A 2013. augusztus 20-i rendezvények miatt lezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani. A metrók sűrűbben járnak majd. Budapest belvárosa 2013. augusztus 20-a délutánjától autóval megközelíthetetlen lesz, nem lehet majd közlekedni a hidakon sem. Az ünnepnapon a közösségi közlekedés érintett járatait sűríti majd a BKK.

A 2013. augusztus 20-i rendezvények miatt lezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani. A metrók sűrűbben járnak majd. Budapest belvárosa 2013. augusztus 20-a délutánjától autóval megközelíthetetlen lesz, nem lehet majd közlekedni a hidakon sem. Az ünnepnapon a közösségi közlekedés érintett járatait sűríti majd a BKK.

  Már augusztus 19-én is lesznek lezárások a fővárosban – nyilatkozta Vitézy Dávid. A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója elmondta: a budai várban rendezett Mesterségek ünnepe okoz majd forgalmi változásokat. Hozzátette: a Deák Ferenc térről 216-os jelzéssel induló rendkívüli járatokat ajánlott igénybe venni, hiszen a Széll Kálmán térről a várba tartó kisbuszok nem fogják bírni a forgalmat.

Budapest belvárosa augusztus 20-a délutánjától autóval megközelíthetetlen lesz, nem lehet majd közlekedni a hidakon sem. Az ünnepnapon a közösségi közlekedés érintett járatait sűríti majd a BKK.

Az augusztus 20-ai állami ünnepi rendezvények miatt jövő hétfőn és kedden a fővárosban forgalomkorlátozásokra kell felkészülni – közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint az ideiglenes forgalomkorlátozások augusztus 19-én este 6 órától augusztus 20-án este 10 óráig tartanak. Ezalatt tilos lesz megállni Budapest I. kerületében a Hunyadi János út mindkét oldalán, a Clark Ádám tér és a Dísz tér között, továbbá augusztus 20-án reggel 6 órától délután 2 óráig az I. kerületben a Színház utca mindkét oldalán, a Dísz tér és a Szent György tér között.

A BRFK arra kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Az idén is "Együtt az ország" szlogennel rendezik meg az augusztus 20-ai ünnepségeket. Budapesten 20-án reggel katonai tiszteletadást tartanak Magyarország lobogója előtt, majd következik a Hősök terén a tisztavatás, illetve családi programok várják az érdeklődőket a Clark Ádám téren és a budai Várban. Délután öt órakor kezdődik a Szent István-bazilikában az ünnepi szentmise, majd a Szent Jobb-körmenet, este kilenc órakor pedig a tűzijáték.

Nemzeti ünnepünkön, és az azt megelőző napon, azaz augusztus 19-én, hétfőn és 20-án, kedden változások lépnek életbe a tömegközlekedésben, a közutakon és a Duna-hidakon egyaránt.

Augusztus 19-én családi programok és az előkészületek miatt már lesznek forgalomkorlátozások a város több pontján, így több tömegközlekedési járat is módosított útvonalon közlekedik. A Batthyány tér térségében zajló rendezvények megközelítésére az M2-es metrót, míg a Budai Várban zajló Mesterségek Ünnepére való eljutáshoz a Deák Ferenc tér felől közlekedő 216-os jelzésű, rendkívüli autóbuszjáratunkat ajánlják.

Augusztus 20-án az ünnepi programok – a katonai tiszteletadás, az ünnepi szentmise, a Szent Jobb Körmenet, az ünnepi tűzijáték és az azt követő ingyenes Ákos-koncert – idején, mind a budai, mind a pesti belváros közúti forgalmának korlátozása miatt számos közösségi közlekedési járat halad majd terelt útvonalon, ugyanakkor a metró-, a hév-vonalakon, valamint a fontosabb felszíni járatok esetében járatsűrítéssel segítik a programokra történő eljutást, illetve a hazautazást.

Augusztus 20-án az egész napos, valamint késő esti rendezvények megközelítésére a budai és pesti, főútvonalakat, hidakat is érintő lezárások miatt a közösségi közlekedési járatok igénybevételét kérik mindenkitől az egyéni autós közlekedés helyett, személygépkocsival ugyanis a belvárost megközelíteni, illetve ott megállni szinte lehetetlen lesz!

A nemzeti ünnepen mindhárom metróvonalon a szerelvények meghosszabbított üzemidővel közlekednek, az utolsó szerelvények 1:15-kor indulnak a Deák Ferenc tér állomásról az M1-es, az M2-es és az M3-as metrók esetében egyaránt. Számos felszíni járat is meghosszabbított üzemidővel közlekedik augusztus 20-án, illetve a hazajutást segítve több éjszakai járat is sűrűbben jár.

Azon főbb járatok, melyek utolsó járatai más napokon nem az utolsó metróhoz csatlakoznak, szintén meghosszabbított üzemidővel közlekednek. Részletes és percről percre aktualizált információk www.bkk.hu/augusztus20 oldalon találhatók.

A közlekedési változások részletesen

Közúti forgalomkorlátozások

Augusztus 19-én, hétfőn 0 órától 21-én, szerdán a hajnali órákig lezárják
a Bem rakpartot a Halász utca és a Bem József tér között
a Csalogány utcát a Fő utca és a Bem rakpart között
a Batthyány teret
a Széchenyi lánchidat
az Alagutat
a Clark Ádám teret
a Lánchíd utcát
a Fő utcát a Halász utca és a Clark Ádám tér között, valamint
a Hunyadi János utat
Augusztus 19-én, hétfőn reggel a Tisztavatás főpróbája miatt 8:00-tól 10:00-ig lezárják
az Olof Palme sétányt és
a Hősök terét
Augusztus 20-án, kedden a Tisztavatás miatt reggel 7:00-tól délelőtt 11:00-ig lezárják
a Hősök terét és
a Dózsa György utat
Augusztus 20-án, kedden a Szent Jobb körmenet miatt délután 17:00-tól 19:00-ig az V. kerületben lezárják a Szent István Bazilika – József Attila utca – Széchenyi István tér – Akadémia utca – Arany János utca – Szent István Bazilika útvonalat.

Augusztus 20-án, kedden a tűzijáték miatt
kb. délután 17:00-tól este kb. 23:00-ig lezárják Budán a Petőfi híd – Irinyi József utca – Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Villányi út – Alkotás utca – Vérmező – Margit körút – Bem József utca – Tölgyfa utca – Margit híd által határolt részt a Dunáig
kb. 19-20 órától a már 19-étől lezárt Lánchíd mellett az Erzsébet hidat, és a Margit híd – Szent István körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Kiskörút – Szabadság híd – Bartók Béla út – Villányi út – Alkotás utca – Vérmező út – Margit körút által határolt belvárosi területet is lezárják a forgalom előtt
Augusztus 20-án, kedden a Dózsa György téri Ákos-koncert miatt délután 18:00-tól várhatóan éjjel 1:00-ig lezárják az Attila utat és a Krisztina körutat az Alagút utca és a Döbrentei tér között.

Változások és korlátozások a tömegközlekedésben

M1-es, M2-es és M3-as metrók

Augusztus 20-án, kedden a megszokottnál hosszabb ideig, 23:00 után 10 perces követéssel közlekednek, az utolsó metrószerelvények 1:15-kor indulnak minden irányba a Deák Ferenc tér állomásról. 18:00 után a rendőrség döntése alapján lezárhatják az M2-es metró Batthány tér valamint Kossuth Lajos tér megállóit, illetve előfordulhat, hogy egyes metrószerelvények nem állnak meg ezeken az állomásokon. A Batthyány tér állomás lezárására a tűzijáték ideje alatt, 21:00 és 21:30 között biztosan sor kerül.
D13-as hajójárat

Augusztus 20-án, kedden 18:00-tól nem közlekedik.
2-es villamos

Augusztus 20-án, kedden várhatóan 17:00-tól rövidített útvonalon a Közvágóhíd H és a Boráros tér H között jár. Ha a gyalogos forgalom megnövekszik, a 2-es villamos rövidített útvonalon közlekedésére már délelőttől vagy kora délutántól kezdődően is sor kerülhet, erről napközben tájékoztatást adunk a BKK Info szolgáltatáson keresztül, Facebook-oldalunkon és honlapunkon.
2V villamospótló autóbusz

Augusztus 20-án, kedden 17:00-tól nem közlekednek.
5-ös autóbusz

Augusztus 20-án, kedden 18:00-tól két szakaszon, megosztva közlekednek

a Pasaréti tér és a Széll Kálmán tér M között, valamint
Rákospalota, Kossuth utca és a Deák Ferenc tér M között

7-es, 7A, 7E, 107E autóbuszok

Augusztus 20-án, kedden várhatóan 18:00-tól kb 22.30-ig a Szabadság hídon át közlekednek az Astoria – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért tér módosított útvonalon. A járatok mindkét irányban megállnak az Astoria M, Kálvin tér M, Fővám tér és a Szent Gellért tér megállóhelyeken. A 7-es busz az Ákos-koncetről történő hazajutás segítése érdekében megszokottnál hosszabb ideig, éjjel 1:00-ig közlekedik, a Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Szarvas tér – Krisztina körút – Erzsébet híd, illetve Erzsébet híd – Attila út – Szarvas tér – Krisztina körút – Szent Gellért rakpart módosított útvonalon, mindkét irányban megállva a Döbrentei téren, az Ákos-koncert helyszínéhez ugyanis így, a megszokott megállóihoz képest terelt útvonalán közelebb tud jutni.

8-as autóbusz

Augusztus 20-án, kedden várhatóan 18:00 és 22:30 között rövidített útvonalon, a Gazdagréti tér és a BAH-csomópont (Alkotás utca) között közlekedik.

9-es autóbusz

Augusztus 20-án, kedden 14:00 és 20:00 között Kőbánya alsó vasútállomás irányában a Szent István bazilika megálló mellett csak elhalad, ott nem áll meg.
11-es autóbusz

Augusztus 19-én, hétfőn az első járatindulástól 20-án, kedden az utolsóig:A Batthyány tér M+H helyett a Fazekas utca – Csalogány utca – Széna tér útvonalon a Széll Kálmán tér M-hez közlekedik. Innen a Széna tér – Hattyú utca – Fazekas utca – Horvát utca felé haladva tér vissza eredeti útvonalára. Kimarad a Batthyány tér M+H végállomás. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:

Fazekas utca: a 39-es busz megállója
Széna tér: a 39-es busz megállója
Széll Kálmán tér M leszállóhely: a 39-es busz megállója a Trombitás-kert előtt
Széll Kálmán tér M felszállóhely: a 956-os, 990-es buszok felszállóhelye
Széna tér: a 39-es busz megállója
Csalogány utca: a Fazekas utcában a Csalogány utca kereszteződése előtt

16-os, 16A és 216-os autóbuszok

Augusztus 19-én, hétfőn és 20-án, kedden a 16-os busz nem közlekedik, helyette a Széll Kálmán tér M és a Dísz tér között a 16A sűrítve, 1-2 percenként jár, a Deák Ferenc tér M felől pedig nagyobb méretű buszokkal elindul a rendkívüli 216-os járat, mely csak a Deák Ferenc tér M és a Dísz tér között jár majd. A Deák Ferenc tér M és a Dísz tér között augusztus 20-án, kedden 18:00 óráig járnak a 216-os buszok a Deák Ferenc tér – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Ferenciek tere – Szabad sajtó út – Erzsébet híd – Szarvas tér – Attila út – Dózsa György tér – Palota út – Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér -Krisztina körút – Döbrentei tér – Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Ferenciek tere – Kossuth Lajos utca – Rákóczi út – Károly körút – Deák Ferenc tér útvonalon, az alábbi megállók érintésével

Deák Ferenc tér M: a 9-es busz Kőbánya alsó vasútállomás irányú megállója
Ferenciek tere M: az 5-ös, 7-es, 7E, 8-as, 112-es, 178-as buszok megállója
Szarvas tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
Palota út, gyorslift: a Palota úton a gyorsliftnél, a gyalogátkelőhely után,
Dísz tér leszállóhely: a Szent György utca ker. előtt
Dísz tér: a 16-os busz Deák Ferenc tér M irányú megállója, Palota út, gyorslift: a 16-os busz megállója,
Attila út: a 16-os busz megállója,
Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
Döbrentei tér: az 5-ös, 86-os, 178-as buszok megállója,
Ferenciek tere M: az 5-ös, 7-es, 7E, 8-as, 112-es, 178-as buszok megállója,
Astoria M: az 5-ös, 7-es, 8-as, 112-es, 178-as buszok megállója,
Uránia: az 5-ös, 7-es, 178-as buszok megállója,
Deák Ferenc tér M: a 9-es busz Óbuda irányú megállója.

18-as villamos

Augusztus 20-án, kedden 17:30-tól nem közlekedik. A Krisztina tér és a Széll Kálmán tér M között 18V jelzéssel villamospótló autóbuszt indítunk a Krisztina tér – Attila út – Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Krisztina körút – Attila út – Mikó utca – Krisztina körút – Krisztina tér útvonalon. Az érintett megállók

Krisztina tér felszállóhely: a 16-os, 105 buszok megállója,
Alagút utca: az 5-ös busz megállója,
Korlát utca: az 5-ös busz megállója,
Körmöci utca: az 5-ös busz megállója,
Széll Kálmán tér M végállomás: a 155-ös, 156-os buszok megállója,
Széll Kálmán tér M (Csaba utca): az 5-ös busz megállója,
Körmöci utca: az 5-ös busz megállója,
Korlát utca: az 5-ös busz megállója,
Mikó utca: az 5-ös busz megállója,
Krisztina tér, leszállóhely: a 18-as villamos megállója.

19-es, 41-es villamosok

Augusztus 19-én, hétfőn az első járatindulástól 20-án, kedden 17:00-ig: A Fehérvári úti vágányfelújításra is tekintettel összevontan, 19-41 jelzéssel a Kelenföld vasútállomás és a Clark Ádám tér között járnak. Az M2-es metró elérésére a Szent Gellért tértől a 47-es, 49-es villamosokat ajánljuk, amelyekről a Deák Ferenc tér M végállomáson lehet átszállni az M1-es, M2-es vagy M3-as metróvonalakra.Augusztus 20-án, kedden 17:00-tól várhatóan 23:30-ig nem közlekednek.Augusztus 20-án, kedden 23:30-tól várhatóan 1:30-ig az Ákos-koncetről történő hazajutás segítése érdekében meghosszabbított üzemidővel és sűrítve a Döbrentei tér és Kelenföld, vasútállomás között közlekednek.

27-es autóbusz

Augusztus 20-án, kedden várhatóan 16:00-tól az utolsó járatindulásig a Sánc utca irányában a Mihály utcai szakaszt kihagyva, a Somlói út – Alsóhegy utca – Hegyalja út – Sánc utca végállomás módosított útvonalon közlekedik, így a Szirtes út megállóhelyet nem érinti.
30-as, 30A és 230-as buszok

Augusztus 20-án, kedden 7:00 és 11:00 között

Káposztásmegyer, illetve Megyer irányában az Ajtósi Dürer sor – Hermina út felé kerülve közlekednek. Kimaradnak a Damjanich utca és a Hősök tere M megállók. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók
Ajtósi Dürer sor: a 75-ös trolibusz Stadionok irányú megállója
Zichy Géza utca: a 74-es, 75-ös trolibusz megállója
Hermina út: a 72-es, 74-es trolibusz megállója
Erzsébet királyné útja: a 72-es, 74-es trolibuszok megállója)
Bethesda utca: a 72-es, 74-es trolibuszok megállója
Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibuszok megállója
Állatkert: a 72-es trolibuszok megállója
Gundel Károly út: a 75-ös, 79-es trolibuszok megállója
A Keleti pályaudvar M irányában a Hermina út – Ajtósi Dürer sor felé kerülve közlekednek. Kimaradnak a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca és a Dembinszky utca megállók. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók
Gundel Károly út: a Dózsa György útról történt befordulást követően,
Állatkert: a 72-es trolibusz megállója,
Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibusz megállója,
Kacsóh Pongrác út: a 72-es trolibusz megállója,
Bethesda utca: a 72-es, 74-es trolibuszok megállója,
Erzsébet királyné útja: a 72-es, 74-es trolibuszok megállója,
Zichy Géza utca: a 74-es trolibusz megállója,
Ajtósi Dürer sor: a 79-es trolibusz megállója.

39-es autóbusz

Augusztus 19-én, hétfőn az első járatindulástól 20-án, kedden az utolsóig: Rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér M (Várfok utca) és a Goldmark Károly utca között közlekedik. A fenti időszakban a busz nem érinti a Széll Kálmán tér M és a Batthyány tér M+H közötti megállókat.

61-es villamos

Augusztus 20-án, kedden este a megszokottnál hosszabb ideig, 1:30-ig közlekedik, a menetrendben feltüntetettnél sűrűbb követéssel.

75-ös trolibusz

Augusztus 20-án, kedden 18:00-tól nem közlekedik.

Augusztus 19-én, hétfőn 8:00 és 10:00 között, illetve 20-án, kedden 7:00 és 11:00 között (A Jászai Mari tér irányában a Hermina úton át közlekedik. Kimaradó megállók: Zichy Géza utca, 56-osok tere, Dvořák sétány, Olof Palme sétány, Hősök tere M. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók):
Ajtósi Dürer sor: a Stefánia úton, az Ajtósi Dürer sor kereszteződése előtt,
Hermina út: a 72-es trolibuszok megállója,
Erzsébet királyné útja: a 72-es trolibuszok megállója,
Bethesda utca: a 72-es trolibuszok megállója,
Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibuszok megállója,
Állatkert: a 72-es trolibuszok megállója.
Augusztus 20-án, kedden 7:00 és 11:00 között (A Puskás Ferenc Stadion M irányában a Hermina úton át közlekedik. Kimaradó megállók: Hősök tere M, Benczúr utca, Damjanich utca, Ajtósi Dürer sor, Zichy Géza utca. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók):
Gundel Károly út (Hősök tere): a Dózsa György útról történt befordulást követően,
Állatkert: a 72-es trolibuszok megállója,
Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibuszok megállója,
Kacsóh Pongrác út: a 72-es trolibuszok megállója,
Bethesda utca: a 72-es trolibuszok megállója,
Erzsébet királyné útja: a 72-es trolibuszok megállója,
Ajtósi Dürer sor: a 74-es trolibuszok megállója,
Stefánia út: a Stefánia út elején.

86-os autóbusz

Augusztus 19-én, hétfőn az első indulástól 20-án, kedden várhatóan 17:30-ig (A Lánchíd utca és a Bem rakpart zárása miatt módosított útvonalon közlekedik):

Újbuda, Függetlenségi park irányában a Fő utcától a Csalogány utca – Széll Kálmán tér – Krisztina körút – Attila út – Dózsa György tér – Krisztina körút – Döbrentei tér felé kerül a járat. Kimaradó megállóhelyek: Batthyány tér M+H, Szilágyi Dezső tér, Clark Ádám tér, Szarvas tér. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:
Csalogány utca: a Fő utcában a Csalogány utca kereszteződésénél,
Széll Kálmán tér M: az 5-ös, 39-es buszok megállója,
Széll Kálmán tér (Csaba utca): az 5-ös busz megállója,
Körmöci utca: az 5-ös busz megállója,
Korlát utca: az 5-ös busz megállója,
Mikó utca: az 5-ös busz megállója,
Alagút utca: az 5-ös, 178-as busz megállója,
Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as busz megállója.
Óbuda, Bogdáni út irányában a Döbrentei tértől az Attila út – Vérmező út – Margit körút – Bem József tér – Bem rakpart felé kerül a busz. Kimaradó megállóhelyek: Ybl Miklós tér, Clark Ádám tér, Halász utca, Batthyány tér M+H. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:
Szarvas tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
Alagút utca: az 5-ös busz megállója,
Korlát utca: az 5-ös busz megállója,
Körmöci utca: az 5-ös busz megállója,
Széll Kálmán tér M: a 39-es busz Vérmező úti megállója,
Széna tér: a 960-as busz megállója,
Mechwart liget: a 4-es és 6-os villamospótló buszok megállója.

Augusztus 20-án, kedden 17:30-tól rövidített útvonalon közlekedik az Óbuda, Bogdáni út – Fő utca (Csalogány utca) között, ahonnan a Fazekas utca – Horvát utca – Bem József utca – Bem rakpart módosított útvonalon érik el eredeti útvonalukat, megállva a 11-es, 111-es buszok Fazekas utca és Margit körút megállóiban.

112-es autóbusz

Augusztus 20-án, kedden 18:00 és 22:30 között rövidített útvonalon, a Szendrő utca és a BAH-csomópont (Alkotás utca) között közlekedik a Hegyalja út – Alkotás utca – Győri út – Csörsz utca – Alkotás utca – Hegyalja út – Jagelló út megfordulási útvonalon. 20 és 22 óra között emellett a Thomán István utcai szakaszt, azaz a Sólyom utca, Tamási Áron utca és a Thomán István utca megállókat sem érintve.

115-ös autóbusz

Augusztus 20-án, kedden 15:00-tól az utolsó járatindulásig:

Árpád híd M irányában a Deák Ferenc tértől a Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Teréz körút – Nyugati tér – Szent István körút – Hegedűs Gyula utca módosított útvonalon közlekedik. A kimaradó megállók: Deák Ferenc tér M, Hercegprímás utca, Hold utca, Kossuth Lajos tér M, Markó utca. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók a 9-es busz
Deák Ferenc tér M,
Szent István bazilika,
Arany János utca M,
Podmaniczky utca és
Nyugati pályaudvar M megállói.
A Boráros tér H (Közraktár utca) irányában a Pannónia utcától a Szent István körút – Nyugati tér – Teréz körút – Podmaniczky utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Deák Ferenc tér – Károly körút – Múzeum körút – Kálvin tér – Üllői út módosított útvonalon közlekedik. A kimaradó megállók: Szent István körút, Markó utca, Kossuth Lajos tér M, Széchenyi utca, Zrínyi utca, Szende Pál utca, Petőfi tér, Március 15. tér, Fővám tér. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók a 9-es busz
Nyugati pályaudvar M,
Bajcsy-Zsilinszky út,
Arany János utca,
Deák Ferenc tér M és
Astoria M megállói.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük