2024.május.17. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„2010 New York City MICHELIN Guide” – megjelent az ötödik kiadás

 <span class="inline inline-left"><a href="/node/33446"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/michel.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span> <p>Az elmúlt évszázadban végig a MICHELIN Guide kiadványokra hagyatkoztak az élvezetes utazásra vágyó autósok, megbízható ajánlásai miatt. Az elmúlt öt évben pedig a MICHELIN Kalauz New Yorkban dolgozó ellenőrei látogatták és értékelték a helyi éttermeket, hogy elkészítsék az évente megjelenő Michelin Szálloda- és Étterem Kalauz nagy érdeklődéssel várt válogatását. Ez a kevesebb, mint 20 dollárba kerülő kiadvány lehetővé teszi, hogy az olvasók (helybéliek és utazók) magabiztosan válasszanak remek éttermeket, a kalauz ötödik kiadása a „2010 New York City MICHELIN Guide" pedig még több segítséget, és bővebb tartalmat kínál az olvasóknak.  </p><p>

 michel.thumbnail

Az elmúlt évszázadban végig a MICHELIN Guide kiadványokra hagyatkoztak az élvezetes utazásra vágyó autósok, megbízható ajánlásai miatt. Az elmúlt öt évben pedig a MICHELIN Kalauz New Yorkban dolgozó ellenőrei látogatták és értékelték a helyi éttermeket, hogy elkészítsék az évente megjelenő Michelin Szálloda- és Étterem Kalauz nagy érdeklődéssel várt válogatását. Ez a kevesebb, mint 20 dollárba kerülő kiadvány lehetővé teszi, hogy az olvasók (helybéliek és utazók) magabiztosan válasszanak remek éttermeket, a kalauz ötödik kiadása a „2010 New York City MICHELIN Guide" pedig még több segítséget, és bővebb tartalmat kínál az olvasóknak. 

 michel.thumbnail

Az elmúlt évszázadban végig a MICHELIN Guide kiadványokra hagyatkoztak az élvezetes utazásra vágyó autósok, megbízható ajánlásai miatt. Az elmúlt öt évben pedig a MICHELIN Kalauz New Yorkban dolgozó ellenőrei látogatták és értékelték a helyi éttermeket, hogy elkészítsék az évente megjelenő Michelin Szálloda- és Étterem Kalauz nagy érdeklődéssel várt válogatását. Ez a kevesebb, mint 20 dollárba kerülő kiadvány lehetővé teszi, hogy az olvasók (helybéliek és utazók) magabiztosan válasszanak remek éttermeket, a kalauz ötödik kiadása a „2010 New York City MICHELIN Guide" pedig még több segítséget, és bővebb tartalmat kínál az olvasóknak. 

Amikor az első MICHELIN Kalauz megjelent az volt a cél, hogy elősegítse és élvezetesebbé tegye az autóval történő utazást.  Több mint egy évszázaddal később a MICHELIN Kalauz továbbra is ezt az irányt követi, a mobilitást segíti, miközben folyamatosan lépést tart a világszerte 1,2 millió olvasójának igényeivel. Ehhez pedig arra van szükség, hogy New York minden városrészében a különböző pénztárcáknak és a legkényesebb ízlésnek is megfelelő választási lehetőséget tudjon kínálni.  A „New York City MICHELIN Guide" 2010-es kiadása a következő újításokkal szolgál:

  • A Bib Gourmand kategóriát , melynek jellemzője a kiváló ár/érték arány, nagy örömmel fogadták a MICHELIN Kalauz olvasói, hiszen a gazdasági válság idején is kiváló étkezési lehetőséget kínál. A New York City MICHELIN Guide 2010-es kiadása összesen 31-gyel több olyan éttermet tartalmaz, mely legfeljebb 40 dollárért kínál egy étkezést (két fogás és egy pohár bor vagy desszert). Így az új kiadás összesen 85 megfizethető, mégis rendkívül ízletes étkezési lehetőséget sorol fel. A teljes Bib Gourmand válogatás megtekinthető a http://www.famouslyanonymous.com/ weboldalon.
  • A „New York City MICHELIN Guide" 5. kiadása, a jelenlegi gazdasági helyzethez és az abból következő étkezési szokásokhoz igazodva, 109 olyan éttermet is felsorol, ahol egy étkezés kevesebb, mint 25 dollárba kerül.
  • És a csillagok… Ezt a közkedvelt kategóriát átalakították, hogy hosszabb leírások, nagyobb képek kerülhessenek bele, így a „MICHELIN Guide 2010 New York City" részletesebb bepillantást nyújt az olvasónak ezekről a vendéglátóhelyekről.   

Új szimbólumok is megjelennek ebben az évben:

  • Egészségedre! Kanpai! vagy Sante'! – mindegy, hogy milyen nyelven mondják, egy pohárköszöntő mindig jobban esik, ha egy pohár kiváló koktél, szaké, vagy bor van a kezünkben.  A már jól ismert, kiváló bor választékot jelölő szimbólum mellé két új jel kerül bevezetésre, melyek azokra az éttermekre hívják fel a figyelmet, ahol jelentős koktél (lsd pdf piktogram) vagy szaké (lsd pdf piktogram) választékot kínálnak.
  • Egy teljesen új étterem kategória a – kis tányérok (lsd pdf piktogram). Ebbe a kategóriába azok a vendéglátóhelyek kerülnek, amelyek egyedi stílusú ételválasztékot, környezetet és kiszolgálást nyújtanak. Ilyen válogatás korábban egyetlen MICHELIN kalauzban sem jelent meg.    Ez a kategória azért került be a kalauzba, mert az ilyen típusú vendéglátóhelyek egyre népszerűbbek és egyre magasabb színvonalúak.
  • A kocsirendező-szolgálat (Valet Parking) piktogramja (lsd pdf) a külvárosokból gyakran autóval érkező vendégek kedvéért került bevezetésre, akik kényelmes parkolási megoldást igényelnek.  
  • A különböző városrészek jellegzetességeit bemutató bevezetőkben mostantól az ínyencek érdeklődésére számot tartó adatok is megtalálhatók, mint például jellegzetes helyszínek, ételekkel kapcsolatos nevezetességek, valamint az év során megrendezésre kerülő étel és bor fesztiválok.
  • Az idei kalauz egy másik újdonsága: a Brooklyn és Queens válogatás kibővítése, ami tükrözi az ott tapasztalt piaci változásokat.

"A MICHELIN kalauz régóta nagy elismertségnek örvend a konyhaművészet világában, az emberek a csillagokról szeretnek leginkább beszélni," mondja Jean-Luc Naret a MICHELIN kalauzok igazgatója. „Azonban a kalauz ennél sokkal többről szól.    Az ellenőrök csapatának egy teljes évi munkájának gyümölcse, akik azért dolgoznak, hogy biztosítsák, a MICHELIN kalauz mindig azt a kiváló választékot kínálja, amire az olvasóknak igazán szükségük van – kiváló ajánlás megbízható szakértőktől."

A Michelin kalauz szigorú kiválasztási folyamatának köszönhetően, amelyet függetlenül és következetesen alkalmaznak mind a 23 országban, a MICHELIN kalauz a konyhaművészet nemzetközi mércéjévé vált. A válogatást inkognitóban dolgozó, Michelin alkalmazásban álló szakképzett ellenőrök, mind a 23 országban azonos módszerek alapján végzik. Az ellenőrök kifizetik teljes éttermi számlájukat.

Bár a MICHELIN kalauzt világszerte a híres csillagairól ismerik, ezek az éttermek csak a válogatás 10 %-át teszik ki. Körülbelül 100 országban, több mint 1,2 millió eladott példánnyal, a MICHELIN kalauz a sikerét mindig a válogatásának változatosságára alapozta. Különös tekintettel az olyan kis vendéglátóhelyekre, amelyek a magas színvonalú étkezés élményét elérhető áron kínálják. Ezen kiváló ár-érték arányt biztosító éttermek közül a legjobbak kerülnek be a Bib Gourmand kategóriába. Másfelől bekerülni a MICHELIN kalauzba önmagában egyet jelent a minőséggel, hiszen minden komfort- és árkategóriában csak a legjobb vendéglátóhelyek kerülnek kiválasztásra.

Az Észak Amerikában 2005 óta jelen lévő „MICHELIN Guide New York City" 2010-es kiadása október 6-án került a boltokba és 17,99 dollárért kapható, míg a „MICHELIN Guide San Francisco 2010" október 20-án lesz először elérhető, szintén 17,99 dolláros áron. Európában mindkét kiadvány december 14-től lesz kapható.  

A jelenleg három kontinensen, 23 országgal foglalkozó, 26 MICHELIN kalauzból álló sorozat több mint 45 000 címet tartalmaz. Magasan képzett ellenőrökből álló csapata inkognitóban látogatja a vendéglátóhelyeket, és minden kategóriánál a MICHELIN nemzetközi minőségértékelési rendszerét alkalmazza. Észak-Amerikában New York városáról és a San Franciscói öböl menti településekről és a borvidékről kapható MICHELIN kalauz. A Hong Kongot és Makaót bemutató MICHELIN kalauz először 2008 decemberében jelent meg.  Október közepén pedig egy új, Kiotót és Oszakát bemutató MICHELIN kalauz került piacra Japánban.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.