Három napon át élőzene és DJ, aztán a hétvége a Közös Piacé – azaz a termelői finomságoké – és a gyerekeké. Mert kell nekik is egy hetedhét piknik.

 

Három napon át élőzene és DJ, aztán a hétvége a Közös Piacé – azaz a termelői finomságoké – és a gyerekeké. Mert kell nekik is egy hetedhét piknik.

 

A részletes program:

Április 4. csütörtök 21.00

Kéknyúl Hammond Band és Barabás Lőrinc

Tavasz-üdvözlő koncertet ad a Kéknyúl zenekar. A tél végét egy régi zenésztárs, Barabás Lőrinc közreműködésével ünneplik meg, aki vadonatúj, szóló trombitára és elektronikára épített produkcióját mutatja be.

Belépő: 1000 / 1400 Ft

 

A Kéknyúl vezetője Premecz Mátyás, akinek neve a hazai közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal (többek közt: Sena & Live Band, Barabás Lőrinc Eklektric, de ő kísérte Jackie Orszáczkyt is utolsó hazai turnéján) és egy óriási Hammond orgonával. Utóbbi hangszer lehetőségeinek határtalan kihasználására alapította a zenekart, amely azonban hamar sokkal több lett egy Hammond-bemutató látványosságnál.

A csapat tagja lett Andrew Hefler (US-HUN), aki amellett, hogy nagyszerű énekes, kiváló színész és oktató is, a Grund Szinház vezetője. Az ő dalszövegei és a négy tagú fúvósszekció lehengerlő ereje megtáncoltatja a motoros rockereket és Tisza cipős tinédzsereket egyaránt, a jazzrajongókról nem is beszélve. A zenekar "Nahát babám" című bemutatkozó lemeze 2010 júniusában jelent meg, Future In The Past Tense c. dalukat máig rendszeresen műsorára tűzi az MR2 Petőfi Rádió.

 

Április 4. csütörtök 23.00

Irie Maffia Soundsystem

Az Irie Maffia Soundsystem alapítói ezentúl az Akvárium falai között tartják heti dzsemborijukat, ahol a kiadatlan saját szerzemények tesztelése, a közös zenei útkeresés és a legmodernebb klubzenék is egy egész éjszakás dj szettben forrnak össze.

Belépő: 400 Ft

 

Április 5. péntek 21.00

The Carbonfools, Background

DJ Titzkrisztián

A Carbonfools zenéje a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Egyre növekvő népszerűségük sokszínűségüknek, és kirobbanó energiával végigtolt koncertjeiknek köszönhető.

Belépő: 2200 Ft

 

The Carbonfools

Első nagylemezük Poisoned Goulash (Mérgezett gulyás) címmel 2004-ben jelent meg. A hangzásvilágot az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozta meg. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege.

2008-ban jelent meg Carbonheart című lemezük, melynek dalait előszeretettel játszottak a rádiók és a televíziók nem is beszélve a több százezres, sőt milliós internetes letöltésről. Magyarország egyik legismertebb koncertzenekaraként folyamatosan járják a magyarországi klubokat, de Szlovákiában, Romániában, Szerbiában és Angliában is eljutottak.

2010 legvégén jelent meg harmadik nagylemezük a Carbonsoul, mely stílusában az előző lemez továbbgondolása, megmaradt a jellegzetes carbonos pszichedelikus techno űrrock hangzás, megspékelve új elemekkel, mint a new wave,a blues vagy a turbopolka. Titusz szerint: „Ez a lemez sokkal dal orientáltabb, mint az előző, több szerepet kapott Balázs hangja, megjelentek új elemek, mint a new wave, blues, de persze megmaradt a jellegzetes carbonos pszichedelikus techno-rock massza is.

2012 tavaszán jelent meg a Clublights című daluk, amelyhez klipet is forgattak, majd a turnéra indultak. 2012 novemberében egymás után két teltházas koncerten mutatták be legújabb lemezüket a Carbonsweetet. Amiről a Clublights és a Birthday után, az Opened Doors című dalhoz is forgattak egy klipet.

A fiúk idén a tervek szerint egy-két új videóklipet készítenek még, és szinte folyamatosan úton lesznek. Már elkezdődött a tavaszi turné, amit ősszel egy újabb követ majd. A rajongók Budapesten idén három kiemelt nagykoncerten, valamint a legnagyobb vidéki városokban és a szomszédos országokban hallhatják élőben a Carbonsweet album dalaira épülő koncertprogramot. A két turné között pedig érdemes lesz figyelni a fesztiválok kínálatát, hiszen a The Carbonfools nélkül nem lehet igazi a nyár! A zenekar meglepetéseket is tartogat 2013-ra: az sem kizárt, hogy az országhatárnál jóval messzebbre is eljutnak a slágereikkel…

 

Background – "Neonzöld" lemezbemutató koncert

A Background 2011 nyarán alakult a Bartók Béla zeneművészeti konzi jazztanszakos, de a könnyűzene felé nyitott és arra fogékony diákjaiból. A cél nem volt más, mint igényes elektronikus zene hangszerekkel való színpadra állítása. 2011 őszén a zenekar sikeres pályamunkát készített a Brains remix versenyre. Az így elkészült munkánk a Megadó kiadó Refresh the Style – Remix Vol.I. című kiadványán látott napvilágot. 2012 elején készült el a zenekar első EP-je "Nem Volt Még!" címmel. A kislemez számaiból több hazai producer is készített remixet (pl: John the Valiant) 2012 tavaszán a zenekar elindult a Talentométer tehetségkutató versenyen, ahol a szakmai zsűri őket ítélte az elektronikus zene-kategória győztesének. 2012 nyarán többek közt Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválján a Balaton Soundon, és az Anima Sound System előzenekarjaként is felléptek. 2012 októberében a zenekar lehetőséget kapott szerepelni a Petőfi Rádió Akusztik című műsorában. A zenekar 2013 januárja elején jelenteti meg első lemezét a CLS kiadónál. A pimaszul fiatal zenekar, akik már feltűntek az Eurovíziós Dalverseny hazai válogatóján, Neonzöld címmel jelentették meg debütáló nagylemezüket idén februárban. Ennek az anyagnak bemutatására készülnek, a Carbonfools zenekar támogatása mellett.

 

Április 6. szombat 9.00 – 16.00

2. Közös Piac

A Közös Piac 2013 tavaszától minden második szombaton várja az egészséges és megbízható forrásból származó termelői finomságokra vágyó érdeklődőket.

Lesz minden, ami szem-szájnak ingere, zöldség, gyümölcs, lekvár, süti, fűszerek és még sok-sok odaadó figyelemmel és szeretettel készült finomság!

A belépés ingyenes

 

Április 07. vasárnap 10.00 – 14.00

Hetedhét piknik gyerekprogram

Zsibongós, játékos, éneklős, önfeledt mini gyerek-fesztivál az Akvárium térben.

10:30-11:30 Zenés, rajzos mese: Szabó Borbála felolvas

12:00-13:00 Mókás zenék, zenés mókák Bokával és Pandával

10:00-14:00 Tündérflotta kézműves asztalok, Akváriusz Szerencsekereke, Kalandos kötélpálya

 

http://akvariumklub.hu/

https://www.facebook.com/akvariumklub

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük