A magyar HBO csatorna 2012. október 22-én, hétfőn, egy bárki által hozzáférhető kódolatlan napon mutatja be új saját gyártású drámasorozatának, a Terápiának az első epizódját. A 40 részes szériát nyolc héten keresztül, 2012. december 15-ig minden hétköznap 21.00 órától élvezhetik a nézők a magyar HBO csatornán.

A magyar HBO csatorna 2012. október 22-én, hétfőn, egy bárki által hozzáférhető kódolatlan napon mutatja be új saját gyártású drámasorozatának, a Terápiának az első epizódját. A 40 részes szériát nyolc héten keresztül, 2012. december 15-ig minden hétköznap 21.00 órától élvezhetik a nézők a magyar HBO csatornán.

Az HBO új, saját gyártású drámasorozatát, a Terápiát óriási várakozás előzi meg, ami a sorozat eddigi világsikerén kívül, annak köszönhető, hogy a magyar HBO az ország kiemelkedő színművészeit választotta a Terápia szerepeire.

 

A Terápia főszereplője a híres pszichológust játszó Mácsai Pál, aki hétfőtől csütörtökig fogadja rendelőjében pácienseit. Mácsait hétfőnként a problémásan szexi és szerelmes Marozsán Erika, keddenként az alfahím nagymenő üzletember Nagy Ervin, szerdánként a sérült tornászlány Sztarenki Dóra, csütörtökönként pedig az állandó harcban álló házaspár Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt keresik fel. Péntekenként azonban Mácsai Pál is felkeresi egykori tanárát, mentorát – Csákányi Esztert -, hogy segítséget kérjen a saját problémái megoldására.

A Terápiát nyolc héten keresztül minden hétköznap este 21.00 órától láthatják az HBO csatornán.  

 

A Terápia teljes sorozatát természetesen csak az HBO csatorna előfizetői élvezhetik, de a magyar HBO a nem előfizetőkre is gondolt: október 22-én, hétfőn a Terápia első epizódját bárki megnézheti az HBO kódolatlan napján. *

Október 22-én, a kódolatlan napon, nemcsak a Terápia első epizódjába, hanem sok olyan amerikai és magyar saját gyártású filmbe, sorozatba is bepillantást nyerhetnek a nézők, melyek kizárólag az HBO mozicsatorna kínálatában találhatóak meg.  

 

Az HBO GO szolgáltatásán keresztül pedig a Terápia első öt epizódja lesz mindenki számára elérhető október 22-től: www.hbogo.hu.

 

A Terápia főszereplőjét – a pszichológust játszó Mácsai Pált – a kliensei higgadt, bölcs embernek látják. Ugyanakkor a látszólag boldog kétgyerekes családapát is belső bizonytalanságok gyötrik, feleségével – Für Anikó – való kapcsolata is válságba jutott, nehéz helyzetében ezért ő is külső segítséghez folyamodik.

 

Mácsai Pál így nyilatkozik az általa játszott karakterről: Néha hibázik. Összetett ember: nagyszerű, máskor gyáva, sokszor rémesen viselkedik, máskor magasztosan. Jó pszichológus, de általában kicsit türelmetlen. Ez, ebben a szakmában, hiba. Színészként fogalmazva: jó szerep.

 

A Terápia különlegessége amellett, hogy nyolc ember belső lelki drámája bontakozik ki a képernyőn, bepillanthatunk a pszichoterápia kulisszák mögötti világába is. A személyes sorsokat látva, újabbnál újabb titkok kerülnek a felszínre, a televíziónézők előtt egyértelművé válik: „Mindenki rejteget valamit."

 

Az Enyedi Ildikó és Gigor Attila rendezte Terápia kuriózuma, hogy a 25 perces epizódok jeleneteinek többsége egy szobában, sőt egy kanapén, illetve egy fotelben játszódik. A Terápiában nincsenek nagy akciók, hanem a lélek apró megnyilvánulásai: arcjátékok, grimaszok, mosolyok, könnyek, és sokat mondó tekintetek keltik életre a lebilincselő lelki drámákat. 

A Terápia bebizonyítja, hogy mindez elegendő ahhoz, hogy odaszögezze a nézőket a képernyő elé, hiszen a lelki történéseket látva valódi izgalmakat élhetünk át.

 

Mácsai Pál szavaival élve: A forgatókönyv nagy találmánya a mód, ahogy a szereplők a problémáik megoldását keresik. A megértést választják, mint kiutat. Szép, hogy két ember csupán beszélget, miközben mindkettő élete legnagyobb krízise kellős közepén van. Azt remélem, ez ugyanolyan izgalmas, mintha látványos jelenetekben küzdenének a túlélésért.

http://www.hbo.hu/terapia

http://www.hbo.hu/series/terapia/videos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük