2023.június.11. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

10+1 rendhagyó tudnivaló a Krisna-hívők Szekérfesztiváljáról

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/51880"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/szeker.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="57" /></a></span>Idén 2011. július 9-én, szombaton rendezik meg Krisna-hívők az egyik legjelentősebb vallási ünnepüket és legnagyobb utcai megmozdulásukat, a Szekérfesztivált. A szekereken a hívők az Úr Krisna egyik különleges megjelenési formáját húzzák végig a Hősök terétől a Vörösmarty térig. <em>Tudtad-e, hogy...</em></p> <p> 

 szeker.thumbnailIdén 2011. július 9-én, szombaton rendezik meg Krisna-hívők az egyik legjelentősebb vallási ünnepüket és legnagyobb utcai megmozdulásukat, a Szekérfesztivált. A szekereken a hívők az Úr Krisna egyik különleges megjelenési formáját húzzák végig a Hősök terétől a Vörösmarty térig. Tudtad-e, hogy…

 

 szeker.thumbnailIdén 2011. július 9-én, szombaton rendezik meg Krisna-hívők az egyik legjelentősebb vallási ünnepüket és legnagyobb utcai megmozdulásukat, a Szekérfesztivált. A szekereken a hívők az Úr Krisna egyik különleges megjelenési formáját húzzák végig a Hősök terétől a Vörösmarty térig. Tudtad-e, hogy…

 

 1. A Szekérfesztiválon minden évben az Úr Krisna egy különleges megjelenési formáját, az Úr Dzsgannáthát, vagyis az Univerzum Urát húzzák haza a hívők jelképesen szülőfalujába, gyermekkori kedvteléseinek helyszínére, Vrindávanába.

 

2. A fesztiválon és a templomokban a Haré Krisna Haré Krisna Krisna Krisna Haré Haré Haré Ráma Haré Ráma Ráma Ráma Haré Haré mantrát éneklik a résztvevők, amelynek legtömörebb jelentése: Ó Uram, kérlek, foglalj le odaadó szolgálatodban!

 

3. A fesztiválon egyszerre több helyszínen is zajlanak a programok. Nem csak a nagyszínpadon hallhatsz előadásokat, hanem a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola sátrában is, de lesz Kérdezz-felelek információs pont, filozófia sátor is.

 

4. Hogyha valamilyen vegán süteménnyel, natúr magokkal, nyers vagy aszalt gyümölcsökkel kedveskedsz az Univerzum Urának, ún. mahápraszádam jegyet kapsz, amit beválthatsz a Vörösmarty téren, megszentelt, mennyei finomságokra.

 

5. A fesztiválon bátran kérdezhetsz a Krisna-tudat kultúrájáról, szokásairól és miértjeiről. Hogyha megállítasz egy fesztiválozót, ajánl számodra egy olyan embert, aki megválaszolja kérdéseidet – próbáld ki!

 

6. A fesztiválon rengeteg zenei program kerül megrendezésre, ének, zene tánc várja az érdeklődőket. Az előadásokat nem csak hallgathatja a közönség, hanem csatlakozhatnak is a fellépőkhöz – kifejezetten áldásos bekapcsolódni az éneklésbe, tapsolásba.

 

7. A Szekérfesztiválon kapható Európa legfinomabb vegán burgere, amely nem csak, hogy őrzi a hagyományos ízeket és fűszerezést, hanem túl is szárnyal rajta, sőt a húsmentes szendvics egy igazán környezetkímélő étek is – a klímakárosító az üvegházgázok 51%-as ugyanis az állatok tartásából és feldolgozásából keletkezik! Itt tudatos lépéseket tehetünk jövőnk javítása érdekében.

 

8. Az ünnepen a bizonyítottan legfinomabb vásári csemege pedig a tűzdelt pakóra, egy indiai étel, amelyben nyársra szúrt zöldségek kerülnek sárgaborsólisztes bebundázásra és kisütésre.

 

9. A Vörösmarty téri kirakodóvásárban beszerezheted a legfinomabb indiai kellékeket, holmikat és fűszereket. Kelméket, szárikat, méterárunak való textíliákat, füstölőket, mézet, ékszereket, de hennát és magazinokat is.

 

10. A fesztiválon nem elveszíthetsz, hanem megtalálhatsz néhány igazán érdekes könyvet, olvasnivalót. A filozófiai könyvek mellett, kapcsolódó indiai irodalmat és receptes könyveket is beszerezhetsz.

 

+1 A karneválon – ha nem volt még elég – jegyeket válthatsz a 3 napos, festői környezetben megrendezett Krisna-völgyi Búcsúba is, amely július 22-24. között kerül megrendezésre Somogyban.
A nyár még csak most kezdődik, a fesztiválon találkozunk!

 

http://szekerfesztival.krisna.hu/

 

Németh Krisztina

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.