2011. augusztus 9-éig lehet jelentkezni a felsőoktatásba a 2011. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzésekre. Az eljárás rövidsége miatt érdemes a jelentkezés elektronikus módját, az e-felvételi szolgáltatást használni, amivel elkerülhető a hibás kitöltés. Az általános eljárás során a jelentkezők 57%-a, 81.254 fő használta a www.felvi.hu e-felvételi szolgáltatását.

 

2011. augusztus 9-éig lehet jelentkezni a felsőoktatásba a 2011. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzésekre. Az eljárás rövidsége miatt érdemes a jelentkezés elektronikus módját, az e-felvételi szolgáltatást használni, amivel elkerülhető a hibás kitöltés. Az általános eljárás során a jelentkezők 57%-a, 81.254 fő használta a www.felvi.hu e-felvételi szolgáltatását.

 

A 2011. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban csak azok nyújthatnak be jelentkezést, akik vagy nem jelentkeztek a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során, vagy jelentkeztek ugyan, de nem nyertek besorolást egyik jelentkezési helyükre sem.

A 2011. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás során már csak egy intézménybe és csak egy képzésre lehet jelentkezni, külön a pótfelvételi eljáráshoz készült jelentkezési lapon, mely beszerezhető a képzést meghirdető felsőoktatási intézményekben, illetve az Educatio Ügyfélszolgálatán (1122 Budapest, Maros utca 19-21.), valamint az Oktatási Hivatal Ügyfélszolgálatán (1055 Budapest, Szalay u. 10-14.), vagy elektronikusan az e-felvételi szolgáltatás keretében. 

 

A felsőoktatási pótfelvételi eljárás alapdíja 5000,-Ft, melynek befizetése a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési laphoz tartozó csekken vagy folyószámláról történő banki utalással történhet. Az e-jelentkezőknek lehetőségük van bankkártyás fizetést is választani.

 

A jelentkezéskor érdemes figyelembe venni, hogy azokon a képzéseken, amelyeket már a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb a 2011. július 21-én kihirdetett ponthatárnál. Amennyiben az adott képzés eddig nem indult, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál – alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál.

 

Azoknak, akik jelentkezni kívánnak a 2011. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban, még 4 napjuk van arra, hogy ezt megtegyék. A jelentkezés benyújtásának határideje 2011. augusztus 9. A jelentkezéseket az Oktatási Hivatal postacímére, 1443 Budapest, Pf. 220  kell elküldeni.

 

A részletes tudnivalók és a meghirdetett képzések listája megtalálható a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján, a www.felvi.hu-n.

 

Hibátlan, gyors és kényelmes jelentkezés: e-felvételi

Amennyiben valaki hibátlanul és kényelmesen szeretné benyújtani a jelentkezését, érdemes a www.felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi szolgáltatást választania. Az elektronikus jelentkezés a felsőoktatási felvételi jelentkezés online változata, amelynek egyik előnye, hogy nem engedi a hibás űrlapkitöltést. Az elektronikus jelentkezést a www.felvi.hu honlapon való regisztráció után lehet igénybe venni, a felületen pedig különböző súgók, útmutatók, üzenetek, keresők támogatják a jelentkezőt az űrlapok kitöltésében.

 

A pontszámításhoz szükséges, illetve a felsőoktatási intézmények által kért különböző dokumentummásolatok (pl. középiskolai bizonyítvány másolata, érettségi bizonyítvány másolata, felsőfokú végzettség esetén oklevél és leckekönyv másolata, többletpontra jogosító igazolások stb.) is feltölthetők az e-felvételi felületén keresztül. A rendszer listát készít a szükséges dokumentumokról, így biztosan nem marad ki egy sem. Az elektronikusan jelentkezőknek hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, amit vagy az Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott hitelesítő adatlap visszaküldésével tehetnek meg. A hitelesítő adatlapot legkésőbb 2011. augusztus 11-éig kell megküldeni az Oktatási Hivatal postacímére 1443 Budapest, Pf. 220.(Aki úgy dönt, hogy nem elektronikusan csatolja a szükséges dokumentumokat, a hitelesítő adatlappal együtt is elküldheti a szükséges dokumentummásolatokat.)

 

A pontatlanul kitöltött, a szükséges adatokat, nem vagy rosszul tartalmazó felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési lap – a felsőoktatási pótfelvételi eljárás rövid határideje miatt – a felvétel elutasítását vonhatja maga után, ezért különösen fontos, hogy olyan telefonszámot, email címet adjanak meg a jelentkezők, amelyeken 2011. augusztus folyamán – szükség esetén – elérhetők.

 

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelezték, és közölték annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet nem küldenek!

 

Ponthatárok: 2011. augusztus 29-én

A 2011. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárainak kihirdetése 2011. augusztus 29-én lesz, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük