2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kávé, szója, nemesfémek…

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64222"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_131.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="71" /></a></span>Vetter Péter, a Solar Capital szakértője áttekintette a tőzsdei árupiacok jelenlegi helyzetét. Egy azonban biztos,semmi sem bizonyos, nagyon résen kell lenni, ha valaki ezzel a tőzsdei terúlettel foglalkozik, hiszen hektikus mozgások is lehetségesek.

images 131.thumbnailVetter Péter, a Solar Capital szakértője áttekintette a tőzsdei árupiacok jelenlegi helyzetét. Egy azonban biztos,semmi sem bizonyos, nagyon résen kell lenni, ha valaki ezzel a tőzsdei terúlettel foglalkozik, hiszen hektikus mozgások is lehetségesek.

images 131.thumbnailVetter Péter, a Solar Capital szakértője áttekintette a tőzsdei árupiacok jelenlegi helyzetét. Egy azonban biztos,semmi sem bizonyos, nagyon résen kell lenni, ha valaki ezzel a tőzsdei terúlettel foglalkozik, hiszen hektikus mozgások is lehetségesek.

Kávé – jó termésre van kilátás

167 dollárcent környékén található a kávé árfolyama. Július közepén még 190 dollárcenten kereskedtek a termékkel, azonban a nyári esős időjárásnak köszönhetően megnövekedett a shortállomány a termékre. A dél-amerikai kávétermesztő országokban igen jó termést várnak az elemzők.

 A világ legnagyobb kávéexportőre Brazília, kiemelkedően fontos, hogy az ottani termésmennyiség hogyan alakul. A Kolumbiai export is növekedett, így elérheti a 9,5 millió zsákot, valamint a Costa Rica-i kávéexport is duplázódott augusztusban. Fontos megemlíteni, hogy a korábban említett shortállomány lassan extrém pesszimizmusról árulkodik, mely egy emelkedést vetíthet előre a tapasztalatok alapján.

Történelmi csúcson a szója, erősödtek a nemesfémek

A novemberi szója jegyzése új történelmi csúcsra 1789 dollárra emelkedett, meghaladva a július 20-án elért 1780 dolláros csúcspontot. A fundamentumok nem változtak, az árfolyam mozgása elsősorban a termőhelyeken tapasztalható szárazságra vezethető vissza, illetve spekulatív célú kötések is mozgatják a piacot.

Emellett a nemesfémek erősödtek a hét folyamán, az emelkedés mögött a FED elnökének szavai álltak, mely szerint az amerikai jegybankárok indokoltnak látnak egy újabb eszközvásárlási programot.  E lépés a dollárgyengítésen keresztül további árfolyamemelkedést okozhat az arany árfolyamában. Mivel részletekről, konkrét számokról nem esett szó ezzel kapcsolatban, így bármilyen apró részlet nyilvánosságra kerülése további árfolyam emelkedést generálhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.