A hagyományteremtő decemberi Fürdők Éjszakája után itt a nyári szabadtéri folytatás: a Strandok Éjszakája. A két helyszín egyikén idő-, a másikon térbeli utazást tehetünk a vízparti mulatságok között.

 

A hagyományteremtő decemberi Fürdők Éjszakája után itt a nyári szabadtéri folytatás: a Strandok Éjszakája. A két helyszín egyikén idő-, a másikon térbeli utazást tehetünk a vízparti mulatságok között.

 

A Dagályon (vagy Szabadság Strand és Gyógyfürdőben) a 60-as évek világát idéző rock'n'roll hangulatban zajlanak majd az események, az idén 90 éves Palatinus pedig a Duna közepén teremt riói karneváli pezsgést. Az egymástól csupán pár száz méterre fekvő helyszínek és hangulatok között könnyűszerrel ingázhatunk, közös belépővel, az időjárástól függően akár vizes hajjal is, el-elcsípve itt is, ott is egy-egy programot.

A DAGÁLY programja a Hungária együttes megalakulásáról szóló musical-film köré épül – rock'n'roll, hawaii ing, menő italok és persze Bambi minden mennyiségben. A program este 8-kor KGST DJ-szettel indul, majd a Made in Hungária című film karaoke változata nézhető/énekelhető a medencéből és/vagy a partjáról. A filmet élő produkció is idézi: színre lép a Made in Hungária több csillaga is, mellettük a Novakultúr zenekar koncertje szolgáltat egyórás időutazást. Az est zárásaképp Bácsi-2-Bácsi DJ szettel Dévényi Tibor és B. Tóth László csavarja vissza a virtuális rádióhullámokat a strandos-táskarádiós időkre – Retro Bambi partival.

Aki a déli félteke forró karneváli hangulatára vágyik, a PALATINUS-on útlevél nélkül ugorhatja át a néhány útba eső kontinenst. Este nyolckor a Margit híd szigeti bejárójától indul a karneváli felvonulás. Brazil zenék, Takalaka koncert MC-kkel és énekesekkel, Capoeira show, batucada dobosok és sok-sok táncos. A Palán este 9-től hajnalig olyan brazil táncokat láthatnak és tanulhatnak az éjszakai fürdőzők, amelyekről még nem is hallottak – a Brazil Kulturális Központ és Tánciskola művészeti csoportjainak közreműködésével.

Aznap indul el, napi 6 órában az ingyenes riksa járat a két szigeti bejárótól a Paláig. A Strandok Éjszakáján is szolgálatban lesznek, és korlátozott számban, ingyen szállítják a vendégeket este 8-tól hajnalig.

A két helyszínre a közös belépő 4000 Ft-ba kerül. Jegyek elővételben június 8-tól (hétfő) kaphatók minden olyan fővárosi fürdő és strand pénztárában, amely a Budapest Gyógyfürdői Zrt-hez tartozik (pl. Palatinus, Dagály, Széchenyi stb.)

A Strandok éjszakája programja:

Dagály program:

20:00 KGST szett – DJ Sanyi

20:45 A film felvezetése a sztárokkal (Fenyő Iván, Szabó Kimmel Tamás, Valentin Titánia, moderátor: Scherer Péter)

21:00- Made in Hungaria film karaoke változata! (100 perc)

22:40- A film sztárjai énekelnek (Puskás Peti, Kovács Lehel & Szente Vajk, Kiss Tünde + közönségtalálkozó a sztárokkal (fotó, autogramm)

kb. 23:00-00:00 Novakultúr zenekar

00:00 – 02:00 bácsi2bácsi – Dévényi Tibor-B. Tóth László Retro Bambi-party

Palatinus program:

felvezetés: 20.00 – 21.00 Karneváli felvonulás a Margitszigeti bejárótól

21.00 – 21.30 DJ Candela            

Vidám, pörgős brazil zenék            

Táncosok és capoeirások

21:30 -23:00 Takalaka band feat. MC Kemon            

brazil reggae, samba, afro capoeira zenék 

A zenekar énekesei: PIMENTA (Brazília), LARRY (Nigéria), MC KEMON (Grenada).

22.00 Pimenta táncoktatás (afoxe, axe, samba, samba-reggae, forró, frevo)

23.00 Batucada dobshow           

23.15 DJ Candela + Capoeirások, táncosok

0.00 Karneváli Samba Show riói táncosokkal           

0.30 – 2.00  DJ Candela

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük