A 2007-es Európai Vállalkozás Díj zsűrije a 13 döntős európai projekt közé választotta a Széchenyi Kártya konstrukciót.

A 2007-es Európai Vállalkozás Díj zsűrije a 13 döntős európai projekt közé választotta a Széchenyi Kártya konstrukciót.

Több mint háromszáz regionális és helyi szervezet – beleértve a városok, régiók és közösségek, továbbá PPP projektek, képzési programok és vállalkozói szövetségek – versenyeztek a 2007-es díj nemzeti fordulójában. A résztvevő országok ezek közül két-két jelöltet küldhettek az Európai megmérettetésre.

"A döntőbe jutás önmagában is komoly elismerés a Széchenyi Kártyának, a KA-VOSZ-nak és a konstrukcióban közreműködő szervezeteknek – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak, a Hitelgarancia Zrt.-nek és a konstrukcióban résztvevő kereskedelmi bankoknak – de kiváló lehetőség a magyar kkv támogatási politika, a kamarák és a vállalkozói szövetség valamint a magyar kisvállalkozások példanélküli együttműködésének megismertetésére és elismertetésére is" – mondta Krisán László a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója.

A díjat azért hozták létre, hogy meg lehessen ismerni a vállalkozásösztönző kezdeményezéseket,  be lehessen mutatni és megosztani egymással a legjobb vállalkozási irányvonalakat és gyakorlatokat, ezen kívül növelje a vállalkozók társadalmi tudatosságát, szerepét, illetve, hogy bátorítsa, ösztönözze a potenciális vállalkozókat.

A Széchenyi Kártya jó mintaként szolgálhat az Európai Unió tagországai, elsősorban a frissen csatlakozott országok számára a kisvállalkozások finanszírozáshoz juttatásában, a bürokrácia csökkentésében és nem utolsó sorban példát mutathat a különböző érdekeltségű szervetek – a közös cél, a kisvállalkozások támogatása érdekében történő – összefogására.

Az Európai Vállalkozás Díj december 6-i díjkiosztó ünnepség az Európai Bizottság, a Régiók Bizottsága és a Portugál Elnökség szervezésében Portóban kerül megrendezésre.

November 21-én Brüsszelben került megrendezésre a BUSINESSEUROPE és a Bizottság szervezésében az SME Action Day, melynek célja az európai vállalatok érdekeinek középpontba állítása.  A panelbeszélgetésekre meghívott EU intézményi vezetők és a vállalatvezetők megvizsgálják, hogy az SME ACT intézkedéscsomag keretében, milyen kezdeményezések karolhatóak fel európai szinten, melyek megkönnyítik a KKV-k növekedését és együttműködését. A konferencián felszólalt többek között számos európai vállalat vezetője, Európai Parlamenti képviselő, az Európai Bizottság Biztosa, az Európai Beruházási Bank képviselője és az Európai Bizottság Főigazgatója.

A KA-VOSZ részvétele a kisvállalkozások támogatása, a finanszírozási forrásokhoz juttatása szempontjából volt fontos a rendezvényen, mely egyben a Modellrégió program nyitánya is.

A SZÉCHENYI KÁRTYA a „Segítjük a kis halakat, hogy megegyék a nagy halat" szlogennel mutatkozott be, mint a közép-magyarországi modellrégió legsikeresebb, legszéleseb körben ismert konstrukciója. A közép-magyarországi modellrégió egyike annak a négy európai régiónak, melyek legjobb programjaikkal mintaként szolgálhatnak az európai kisvállalkozás-támogatási programok további fejlesztésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük