2024.április.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2007. évi Turisztikai célú pályázati támogatás a Tisza-tavi Régióban

3 perc olvasás
  <p align="left"><span class="inline left"><a href="/node/5287"><img class="image thumbnail" src="/files/images/P8090070.thumbnail.jpg" border="0" alt="Tiszató 2007 augusztus" title="Tiszató 2007 augusztus" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Tiszató 2007 augusztus</strong></span></span>A Tisza-tavi Turisztikai Régió települései és vállalkozói számára a 2007. évi Turisztikai Célelőirányzatból biztosított 90 millió Ft összegű, vissza nem térítendő turisztikai célú állami támogatás elnyerésére az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által kiírt és határidőre beérkezett, illetve a pályázatkezelő szervezet által befogadott pályázatok bírálatára 2007. augusztus 29.-én került sor Abádszalókon.</p><p align="left">

 

tiszató 2007 augusztusTiszató 2007 augusztusA Tisza-tavi Turisztikai Régió települései és vállalkozói számára a 2007. évi Turisztikai Célelőirányzatból biztosított 90 millió Ft összegű, vissza nem térítendő turisztikai célú állami támogatás elnyerésére az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által kiírt és határidőre beérkezett, illetve a pályázatkezelő szervezet által befogadott pályázatok bírálatára 2007. augusztus 29.-én került sor Abádszalókon.

 

tiszató 2007 augusztusTiszató 2007 augusztusA Tisza-tavi Turisztikai Régió települései és vállalkozói számára a 2007. évi Turisztikai Célelőirányzatból biztosított 90 millió Ft összegű, vissza nem térítendő turisztikai célú állami támogatás elnyerésére az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által kiírt és határidőre beérkezett, illetve a pályázatkezelő szervezet által befogadott pályázatok bírálatára 2007. augusztus 29.-én került sor Abádszalókon.

A Tisza-tavi Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnökéből és12 tagjából, valamint a kormányzati szerveket képviselő 4 fő delegált tagból álló 17 fős pályázati Bíráló Bizottságból megjelent 15 zsűritag, a regionális turisztikai pályázatok kezelését végző Magyar Gazdaságfejlesztő Központ Zrt. munkatársai által feldolgozott és előkészített dokumentumok alapján kezdte meg a munkát.  

Az ÖTM Pályázati Felhívásában megjelent, a 2007-TU-TTO-1 jelű (termékfejlesztés), a 2007-TU-TTO-2 jelű (rendezvény), valamint a 2007-TU-TTO-3 jelű (marketing) célokra benyújtott és a hiánypótlásokat követően befogadott pályázatok száma 53 db volt, összességében közel 111 millió Ft támogatási igénnyel. A RIB elnöke, – egyben a zsűri elnöke is – tekintettel az egyes támogatható célokra előzetesen meghatározott forrásokra és az azokra beérkezett pályázatok mennyiségére, a bírálatot megelőzően azzal a javaslattal fordult az ÖTM-hez, hogy adjon lehetőséget a cél-források közötti átcsoportosításra. Ezt az indokolt kérést a forrásgazda támogatta, így a viszonylagosan kevés számban beérkezett és támogatható termékfejlesztési pályázati igények következtében, a Bíráló Bizottság számára lehetőség nyílott ebből a cél-forrásból a jóval jelentősebb mértékű rendezvény- és marketingcélú támogatási igények kielégítésére, mintegy 19 millió Ft-ot átcsoportosítani. A Bizottság az értékelés során tekintetbe vette az egyes pályázatok Pályázati Kiírás szerinti, a pályázatkezelő által feldolgozott szakmai megfelelősségét és alaposságát, de tekintetbe vette az egyes pályázatoknak a Tisza-tó Régió turizmusára, annak fejlődésére, a vendégforgalom és a tartózkodási idő növelésére gyakorolt hatását is.

A Bíráló Bizottság, – zömében egyhangúan – összesen 49 pályázati igény teljes, illetve részleges támogatásáról határozott és tett javaslatot a döntéshozó Miniszter felé. A javaslat szerint összességében 6 db. termékfejlesztési pályázat 9 694 eFt, 34 db. rendezvény-pályázat 66 856 eFt és a 9 db. Tisza-tavi marketing-célú pályázat 13 450 eFt összegű támogatása került meghatározásra, így a Tisza-tó számára meghatározott 90 millió Ft állami támogatási forrás, teljes egészében a Régióban maradhat.

A miniszteri döntést követően, – még várhatólag szeptember hónapban – sor kerülhet a támogatási Szerződések megkötésére, amely feltételeiről a MAG Zrt. előzetesen írásban értesíti a támogatásban részesülőket. Remélhető az is, hogy a szerződéskötés, illetve a teljesítést követő elszámolások korrekt módon, zökkenőmentesen megtörténnek, és a Pályázati Felhívásban foglaltaknak megfelelően teljesítő Kedvezményezettek, mielőbb hozzájuthatnak az elnyert támogatáshoz.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.