2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2009-ben is eredményesek a Germanwings magyarországi járatai

2 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/34826"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/billigflug-airline-germanwings.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="65" /></a></span>A Germanwings 2003 óta közlekedtet közvetlen járatokat Budapestről Köln/Bonnba és Stuttgartba. A német diszkont légitársaság az elmúlt hat évhez hasonlóan 2009-ben is eredményes működést tudhat maga mögött.</em><br />

billigflug airline germanwings.thumbnailA Germanwings 2003 óta közlekedtet közvetlen járatokat Budapestről Köln/Bonnba és Stuttgartba. A német diszkont légitársaság az elmúlt hat évhez hasonlóan 2009-ben is eredményes működést tudhat maga mögött.

billigflug airline germanwings.thumbnailA Germanwings 2003 óta közlekedtet közvetlen járatokat Budapestről Köln/Bonnba és Stuttgartba. A német diszkont légitársaság az elmúlt hat évhez hasonlóan 2009-ben is eredményes működést tudhat maga mögött.

 

   „A Germanwings a kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére továbbra is képes tartani pozícióját." – nyilatkozta Heinz-Joachim Schöttes, a Germanwings vállalati kommunikációs igazgatója.

A Germanwings 2009. január és november között összesen 191 000 utast szállított Budapestről Köln/Bonnba és Stuttgartba. Az ülőhely-kihasználtság továbbra is 80% felett maradt: 2009. januártól november végéig átlagosan 81,5%-os kihasználtsággal közlekedtek a diszkont légitársaság repülőgépei.

„Légitársaságunk sikeres működésének alapja a magas színvonal és a folyamatos innováció. Kiváló minőség kedvező áron, megbízhatóság, egyszerűség – ez a Germanwings sikerének kulcsa." – tette hozzá Heinz-Joachim Schöttes.

„A gazdasági válság következtében jelentkezett kihíváshoz számtalan megoldással, intézkedéssel alkalmazkodtunk: többek között előzetesen csökkentettük a kapacitást és több lehetőséget is megvizsgáltunk, hogy hogyan tudnánk járatainkat mérsékelt súllyal üzemeltetni, amely kevesebb üzemanyag-felhasználást jelent. Ezekkel és egyéb lépésekkel eddig képesek voltunk mérsékelni a válság hatásait. Egy olyan diszkont légitársaságként, mely versenytársainál több szolgáltatást, kiváló minőséget és ár-érték arányt kínál, több olyan üzleti utast is megnyertünk, akik a jelenlegi gazdasági körülmények hatására a kedvezőbb árú utakat részesítik előnyben. A Germanwings ráadásul a 2009/2010-es téli, és a 2010-es nyári menetrendben is új célállomásokkal bővül." – folytatta Heinz-Joachim Schöttes.

A Germanwings fiatal, 26 darab Airbus A319-es repülőgépből álló flottát üzemeltet, melyet 2010 áprilisáig további négy új, ugyanilyen típusú géppel tervez bővíteni. A kölni székhelyű diszkont légitársaság az európai üzleti élet legfontosabb városaiba közlekedtet járatokat.

Jelenleg az üzleti utasok a Germanwings utasainak 42%-t teszik ki. A légitársaságnak három fő célcsoportja van: üzleti utasok, a családtagokat, ismerőseiket felkereső, illetve a városlátogató utazók.

http://www.germanwings.com/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.