Az HBO saját gyártású sorozata, a Társas játék pörgősebb, intenzívebb és még érzelmesebb folytatással érkezik. Olyan fordulatokat láthatunk majd a sorozat második évadában, melyek felbolygatják a Társas játék eddig megismert felállását. Szerelmi háromszög és tragédia a Társas játék második évadában.

 

Az HBO saját gyártású sorozata, a Társas játék pörgősebb, intenzívebb és még érzelmesebb folytatással érkezik. Olyan fordulatokat láthatunk majd a sorozat második évadában, melyek felbolygatják a Társas játék eddig megismert felállását. Szerelmi háromszög és tragédia a Társas játék második évadában.

 

A produkció második évadában Dávid és Léna kapcsolata is új mérföldkőhöz érkezik. A sorozat reklámiparban dolgozó főszereplői egy biciklis incidensnek köszönhetően találkoztak először, most pedig egy fordulat kovácsolhatja össze vagy éppen választhatja szét  Simon Kornél és Martinovics Dorina karakterét. De nevezhetjük főszereplőnek őket? Mit várhatunk a dramedy következő 13 részétől? A Társas játék szerelmes párja a folytatásról nyilatkozott.

 

 „Dávidot és Lénát teljesen nyugodtan nevezném a történet Rómeójának és Júliájának. Ők ketten képviselik a lírai vonalat a sztoriban, éppen ezért az ő konfliktusaik a legkevésbé humorral fűszerezettek. Olyan kanyart vesz az életük – a szó legszorosabb értelmében – ami után az utolsó pillanatig nyitva marad a kérdés: vajon tragédia vagy pedig happy end felé haladnak a szereplők." – mondta el Simon Kornél, aki Shakespeare-t igazán közelről ismeri, ugyanis a szerző által ihletett több színházi darabban is játszott már.

 „Úgy fogalmaznék, hogy a karaktereink egy hánykolódó kis csónakban ülnek, körülöttük pedig egyre hangosabban morajlik a tenger. A hullámok már-már átcsapnak a fejük fölött, és legyen bármilyen vidám hangulatú a Társas játék, a következményekkel Dávidéknak is meg kell birkózniuk. Ennek a kibontását láthatják majd a rajongók a következő 13 részben."

 

Arra a kérdésre, hogy a 100%-ig magyar forgatókönyv alapján készített folytatás megőrzi-e a karakterek eddig megismert stílusát, magabiztosan válaszolt a Lénát alakító Martinovics Dorina.

„A Társas játék azért emelkedik ki a hazai sorozatok közül, mert a klasszikusan magyar ízhez nemzetközi minőség társul. A második évad több helyszínen forgott, így jócskán lefáradtunk a munkálatokban, a hangulat azonban kárpótolt."  – árulta el a színésznő. – „Kornélt már a főiskolai évek óta ismerem, mindig is jól kijöttünk egymással, a közös forgatás pedig csak tovább mélyítette a kapcsolatunkat. Rendkívül örültem, amikor az HBO berendelte a sorozat folytatását."

 

„Klassz csapat vagyunk, Dorina remek partner, nem is kívánhatnék jobbat!" – vallotta be Simon Kornél, akivel a színésznő is egyetértett abban, hogy míg számos sorozat esetében egyértelműen megállapítható, hogy ki a főszereplő, a Társas játékban Gabi, Judit és Iván is legalább annyira fontosak, mint Dávid és Léna, és legalább annyira lehet izgulni is értük. Ráadásul a második évadban újabb fontos karakterekkel egészül ki a már megismert szereplők listája: októbertől Flóra, Milán és a Professzor is bőven tartogat meglepetéseket a Társas játék második évadában.

 

Thuróczy Szabolcs balhés macsót, Gazsó György szerethető lúzert, Pokorny Lia pedig nagyorrú végzet asszonyát alakít a Társas játékban. A második évadban Iván és Antal ismét ölre megy Gabiért, a visszavágó pedig keményebb és drámaibb lesz, mint eddig valaha. A tét pedig mi más lenne, mint a happy end, amire a sorozat új és régi szereplői egyaránt teljes erővel törekednek.

 

Iván mindent elveszített az első szezonban. A családja összeomlott, ő maga pedig teljesen egyedül maradt. Éppen ezért a folytatásban a karakterem nagyon szenvedni fog, hiszen bármit is tesz, nem tudja majd azt az életet élni, amire annyira vágyik." – árulta el Thuróczy Szabolcs. – „A Társas játékban ismét azt az Ivánt láthatják a nézők, mint akit megszokhattak. Bár ha jobban belegondolok, őt nem lehet megszokni, de épp ez a lényeg, nem? Botrány botrányt fog követni a következő évadban, Iván ugyanis rajong Gabiért." – tette hozzá a sorozat macsója, aki idén sem panaszkodott a forgatásra, sőt.

 

Csak ismételni tudom azt, amit egy korábbi interjúmban már elmondtam, jó nőkkel könnyű együtt dolgozni. Ráadásul idén Parti Nóri és Petrik Andrea is csatlakozott a stábhoz, aminek rendkívül örültem, hisz nem csak szép, de tehetséges új szereplőkkel lettünk gazdagabbak." – árulta el a színész.

 

Gabi kegyeiért azonban továbbra sem csak a klasszikus hódító szerepében tetszelgő Iván küzd, hanem az aranyhallal hódító Antal is, akit Gazsó György alakít.

 

A Társas játékban egy klasszikus lúzert játszom, aki szerethető, jószívű ember, olyan, amilyet ritkán látunk már manapság. A munkájában Antal kiemelkedik, a magánéletben viszont képtelen lekommunikálni a naiv gondolatait, így hiába vannak őszinte érzései, esetlen marad. A sorozatot sokakkal ellentétben én nem vígjátéknak tartom, inkább egy komikus dramedynek. Épp ezért lehet annyira valószerű, hogy Antal nem jut egyről a kettőre a világgal." – mesélte Gazsó György. – „Gabi és Antal kapcsolata a továbbiakban is rendkívül viharos lesz, részben Iván miatt, de ennél többet nem árulhatok el. Nekem különösen tetszik az is, hogy a teljes egészében magyar forgatókönyv alapján készült második évad még közelebb hozza majd a nézőkhöz Budapestet, nagyon szép helyszíneken forgattunk." – tette hozzá a művész, akit a közönség legtöbbet a Radnóti Miklós Színházban láthat.

 

Ahogy a sorozat többi szereplője, Pokorny Lia is kíváncsian várta a történet folytatását.

„Nagyon érdekelt, hogy az írók mivel állnak elő és hogyan viszik tovább a karaktereket, hiszen alapvetően minden szereplőnek lezárt története volt az első évad végén. Kíváncsi voltam, de meglepett a forgatókönyv, amikor kézhez kaptam, nagyon meglepett." – vallotta be a színésznő. – „Sokkal színesebb lett Gabi karaktere, finomabban, cizelláltabban kellett játszanom, amit nagyon élveztem. Valahogy mélyebb lett a személyisége és rengeteg fordulat vár rá. Egy film nézőjeként vagy egy könyv olvasójaként én is a hasonló történeteket szeretem, ami úgy izgalmas és fordulatos, hogy mégis életszerű marad.".

 

Új szereplők bonyolítják a Társas játékot, Udvaros Dorottya szerelmes üzletasszony lesz.

A Társas játék második évada bőven tartogat meglepetéseket a nézők számára. A történet fordulatosságáról a régi főszereplők mellett új, izgalmas karakterek gondoskodnak. A második évadban ugyanis a régi főszereplők mellé új karakterek érkeznek, nem is akármilyen szereposztással. Parti Nóra, Fekete Ernő és Szabó Kimmel Tamás is szerepet kapott, a Kossuth és Jászai-díjas Udvaros Dorottya is feltűnik a történet legújabb epizódjaiban.

 

„Tévésorozatban nem játszottam még, és mondhatom, igazán élveztem a munkát. A Társas játék második évadában egy erős, tudatos üzletasszonyt játszom, aki tudja, mit akar és azt el is éri. A reklámszakmában dolgozik és beleszeret egy férfiba. Nagyon örülök, hogy az HBO engem választott erre a szerepre, azért is, mert nagyszerű színészekkel játszhattam együtt. Nekem nagyon fontos, hogy milyen a csapat, és erre itt nem lehet panasz, sok régi filmes kollégával találkoztam és dolgozhattam újra." – árulta el Udvaros Dorottya, aki korábban már a sorozat rendezőjével, Herendi Gáborral is dolgozott együtt. Épp úgy, mint a Professzort alakító Fekete Ernő.

 

„A Professzor, ahogy a többi karakter is, nagyon összetett, nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy negatív vagy pozitív szereplő. Már a második évad indulásakor találkozhatnak velem a nézők. Judithoz magánéleti szálak kötnek, de Léna orvosaként is kapcsolódom a történetbe. A karakterem egy nagyon alapos, komoly szakember, aki a hivatásában tökéletes. Ez nem mondható el a családi életéről, hiszen a Professzor házas, amikor megismerkedik Judittal, szóval jócskán lesznek bonyodalmak." – mesélte a színész, aki két éjszaka alatt nézte végig az első évad epizódjait, mikor megtudta, őt választotta az HBO.

 

„Kivételes ajándéknak tekintem a Társas játékot, mert jó rendezővel, jó stábbal egy jó anyagot forgattunk." – vallotta be Parti Nóra, aki Judit legjobb barátnőjét, Flórát kelti életre a sorozatban. – „Egy izgalmas és nagyon okos nőt alakítok, aki akárcsak én, kétgyermekes édesanya. Boldog a házassága, amit nem várt bonyodalmak nehezítenek, de ennél többet nem árulhatok el. Bármelyikünk kerülhet olyan helyzetbe, mint ő, de attól különleges nekem, mert az ösztönein felülemelkedve tudja a szituációt okosan, egy kidolgozott tervet követve kezelni." – tette hozzá a színésznő.

 

Szabó Kimmel Tamás is meghatározó szerephez jut a Társas játék folytatásában Milán bőrébe bújva.

 „Huszonöt napot forgattam a stábbal és csak pozitív emlékeket őrzök. Láttam az első évadot és nagyon megtisztelő, hogy a második évad kapcsán gondoltak rám az alkotók. Annak örülök a legjobban, hogy az általam játszott karakter nagyon összetett és sokszínű, vannak negatív vonásai, nem egy egyszerű, szerelmes férfi. Rengeteg arcát megmutatja az epizódok alatt, ami egy színésznek nagy ajándék, hiszen változatos a játék és élvezhető." – mesélte a színész.

 

Hogy pontosan mi történik a Társas játék régi és új szereplőivel, és milyen bonyodalmakkal kell megküzdeniük, az október 6-tól derül ki az HBO műsorán.

 

A Társas játék második évadpremierje 2013. október 6-tól, 20:00-tól, dupla résszel látható az HBO-n!

 

http://www.hbo.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük