2024.június.21. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A PRIMUS CAPITAL 400 MILLIÓ FORINTTAL SZÁLL BE HYD GYÓGYSZERIPARI ZRT-BE

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63684"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image2_354.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="39" /></a></span>A HYD szabadalmaztatott, deutériummegvonásos eljárással fejlesztett termékei elsősorban a daganatos betegségek gyógyítását és megelőzését segítik. A Primus 400 millió forintos befektetését a vállalat két részletben kapja meg, és a tudományos eredmények validálására,<a name="_GoBack" title="_GoBack"></a> egy humán fázis II-es klinikai vizsgálat lefolytatására fordítja.

image2 354.thumbnailA HYD szabadalmaztatott, deutériummegvonásos eljárással fejlesztett termékei elsősorban a daganatos betegségek gyógyítását és megelőzését segítik. A Primus 400 millió forintos befektetését a vállalat két részletben kapja meg, és a tudományos eredmények validálására, egy humán fázis II-es klinikai vizsgálat lefolytatására fordítja.

image2 354.thumbnailA HYD szabadalmaztatott, deutériummegvonásos eljárással fejlesztett termékei elsősorban a daganatos betegségek gyógyítását és megelőzését segítik. A Primus 400 millió forintos befektetését a vállalat két részletben kapja meg, és a tudományos eredmények validálására, egy humán fázis II-es klinikai vizsgálat lefolytatására fordítja.

A szabadalmaztatott deutériummegvonás egy teljesen új megközelítés a daganatos sejtek osztódásának gátlására, amely a legújabb eredmények szerint más élettani folyamatokat is előnyösen befolyásol, például a szénhidrát-anyagcserét. „A gyógyszeripar a közelmúltban figyelt fel a deutériumban rejlő lehetőségekre és arra, hogy a gyógyszerkészítmények hidrogénatomjainak deutériumra történő cseréje pozitívan befolyásolhatja a gyógyszerek hatékonysági és mellékhatásprofilját. Húsz évvel ezelőtt indult kutatásaink során egy eddig ismeretlen szubmolekuláris szabályozási rendszert fedeztünk fel, a deutériummegvonásra épülő fejlesztés egy új típusú gyógyszer – és élelmiszeripar alapjait rakhatja le." – mondja Dr. Somlyai Gábor, a HYD ügyvezető igazgatója.

A Primus Capital figyelmét éppen ez a tudományos potenciál biztosította lehetőség keltette fel. A társaság által tulajdonolt és szabadalmak által védett tudományos eredmények alapján a vállalat és a befektető egyaránt arra számít, hogy deutériumcsökkentett víz és annak származékai komoly terápiás szerephez juthatnak mind a daganatos betegségek gyógyításában, mind a metabolikus betegségek kezelésében.

„A HYD esetében egy az átlagnál gyorsabb exit megvalósításában hiszünk, hiszen egy eredményes gyógyszervizsgálat esetén a társaság által birtokolt szabadalmak és tudományos eredmények komoly nemzetközi gyógyszergyári érdeklődésre tarthatnak majd számot" – mondja Szombati András, a Primus Capital befektetési igazgatója.

Magyarországon a deutériummegvonáson alapuló termékek előállítását és fejlesztését kizárólagos joggal a HYD végzi és eddig ezt saját forrásaiból finanszírozta. A vállalat több saját szabadalommal rendelkezik, 2011-ben közel 715 millió forint értékben forgalmazott deutériumcsökkentett vizet saját márkanév alatt.

A HYD a Primus III. Kockázati tőkealap hetedik befektetése a Multipass, a BBS Nanotechnológia, a  Blueprint Entertainment, az IVM, a Comforce és az Adfit Zrt. után.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.