeklődésre számot tartó és különleges rendezvény jöhessen létre. E koprodukció eredményeként május első hosszú hétvégéjén a Zsolnay Negyedben és a Kodály Központban kerül megrendezésre a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok.

 

Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok – Pécs, 2014. május 1-2-3.

A rendezvényen egyszerre lesznek jelen a Zsolnay Fesztiválra jellemző, az innovációt, a különböző műfajok párbeszédét középpontba helyező – a személyesebb hangulatú és a „kulturális varázskertre" jellemző – programok, valamint kifejezetten a hallgatóknak, középiskolai diákoknak szóló zenei és közösségi, interaktív előadások.

A családi és közösségi akciók mellett a legnépszerűbb dj-k és zenekarok is fellépnek, de terítékre kerül például a testi-lelki egészség. A látogatókat szinte megszólítják a közkedvelt előadók, mintegy „face to face" mesélve nekik. Így, aki az előző években szívesen ellátogatott a Fesztiválra, az idén sem fog csalódni, ugyanakkor a középiskolások, egyetemisták is jól és tartalmasan szórakozhatnak majd.

 

Bíznak benne, hogy az együttműködéssel szélesedik az érdeklődők köre. Nem titkolt cél, hogy az érettségi és vizsgaidőszak előtt álló diákoknak is segítsenek ezzel a lazításban, hogy a megmérettetések előtt még egy rövid időre kikapcsolódhassanak, akár családjukkal együtt.

A fesztivál 23 helyszínén több mint 110 programon, közel 500 előadó szerepel.

A három nap alatt 38 koncert, 41 családi és gyerekprogram és 36 közösségi program várja majd a fesztiválozókat.

 

Fesztiválmegnyitó performance: 2014. május 1. 14.00 órakor!

A fesztivál programjai a Zsolnay Negyedben mindennap ESTE 7 ÓRÁIG INGYENESEN látogathatók! A fesztivál ideje alatt a Zsolnay Negyed állandó kiállításaira szóló teljes árú jegyek 50% kedvezménnyel vásárolhatók!

A Kodály Központban tartandó két programra külön kell belépőt venni.

 

Este 7 óra után a Zsolnay Fesztivál & Egyetemi Napok jegyárai a Zsolnay Negyedben:

május 1. : 1000 Ft, Diákigazolvánnyal 700 Ft, PTE hallgatóknak 500 Ft

május 2. : 1000 Ft, Diákigazolvánnyal 700 Ft, PTE hallgatóknak 500 Ft

május 3.: 2000 Ft, Diákigazolvánnyal 1700 Ft, PTE hallgatóknak 1500 Ft

3 napos bérlet: 3500 Ft, Diákigazolvánnyal 2500 Ft, PTE hallgatóknak 2000 Ft

 

„Kedves Barátaink!

Több jelentős európai fesztivál helyszíne nem az adott ország fővárosa. Brno, Poznan, Aix-en-Provence, Avignon, Nyitra, Edinburgh rendezvényei évtizedek alatt alakították ki sajátos profiljukat.

Pécs gazdasági és kulturális életében máig nagy jelentőséggel bír az a – valahai Zsolnay család által mívelt, példaértékű – modell, amely a kreativitást, az innovációt, az együttműködésben való lehetőségek kiaknázását tekintette alapnak. Az ő örökségük az összefogásra épülő, újító, fejlesztő gondolkodás is.

Az idei, harmadik életévébe belépő Zsolnay Fesztiválunk is ezekre az elvekre épülve fogott össze az Egyetemmel, mintegy újabb erővonalat teremtve az eddigiek mellett.

A Zsolnay Kulturális Negyedben és a Kodály Központban lévő 23, különleges arccal rendelkező helyszín már eleve egyedivé teszi rendezvényünket, nem beszélve az 500 művészről és azokról a családi- és közösségi programokról, melyek egyaránt izgalmas élményt jelenthetnek kisgyereknek, egyetemistának, nyugdíjasnak.

Reményeink szerint ezek a helyszínek és a fesztivál színházi/zenei/képzőművészeti tartalma ad lehetőséget a jelentős európai fesztiválok családjába való belépéshez.

Találkozzunk a programokon, szeretettel várunk minden érdeklődőt!"

(Márta István ZSÖK ügyvezető, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke)

 

„Kedves Érdeklődő!

Legyél fiatal vagy idősebb, nő vagy férfi, családos vagy egyedülálló, egy biztos: a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napokon megtalálod a hozzád illő programokat!

Olyan fesztiválra invitálunk, melyen még sosem jártál.

Egyszerre kínálunk meghitt hangulatú kulturális varázskertet, ahol lazíthatsz, magadba szívhatod a kultúrát, a művészetet és nyugodtan kikapcsolódhatsz.

Ugyanakkor közösségi, jótékonysági, pályaorientációs, valamint sport- és egészségügyi programjainkon valódi tudást, használható tapasztalatot szerezhetsz az élet legfontosabb területeiről.

Végül pedig a zenekedvelők és fesztiválrajongók sem csalódnak, hiszen közel 40 koncerten mulathatnak, egészen hajnalig!

Itt a tavasz, lazíts velünk a szabadban, hiszen 3 nap pihenés mindenkinek jár!

Szeretettel várunk a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napokon!"

(Rinfel János elnök, PTE EHÖK)

 

A programváltoztatás jogát fenntartják!

 

2014. május 1-2-3.

Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok – Pécs

 

www.zsolnayfesztival.hu

https://www.facebook.com/ZSFEN

https://www.facebook.com/zsolnayfestival

https://www.youtube.com/watch?v=DkdDJ8ANBNo

https://www.youtube.com/watch?v=iBz-1R9PJwA

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.