2024.április.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

1400 milliárdot ér a magyar mérnökök munkája az autóiparban

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97474"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_636.jpg" border="0" width="273" height="78" /></a></span>A világ legnagyobb autógyártói közel 1400 milliárd forint nagyságrendben adtak megrendeléseket a német thyssenkrupp részére olyan elektromechanikus kormányrendszerekre, amelyek fejlesztésében Magyarországon egy 400 fős magyar mérnökcsapat kulcsszerepet játszik. Az energiatakarékos és a mai vezetést támogató rendszerek alkalmazását lehetővé tévő kormányrendszerek elektronikus fejlesztései teljes egészében a thyssenkrupp budapesti Kompetencia Központban zajlanak, a liechtensteini központ mechanikai fejlesztéseivel párhuzamosan. </p> <p> 

A világ legnagyobb autógyártói közel 1400 milliárd forint nagyságrendben adtak megrendeléseket a német thyssenkrupp részére olyan elektromechanikus kormányrendszerekre, amelyek fejlesztésében Magyarországon egy 400 fős magyar mérnökcsapat kulcsszerepet játszik. Az energiatakarékos és a mai vezetést támogató rendszerek alkalmazását lehetővé tévő kormányrendszerek elektronikus fejlesztései teljes egészében a thyssenkrupp budapesti Kompetencia Központban zajlanak, a liechtensteini központ mechanikai fejlesztéseivel párhuzamosan.

 

A világ legnagyobb autógyártói közel 1400 milliárd forint nagyságrendben adtak megrendeléseket a német thyssenkrupp részére olyan elektromechanikus kormányrendszerekre, amelyek fejlesztésében Magyarországon egy 400 fős magyar mérnökcsapat kulcsszerepet játszik. Az energiatakarékos és a mai vezetést támogató rendszerek alkalmazását lehetővé tévő kormányrendszerek elektronikus fejlesztései teljes egészében a thyssenkrupp budapesti Kompetencia Központban zajlanak, a liechtensteini központ mechanikai fejlesztéseivel párhuzamosan.

 

Meggyőzte a világot a magyar fejlesztésű elektromechanikus kormányrendszer: a német thyssenkrupp az elmúlt hónapokban nagy volumenű, összességében évente mintegy hárommillió kormányrendszer fejlesztéséről és gyártásáról szóló megrendeléseket kapott nemzetközi autógyáraktól. Az ügylet teljes árbevétele közel 1400 milliárd forintra (4,5 milliárd euróra) rúg. A sorozatgyártás jövő évtől szukcesszíven, tehát egy-egy időszakban változó mennyiségben zajlik majd. A megrendelők közé német, európai, ázsiai és amerikai autógyártók is tartoznak.

Ezeknek a nagy autógyáraknak a kiszolgálása fontos mérföldkő kormányrendszer-üzletágunk számára. Az utóbbi években kormányrendszereink továbbfejlesztését hangsúlyosan az elektromechanikus rendszerek irányába vittük, ami pozitív fogadtatásra talált ügyfeleinknél."– fogalmazott dr. Karsten Kroos, a thyssenkrupp Components Technology üzleti területének vezérigazgatója. 

A mostani szállítási szerződések a thyssenkrupp eddigi legnagyobb autóipari megrendelései közé tartoznak.  

Nagyon büszkék vagyunk a budapesti Kompetencia Központban dolgozó mintegy négyszáz magyar mérnökre, akik tudásukkal, kreativitásukkal hozzájárultak ehhez a nagyszerű eredményhez."– hangsúlyozta Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp budapesti Kompetencia Központjának igazgatója.

A thyssenkrupp által fejlesztett elektromechanikus rásegítésű kormányrendszerek energiatakarékosabbak a hagyományos hidraulikus szervóknál és járművenként akár fél liternyi üzemanyagot is megtakarítanak száz kilométerenként, miközben olyan vezetést támogató alkalmazások használatát teszik lehetővé, mint az automatikus parkolási segéd, a sávtartó alkalmazás, vagy akár az önvezető, autonóm autó. A budapesti, úgynevezett E/E Kompetencia Központ az elektromos kormányrendszer elektromos és elektronikus alkatrészeinek, szoftverének fejlesztési központja, míg Liechtensteinben a mechanikus részek fejlesztése zajlik. Az elektromechanikus kormányrendszer nagy piaci és növekedési esélyt jelent, mert egyre több autógyártó – a volumenében erős közép- és kisautó szegmensben is – mindinkább ezt a technológiát alkalmazza.  

A thyssenkrupp már ma is a világ egyik piacvezetője kormányoszlopok terén. Az elektromechanikus kormányrendszerek portfóliójának kibővítése jelenleg mindenekelőtt olyan nagy gépjármű piacokon kecsegtetnek sikerrel, mint Kína vagy Észak-Amerika. Ennek megfelelően a tavalyi évben a konszern egy új kormánymű-üzemet nyitott Sanghajban, amit idén áprilisban egy újabb követett a mexikói Pueblában.

Az utóbbi három évben a thyssenkrupp összesen kerek 3000 milliárd forint értékben fektetett be az alkatrész-technológia üzletágba. Ennek 70 százaléka került világszerte az autóalkatrész üzletének kiépítésébe Kína, Észak-Amerika és Európa növekedési régióiban.

A thyssenkrupp világszerte egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrészszállítóinak. Tízből kilenc prémium osztályú autó a vállalat termékeivel készül, és minden harmadik teherautóban megtalálhatók a thyssenkrupp hajtómű alkatrészei. A thyssenkrupp személygépjármű szektorban elért árbevétele a 2014/2015 üzleti évben több mint 3000 milliárd forintra rúgott. A megrendelők körében szinte valamennyi nagy autógyártó megtalálható.A thyssenkrupp világszerte 29 000 munkatársa segítségével fejleszt hightech alkatrészeket az autóipar és a gépgyártás számára. Az autóiparban a termékpaletta az épített vezérműtengelyektől és integrált vezérműtengelyes hengerfejmoduloktól a kormány- és lengéscsillapítókon át a különböző rugókig és stabilizátorokig, valamint tengelymodulok összeszereléséig terjed. Ipari területen a thyssenkrupp építőgépek, szélerőművek és az általános gépipar részére szállít számos alkalmazást. A Components Technology üzleti terület a 2014/2015 üzleti évben több mint 2000 milliárd forint árbevételt ért el.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.