2024.május.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

1749: CSÜTÖRTÖK ÉJFÉLIG KÖZEL 23 MILLIÓ FORINT GYŰLT ÖSSZE A SEGÉLYVONALON AZ ÁRVÍZKÁROSULTAK MEGSEGÍTÉSÉRE

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/40007"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kkk_5.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>A hazai telekommunikációs iparág legnagyobb szereplői, a Vodafone, a T-Mobile, a Telenor, a T-Home, az Invitel és a UPC által támogatott 1749-es segélyvonalon összegyűjtött milliók a magyar Vöröskereszt segítségével jutnak el az érintettekhez. </p><p>

kkk 5.thumbnailA hazai telekommunikációs iparág legnagyobb szereplői, a Vodafone, a T-Mobile, a Telenor, a T-Home, az Invitel és a UPC által támogatott 1749-es segélyvonalon összegyűjtött milliók a magyar Vöröskereszt segítségével jutnak el az érintettekhez.

kkk 5.thumbnailA hazai telekommunikációs iparág legnagyobb szereplői, a Vodafone, a T-Mobile, a Telenor, a T-Home, az Invitel és a UPC által támogatott 1749-es segélyvonalon összegyűjtött milliók a magyar Vöröskereszt segítségével jutnak el az érintettekhez.

Közel 23 millió forint értékű adomány érkezett SMS-ek és telefonhívások formájában tegnap éjfélig a 1749-es segélyvonalra. Ez több mint 114 ezer darab hívást illetve SMS-t jelent alig két nap alatt. Az összeget a májusban pusztító heves viharok, esőzések okozta károk helyreállítására, az árvízkárosultak megsegítésére közösen gyűjtik a hazai telekommunikációs szolgáltatók. Minden, 2010. május 19-től a segélyvonalra érkező hívás és SMS teljes, 200Ft-os összegét a Magyar Vöröskereszten keresztül a bajba jutottak megsegítésére fordítják.

A telekommunikációs szolgáltatók gyors összefogásának, a Magyar Vöröskeresztnek és az ügyfeleknek köszönhetően már megkezdődtek a mentési munkálatok, de sok településen még mindig kritikus állapotok uralkodnak. A folyók áradása mellett a viharos széllökések, a nagy mennyiségű esőzés és a belvíz is komoly károkat okozott, több száz család otthona vált lakhatatlanná.

A Magyar Vöröskereszt a beérkezett adományokból a rászoruló családokat segíti majd. Elsőként tartós élelmiszereket, fertőtlenítőszereket juttat el az árvíz által leginkább sújtott települések számára. A későbbiekben pedig a családok otthonainak újjáépítésében is részt vállal, építőanyagok vagy egyéb eszközök biztosításával.

A medrükből kilépő folyók áradása miatt jelenleg is több száz km-es szakaszon árvízvédelmi készültség van, emellett a Tisza is áradásnak indult. A segítségnyújtásra még mindig nagy szükség van, ezért a Magyar Vöröskereszt továbbra is várja a 1749-es számra érkező hívásokat, és az „ARVIZ" vagy „ÁRVÍZ" szót tartalmazó SMS-eket.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.