2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2012. októberben jön a magyar HBO új sorozata, a Terápia

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63682"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Terapia_Gigor_Enyedi_sajto.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A forgatás és az utómunkák befejezése után elkészült a magyar HBO új, saját gyártású szériája, a <em>Terápia</em>. A 40 részes magyar drámasorozat 2012 októberétől, nyolc héten keresztül, hétköznaponként látható a csatornán.

terapia gigor enyedi sajto.thumbnailA forgatás és az utómunkák befejezése után elkészült a magyar HBO új, saját gyártású szériája, a Terápia. A 40 részes magyar drámasorozat 2012 októberétől, nyolc héten keresztül, hétköznaponként látható a csatornán.

terapia gigor enyedi sajto.thumbnailA forgatás és az utómunkák befejezése után elkészült a magyar HBO új, saját gyártású szériája, a Terápia. A 40 részes magyar drámasorozat 2012 októberétől, nyolc héten keresztül, hétköznaponként látható a csatornán.

 

A Terápia egy izraeli sorozat (Be Tipul) magyar adaptációja. A széria már szinte az egész világon hatalmas sikert aratott: az Israeli Academy Awards minden díját megnyerte, amerikai változata (In Treatment) pedig Emmy- és Golden Globe-díjat is kapott. A közép-európai – román, cseh és lengyel – adaptációk után, a magyar verzió Terápia címmel, 2012 októberétől látható az HBO-n.

 

A Terápia a pszichoterápia eddig rejtett világát mutatja meg, a történet középpontjában az ötvenes sármos pszichológus, András (Mácsai Pál) és öt páciense áll. A széria különlegessége, hogy a történet jellegéből adódóan a jelenetek többsége egy szobában, egy kanapén és egy fotelben ülve játszódik, ahol a színészek arcjátéka, az apró rezzenések, az egymásra figyelés koncentrációja közvetíti és kelti életre az emberi drámákat. A sorozat azonban jóval többet mutat „egyszerű" lelki történéseknél, a terápia során hétről hétre újabb és újabb titkok kerülnek felszínre a terapeuta és a páciensek múltjából egyaránt – Mácsai Pál szavaival élve a sorozatot krimiszerű izgalmak és dramatikus epizódok jellemzik.

 

A Terápia szereplői

 

Hétfőn András régi páciense, Laura (Marozsán Erika) érkezik a rendelőbe, és bevallja terapeutájának, hogy erős vonzalmat érez iránta.

Videó: http://www.hbo.hu/series/terapia/video/ismerd-meg-laura-tortenetet_70455

http://www.hbo.hu/series/terapia/video/ismerd-meg-andras-tortenetet_70456

 

Kedden egy igazi nagymenő üzletember, Máté (Nagy Ervin) keresi fel Andrást, akiben kétely támad, hogy vajon felelős-e a gazdasági válság miatt kirúgott beosztottja tettéért.

Videó: http://www.hbo.hu/series/terapia/video/mate-tortenete_70452

 

Szerdán a 16 éves tornászlány, Zsófi (Sztarenki Dóra) jön terápiára: mindkét karja gipszben, kerékpáros baleset érte, és a biztosító pszichológusi szakvéleményt kér, hogy nem volt-e öngyilkossági szándék a háttérben.

Videó: http://www.hbo.hu/series/terapia/video/zsofi-megprobaltatasai_70457

 

Csütörtökön egy pár, Petra és Tamás (Szamosi Zsófia – Nagy Zsolt) keresi a választ élete talán legnehezebb kérdésére. A munkájában sikeres nő második terhessége ugyanis váratlan helyzet elé állítja az állandó harcban álló házaspárt.

Videó: http://www.hbo.hu/series/terapia/video/petra-es-tamas-jatszmai_70453

 

Pénteken András felkeresi tíz éve nem látott mentorát, Ágnest (Csákányi Eszter), és hamar kiderül, hogy a látszólag sikeres és boldog kétgyerekes családapát belső bizonytalanságok gyötrik, és a házassága (Für Anikó) is válságba jutott.

Videó: http://www.hbo.hu/series/terapia/video/igy-latja-agnes-andrast_70454

 

A Terápia 2012 októberétől látható az HBO-n.

A Terápia rendezőivel – Enyedi Ildikóval és Gigor Attilával – készült interjúnk („Úgy éreztem magam, mintha Puskással fociznék egy csapatban…") a csatolt fájlban található.

 

http://www.hbo.hu/terapia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.