2013. május 4-én, a Fővárosi Önkormányzat tizennégy színházában immár második alkalommal rendezik meg az év legizgalmasabb színházi eseményét, a Színházak Éjszakáját. Budapest neves színházai, színészei ismét különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes arcukat, sokoldalúságukat.

 

2013. május 4-én, a Fővárosi Önkormányzat tizennégy színházában immár második alkalommal rendezik meg az év legizgalmasabb színházi eseményét, a Színházak Éjszakáját. Budapest neves színházai, színészei ismét különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes arcukat, sokoldalúságukat.

 

A kulturális programban részt vevő színházak: Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Centrál Színház, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabad Tér Színház, Thália Színház, Újszínház és Vígszínház.

És hogy mitől más ez az este, mint a többi? Attól, hogy a függöny korábban gördül fel a megszokottnál. Attól, hogy most arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban. És attól, hogy egészen hajnalig a színpadé a főszerep!

A Színházak Éjszakája egy olyan különleges programsorozat, amelyen a közönség az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával ellátogathat a főváros tizennégy színházának bármelyikébe. A programok május 4-én, szombaton délutántól kezdődnek és másnap hajnali 3 óráig tartanak. Idén a Jurányi Inkubátorház teszi teljessé a színházak névsorát, az Afterparty záróprogramnak is helyet adva.

Rendhagyó, különleges, interaktív programokra, kiállításokra, eddig még sosem látott előadásokra, gyerekműsorokra, koncertekre, beszélgetésekre hívunk mindenkit, aki többet szeretne látni, mint egy színházi előadás!

Ízelítő a színházak programjaiból: Bábborzongató Barangolás, Ördögölő-Csűrdöngölő, Beatles koncert, Szívből Soul, Alvószínház felnőtteknek, A gondnokság, Nézőhorgászat, L'Élek, Kék Angyal Bár, Mozgófénykép-dalok, Best of Kabaré, hajnali 3-ig Afterparty és még számtalan program lesz látható a 2013-as Színházak Éjszakáján.

Az esemény teljes, részletes programja az április 4-én megjelent Fidelio Különszámban jelent meg először, ill. az esemény honlapján olvasható.

Május 4-én a Fővárosi Önkormányzat tizennégy színházának előadásaira, programjaira érvényes a megvásárolt karszalag. A programok többsége szabadon ki- és bejárható, látogatható. Egy részük viszont regisztrációhoz kötött. Ezekre a programokra április 8. és 28. között lehet regisztrálni a megvásárolt és átvett karszalagon található vonalkód alatti számsorral a www.szinhazakejszakaja.hu oldalon.

Azok az előadások és programok, ahol fel van tüntetve, hogy van regisztráció, csak előre regisztrálva látogathatók. Ahol a félig kifejezés van feltüntetve, ott lehetőség van előre regisztrálni, de a férőhelyek fele a helyszínen, érkezési sorrendben látogatható. Ha egy program mellett az látható, hogy nincs regisztráció, az azt jelenti, hogy a program érkezési sorrendben látogatható. Ha a program a regisztráció során betelik, sajnos nem fér be több ember. A programok telítettségéről és a szabad helyekről a Színházak Éjszakája honlapján tájékozódhatnak nézőink.

A Színházak Éjszakája program kizárólag karszalaggal látogatható.

A tizennégy színházba érvényes karszalag megvásárolható a programban résztvevő színházak szervezési osztályán és jegypénztárában. Idén a LIBRI könyvesboltokban is vásárolható karszalag, azonban a karszalagot ebben az esetben is, az online vásárolt karszalagokhoz hasonló módon: a vásárlást igazoló szelvénnyel (voucher) lehet a színházakban átvenni. Online a www.szinhazakejszakaa.hu, a PORT.hu/jegy, és a jegy.hu oldalakon vásárolható karszalag. Regisztrálni kizárólag a karszalagon található vonalkód alatti számsorral lehetséges, a voucher kódjával nem.
A karszalag árak nem változtak, a felnőtt karszalag 1700 Ft, a diák 1000 Ft (kizárólag diákigazolvány bemutatásával) és a gyerek 100 Ft (6 éves korig).
A fővárosi színházak közös eseményét Tarlós István főpolgármester nyitja meg május 3-án.

 

www.szinhazakejszakaja.hu

http://www.facebook.com/szinhazakejszakaja

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük