az Utazás kiállítás egyik nagy előnye, hogy a látogató, amíg sétálgat, válogat olyan helyszínek kínálatával is találkozhat, amelyeket magától talán sohasem fedezett volna fel. Az egyes országok ismert nagy turistaközpontjai mellett helyet kérnek maguknak a kisebb, de úgyszintén érdekes területek is.

 

 az Utazás kiállítás egyik nagy előnye, hogy a látogató, amíg sétálgat, válogat olyan helyszínek kínálatával is találkozhat, amelyeket magától talán sohasem fedezett volna fel. Az egyes országok ismert nagy turistaközpontjai mellett helyet kérnek maguknak a kisebb, de úgyszintén érdekes területek is.

 Az olasz adriai partvidék legzöldebb városa Cervia, bár ugyanilyen joggal nevezhető lenne a sport vagy a só városának is. A kisvárost háromszáz hektáros fenyőerdő és 827 hektáros sótelep veszi körül. Ravenna és Rimini között fekszik, San Marino sincs tőle távol. Barátságos szálláshelyek, éttermek diszkók fogadják minden évben a turistákat. A XVII. század végén újjáépült város gazdasági élete a sókitermelésen alapult, bár a volt sóraktárakban ma már kiállításokat rendeznek. Most is kiváló minőségű sót állítanak itt elő, ám az igazi különlegesség az „édes só", mely jellegzetes tulajdonságairól híres. A helyi hús- és halételek fontos eleme, de – bármennyire is meglepő – csokoládé ízesítésére is felhasználják. A különféle tengeri sók készítői szeptemberben kiállítást, sókóstolót és fesztivált is rendeznek. A városon keresztülvezető 25 kilométeres kerékpárúton eljuthatunk az erdőbe, ahol a látogató kipróbálhatja az izgalmas tree climbing sportot, a biztonságos kötélzet segítségével való repülést a fák között. A sós vízfelületeken rengeteg különféle vízimadár fészkel, a kisebb folyócskákon evezni is lehet. A 27 lyukú golfpálya a legkényesebb ízlést is kielégíti.

A Kartago Tours idei újdonsága a közvetlen charterjárat Dubaiba. Az Egyesült Arab Emirátusokba látogató turistát mindig meglepi az országban uralkodó rend, tisztaság, biztonság és a szolgáltatások magas színvonala. Ras Al Khaimah-ban négy- és ötcsillagos, közvetlenül a tengerparton álló szállodákban pihenhetnek az érkezők. A szállodák többségében egy, de van, ahol két gyerek ellátása is ingyenes, 12 éves korig. Utánuk – a megadott időszakban – csak az illetéket kell megfizetni. Az irodával Egyiptomba mostanáig csak Hurghadába és Sharm el Sheikhbe utazhattak a vendégek. Idén nyáron már Taba nagyon jó minőségű szállodái is rendelkezésre állnak. Ez azért fontos, mert innen egynapos kirándulások tehetők Jordániába Petra megtekintésére, Izraelben Eilah, Jeruzsálem és a Sinai félsziget is elérhető. Érdemes megjegyezni, hogy Taba szállodáinak minősítésekor a jelzéseket az európai értelemben vehetjük figyelembe. Ami tehát 5 csillagos, az valóban olyan szolgáltatást is nyújt.

Quaestor TravelQuaestor Travel Szinte nincs is olyan igény, amit ne tudna teljesíteni a Quaestor. Bőséges kínálatuk van a mediterrán országokba: Horvátországba, Görög- és Törökországba. Ez utóbbi kettőben 10 – 12 napos, charterjárattal elérhető programok állnak az utasok rendelkezésére. Horvátországban a közvetlen vízparti szállodák nagy részében az ellátás all inclusive, ami valóban teljes körű, a helyi szeszes és üdítő italokat is magában foglaló, korlátlan fogyasztást jelent. Az egzotikus utak a föld napos oldalára vezetnek. Balitól Tanzániáig vagy választható Kuba, Dominika, Mexikó, a világ újraszavazott hét csodájának egyike. Komoly segítséget kaphatnak azok is, akik idegen nyelveket szeretnének tanulni. Harmincegy országban, tizenegy nyelven a kétszáz legkiválóbb iskolával van kapcsolatuk. Egyszerűbb vagy drágább szállodákban, akár családoknál is kínálnak szállást, Ausztráliától, Dél-Amerikán át, egészen Izraelig. Az oktatás kezdő, haladó vagy különleges szaknyelvi szinten is lehetséges. Az iroda a világ szinte bármelyik sporteseményére is képes eljuttatni a vendégeit. Az olasz, az angol, a spanyol bajnokság, a Bundesliga… egyik sem elérhetetlen többé. Az utak ára a repülő- és a belépőjegyet, a szállásköltséget is magában foglalja.

AB Agro A Verne könyvek világába röpíti el az utazót az AB Agro Utazási és Nemzetközi Rendezvényiroda. Segítségükkel augusztus 23-tól szeptember 7-ig a Transzszibériai Express-szel utazhatunk Moszkvától Pekingig. A kaland Budapest – Moszkva repülőúttal kezdődik és Peking – Moszkva – Budapest repüléssel ér véget. A majdnem tízezer kilométeres vonatozás a második nap este indul és ettől kezdve minden nap egy-egy érdekes városnézés is színesíti. Kazany, Jekatyerinburg, Novoszibirszk, Krasznojarszk, Irkutszk, a Bajkál tó, majd Mongóliában Ulan Ude, Ulán Bátor lesznek az állomások. Ebéd, vacsora, szállás, végig a vonaton első osztályú fülkékben, teljes ellátással. Egy egész nap Pekingben, egy kirándulás a Nagy Falhoz és a 15. napon már ismét a repülőgépen ülhetünk, útban hazafelé. Ami pedig közben történik: hajózás a Volgán, koncert Irkutszkban, fürdés a Bajkál tóban, riksaút egy kínai piacra – ezek mind felejthetetlen élményként maradnak majd meg.

CM Magyar Kínai Utazási Iroda Aki a vonatozás után úgy érzi, kevés volt neki az a két nap Kínában, könnyen visszatérhet a CM Magyar – Kínai Utazási Iroda segítségével. Az iroda elnevezésén ne lepődjünk meg, értelme kettős. Felfoghatjuk úgy, hogy C = China, M = Magyarország, de ők szívesebben használnak egy másik magyarázatot: cm = centiméter. A két ország közötti roppant nagy távolságot, az emberek között – képletesen – centiméterekre szeretnék leszorítani! Erre jó lehetőséget kínál idén az olimpia, amire náluk akár már VIP jegyek is kaphatók. Szervezett útjaik közül Tibet a legnépszerűbb. Repülővel Pekingbe, onnan vonattal, hálókocsival három nap az út Lhassába. Ez utóbbi repülővel ugyan csak négy óra lenne, se sokan kifejezetten az élmény miatt választják a vasutat. Majdnem egy hónapot tölthetnek Kínában azok, akik a Peking – Luoyang túrát választják. Budapestről indulva a 12. napon érik el a Jangce folyót, közben jól szervezett, változatos program szórakoztatja az utasokat. Három napot hajón töltenek, majd az út autóbusszal folytatódik. Több nevezetesség megtekintése után repülővel Hongkongba érkeznek és kétnapi ott tartózkodás után indulnak vissza Budapestre. Az évezredes kulturális emlékek megtekintése mellett nem lebecsülendő, hogy a hosszú úton nagyszerű lehetőség nyílik a tájegységenként változó kínai konyha különlegességeivel való ismerkedésre is.

(folytatjuk)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük