Az idén már hetedszer hívják az ország összes Gyuriját, Zsófiját, Petijét, Zsuzsiját… azaz minden gyerkőcöt fesztiválra a négy folyó városába, Győrbe. 10 helyszínen 1000 program! Zsebpénz nem kell, mert ingyen van!

 

Az idén már hetedszer hívják az ország összes Gyuriját, Zsófiját, Petijét, Zsuzsiját… azaz minden gyerkőcöt fesztiválra a négy folyó városába, Győrbe. 10 helyszínen 1000 program! Zsebpénz nem kell, mert ingyen van!

 

„Belépő a mosolyod, mit hozz magaddal az arcodon és egy rólad készült fotón, melyért egy Győrkőc-karkötőt kapsz, ami ingyenes játéklehetőséget biztosít a Győrkőcfesztivál összes programján!"

 

Mint egy mesében:

Van egy város, ahol idén már hetedik éve egy júliusi hétvégére játszótérré változnak terek, utcák.

Van egy város, mely varázserejével hetedhét országra szóló, sok tízezer gyereket vonzó fesztivált szervez.

Van egy város, ahol mindezért fizetni sem kell, csak mosolyukat kell elhozniuk a gyerekeknek, mert ez a belépő a fesztiválra.

És van egy fesztivál, ahol ezekből a belépőkből összeáll a világ legnagyobb Mosolyalbuma, utcahossznyi.

Ezt a várost Győrnek hívják, s fesztiválját Győrkőcnek, mely 2010-ben elnyerte a Kiváló Művészeti Fesztivál minősítést, és ami legalább  ennyire fontos, a közönség szeretetét.

 

A Fesztivál nyitónapján 2014. július 4-én, pénteken este 21:45 órakor kerül sor a Kulcsátadó ceremóniára, amikor Borkai Zsolt polgármester átadja a gyerekeknek Győrt és a város kulcsát. Az átadás után tűzijáték zárja a napot, de előtte a délután folyamán 19 órakor a Kaláka együttes, majd 20:30-kor a Csík zenekar koncertezik.

 

Másnap 2014. július 5-én, szombaton 10 órától este 10-ig Győrkőcjátékokokkal a Győrkőcöké a város, a Széchenyi tér, Kazinczy utca, Bécsi kapu tér, Várágyúk, Rába kettős híd, Radó-sziget, Mihálkovics sétány, Híd utca, Bercsényi liget területen.

20 órakor Körforgás – Szalóki Ági koncertje.

 

2014. július 6-án, vasárnap is Győrkőcjátékok Győr belvárosában, és este Fesztiválzáró: Zenehajó – Hajós András és a Modern Art Orchestra koncertje.

 

2014. július 4-6.

VII. Győrkőcfesztivál

Győr

 

www.gyorkoc.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük