Több mint 31 millió euró adomány non-profit szervezeteknek 10 év alatt.Több mint 3500 projekt támogatása az UniCredit Csoport munkatársainak adományaiból. 2012-ben 3,7 millió euró gyűlt össze 411 projekt támogatására

 

Több mint 31 millió euró adomány non-profit szervezeteknek 10 év alatt.Több mint 3500 projekt támogatása az UniCredit Csoport munkatársainak adományaiból. 2012-ben 3,7 millió euró gyűlt össze 411 projekt támogatására

 

Bécsben rendezett díjátadóval ünnepelte tizedik évfordulóját az UniCredit Alapítvány kezdeményezése, az úgynevezett Gift Matching Program. Ennek lényege, hogy a bank munkatársainak non-profit szervezetek számára felajánlott adományait az alapítvány kiegészíti, akár az eredeti összeg duplájára is.

 

Évtizedes tevékenysége során a program non-profit szervezetek által támogatott több mint 3500 projekt finanszírozását segítette Európa szerte azáltal, hogy összegyűjtötte a bankcsoport munkatársak adományait és az UniCredit Alapítvány kiegészítő hozzájárulását. A teljes adományösszeg így meghaladja a 31 millió eurót.

 

2012-ben 19 országból több mint 13 000 kolléga kötelezte el magát a Gift Matching Programban aló részvétel iránt, ami mintegy 3,7 millió euró adomány összegyűjtését és 411 non-profit szervezet támogatását tette lehetővé. Az UniCredit Alapítvány ezúttal további hozzájárulással is gyarapította a 19 legjobb projekt számára gyűjtött összeget: országonként egy projekt esetében a maximum 5000 eurós díj a kollégák adományait hagyományosan kiegészítő hozzájáruláshoz adódik hozzá.

 

A munkatársi adományozói program tizedik évfordulójára rendezett díjátadó eseményre a bécsi Bank Austria Kunstforumban került sor néhány napja – Federico Ghizzoni, az UniCredit vezérigazgatójának elnökletével, valamint Gianni Franco Papa, az UniCredit CEE Division vezetőjének és Maurizio Carrara, az UniCredit Alapítvány elnökének részvételével.

 

Federico Ghizzoni, az UniCredit vezérigazgatója így nyilatkozott: „Az UniCredit minden munkatársának köszönöm kezdettől fogva folyamatos és növekvő elkötelezettségét. Kollégáinknak a közösségi érdekek javára tett erőfeszítései és felajánlott szaktudása lehetővé tette számunkra, hogy a csoportunkat mindig is jellemző szolidaritás és befogadás érzését konkrét cselekedetekbe ültessük át."

 

Maurizio Carrara, az UniCredit Alapítvány elnöke hozzátette: „Az UniCredit Alapítvány egyik legfontosabb feladata, hogy az UniCredit számos munkatársának rendkívüli önkéntes erőfeszítéseire építsen valamennyi országban, ahol jelen van. A Gift Matching Program olyan más fontos kezdeményezésekkel párhuzamosan működik, mint például a Your Choice, Your Project. Valamennyinek célja, hogy támogassák az UniCredit munkatársainak nélkülözhetetlen elkötelezettségét. Kollégáink lelkesedése és adományozói készsége bizonyítja, jó úton járunk."

 

A tizedik munkatársi adományozói program számokban:

  • 411 projekt 13500 munkatárs támogatásával 19 országban,
  • a munkatársak 1870000 euró adománya révén és az UniCredit Alapítvány 100 százalékos adománykiegészítési politikájának köszönhetően, összesen több mint 3700000 euróval támogatott különböző projekteket.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük