www.roadparcel.huwww.roadparcel.hu  

A Road Parcel Logistics Services Kft. számára a 2007. év mind az eredmények, mind pedig a társaság életében bekövetkezett változások miatt kiemelkedő jelentőségű volt. A magyar CEP-piac egyik meghatározó szereplője 2008-ban szeretné tovább erősíteni pozícióit.

www.roadparcel.huwww.roadparcel.hu  

A Road Parcel Logistics Services Kft. számára a 2007. év mind az eredmények, mind pedig a társaság életében bekövetkezett változások miatt kiemelkedő jelentőségű volt. A magyar CEP-piac egyik meghatározó szereplője 2008-ban szeretné tovább erősíteni pozícióit.

  A Road Parcel Logistics Services Kft. 2007-ben is folytatta piaci növekedését: árbevétele 1 milliárd 276 millió forint volt, ami több mint 25%-kal haladta meg az előző évit. Az árbevétel növekedése tekintetében a társaság az egyik legsikeresebb magyar iparág, a CEP-piac növekedési átlaga (17%) felett teljesített. A Road Parcel szolgáltatásaiban továbbra is meghatározó, az árbevétel 97%-át adó szegmens a B2B viszonylat (üzleti szereplő ad fel küldeményt üzleti szereplőnek), de ezen belül nőtt a határokon túlra, különösen a szomszédos országokba irányuló küldemények aránya. A társaság reményei szerint az export a következő években fontos tényezője lehet a növekedésnek, mivel az üzleti kapcsolatok élénkülése figyelhető meg a régióban.

„Felkészülten fogadjuk a nemzetközi forgalom várható erősödését" – mondja Farkas Richárd, a Road Parcel Kft. ügyvezetője. „Jól kiépített kapcsolatrendszerünk van valamennyi szomszédos EU-tagországban, valamint Németországban és Csehországban. A minőség és az ár tekintetében egyaránt versenyképesek a szolgáltatásaink, amelyet egyre többen vesznek igénybe. A nemzetközi piaci térnyerésünket egy gondosan kidolgozott regionális koncepció alapozza meg."

A nemzetközi kapcsolatok erősödése az Osztrák Postának is köszönhető, amely 2007-ben vált a Road Parcel tulajdonosává. A Road Parcel a térség egyik legtőkeerősebb csoportjának tagja lett, és ennek megfelelően meg is kezdődött az üzleti folyamatok fejlesztése. A társaság új központi telephelyre költözött, ahol egy szintén az Osztrák Posta által megvásárolt fuvarozó céggel, a raklapos szállítmányozásra specializálódott Merland Express Logistics Services Kft.-vel alakított ki közös folyamatokat: egy 2500 m2-es közös raktárt üzemeltet a két cég, ahol egy új, a korábbinál nagyobb kapacitású csomagszortírozó gépet állítottak üzembe. A Road Parcel 2007-ben 1.877.000 csomagot juttatott el a megfelelő címre.

„További 850 m2-es bővítést tervezünk 2008-ban végrehajtani, és a csomagszortírozó kapacitásunkat a jelenlegi 2500 csomag/óra teljesítményről 3500 csomag/óra sebességre kívánjuk növelni" – magyarázta Farkas Richárd. „A 2008-ra tervezett bevételünk közel 20%-kal haladja meg a 2007 évit – több mint 1,5 milliárd forint forgalommal számolunk. A mennyiségi növekedéssel együtt természetesen a csomagkezelés minősége is nő: a fejlesztett berendezésünk már valamennyi csomag súlyát képes mérni, és pontosabbá vált az egyébként eddig is jó minőségű csomagválogatási folyamat."

A Road Parcel 2008-ban további fejlesztéseket tervez az ügyvitel terén is: Farkas Richárd elmondása szerint ebben az évben valósul meg a Merland Express Kft.-vel közös operációs rendszer és országos hálózat kialakítása. „Fejlesztéseinket úgy hajtjuk végre, hogy az ügyfeleink elégedettsége tovább erősödjön, és új, hatékony szolgáltatásokkal növeljük a partnereink versenyképességét is. Stratégiánk egyértelmű: a legkorszerűbb szolgáltatásokkal kívánunk egyre nagyobb regionális szerepet vállalni, és ehhez megvannak a legfontosabb feltételeink: egy komoly eredményekkel rendelkező, minőségi szakembergárda és egy tőkeerős, a fejlesztések iránt elkötelezett tulajdonos" – mondta Farkas Richárd.

A Road Parcel 1997-ben alakult csomaglogisztikai szolgáltatásokra. A társaság 2007-ben 1.877.000 csomagot továbbított, árbevétele 1 milliárd 276 millió forint volt, ez 25%-kal haladta meg az előző évit. A Road Parcel Logistics Services 1 országos központtal és 10 vidéki depóval rendelkezik, a közel 100 gépjárművel végzett szolgáltatásai az egész országra kiterjednek. A Road Parcel Logistics Services Kft. 2007 májusától az Österreichische Post AG 100%-os tulajdonában áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük