2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

100 mese a beteg gyermekeknek

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79842"><img class="image image-preview" src="/files/images/webes_olvasas.preview.jpg" border="0" width="463" height="309" /></a></span>2014. április 28. -án elérte a 100-at a K&H gyógyvarázs YouTube csatorna mesevideóinak száma. A történeteket eddig több mint 11 000 alkalommal nézték meg a kórházakban fekvő beteg gyerekek. A legnézettebb mesék listáját jelenleg A kismalac és a farkasok vezeti, 351 letöltéssel.

webes olvasas.preview2014. április 28. -án elérte a 100-at a K&H gyógyvarázs YouTube csatorna mesevideóinak száma. A történeteket eddig több mint 11 000 alkalommal nézték meg a kórházakban fekvő beteg gyerekek. A legnézettebb mesék listáját jelenleg A kismalac és a farkasok vezeti, 351 letöltéssel.

webes olvasas.preview2014. április 28. -án elérte a 100-at a K&H gyógyvarázs YouTube csatorna mesevideóinak száma. A történeteket eddig több mint 11 000 alkalommal nézték meg a kórházakban fekvő beteg gyerekek. A legnézettebb mesék listáját jelenleg A kismalac és a farkasok vezeti, 351 letöltéssel.

"Volt a világon egy szegény asszony…" – kezdi meséjét Kitti, aki a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című történetet küldte be a K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben program keretében. Ez lett a 100. mese, amely 2013. december 5. óta felkerült a K&H gyógyvarázs YouTube csatornájára. „Eredetileg személyesen szerettem volna mesét olvasni, de sajnos ezt az időbeosztásom nem tette lehetővé. Nagyon megörültem, amikor hallottam a mesevideó küldés lehetőségéről! A célom az volt, hogy mesémmel boldogabbá tegyem a gyerekek kórházi napját!" – mondta Kitti.

„K&H gyógyvarázs mesedoktorok programunk webes ágát azért indítottuk el tavaly decemberben, mert szerettük volna, ha a mese gyógyító ereje minél több gyermekhez, minél több alkalommal eljut, méghozzá időbeli és térbeli korlátok nélkül. A felhívására eddig összesen 140 mese érkezett, amiből a tartalmi és technikai ellenőrzés után 100 került fel a K&H gyógyvarázs YouTube csatornájára. Ezeket az elmúlt öt hónap során több mint 11 000 alkalommal nézték meg a kórházakban fekvő beteg gyerekek" – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „A visszajelzések azt mutatják, hogy a program elérte célját, a K&H gyógyvarázs mesedoktorok történetei nap mint nap örömet okoznak a kis betegeknek. Különösen igaz volt ez Karácsonykor, amikor meséinkkel sikerült egy kis ünnepet varázsolni a kórházi falak közé, illetve a márciusi influenza járvány idején, amikor a látogatási tilalmak időszakában is gyógyítottak a történetek."

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok webes kezdeményezése a gyermekektől kezdve a nagymamákig mindenkit megmozgatott: a mesemondók közel fele-fele arányban tartoznak a fiatal illetve a középkorú korosztályhoz, de három nagymama korú hölgy is készített videót. A legtöbb mesét hölgyek (67%) küldték be, de az erősebb nem képviselői is sokszor ragadtak mesekönyvet, hiszen videóink 23%-a tőlük származik. A történetek 10%-át pedig csoportok – kollégák, barátok, iskolai osztályok – küldték be. A 100 beküldött mese közül a legnépszerűbb A kismalac és a farkasok lett, amit 351-szer töltöttek le, ezt a Borsószem királykisasszony és A hóvirág követik, 288 illetve 245 letöltéssel.

„A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programját nagyon hasznos és jó ötletnek tartom" – nyilatkozta dr. Szűcs Péter, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ gyermekosztályának vezető főorvosa. „A mai gyermekek nagy hiányt szenvednek a tanulságos, követhető történetekben, hiszen a sokkoló szörnyek, vámpírok és egyéb szörnyű lények által uralta történetek növelik a gyermekekben amúgy is meglévő szorongást. Nagyon örülünk, hogy a K&H gyógyvarázs mesedoktorai az emberi szó gyógyító erejét hozzák el a kórházakba. Hatalmas segítség ez nekünk, hiszen a nővéreknek sajnos nincs idejük leülni a gyerekek mellé és mesélni nekik."

„A K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben program természetesen tovább folytatódik, és reméljük, hamarosan már 200 mesével kedveskedhetünk a kis betegeknek" – tette hozzá Horváth Magyary Nóra. „Továbbra is buzdítunk minden lelkes mesemondót, járuljanak hozzá a gyerekek felvidításához!"

Az önkéntes mesélők a www.khgyogyvarazs.hu oldalon, egy rövid regisztráció után tölthetik fel videóikat, amelyek a K&H gyógyvarázs YouTube csatorna, valamint a K&H által biztosított számítógépek segítségével az ország 20 gyermekkórházának kis betegeihez jutnak el.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.