2024.március.29. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2014. június 5-én kerül a mozikba A Szépség és a Szörnyeteg című francia romantikus családi film

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/80738"><img class="image image-preview" src="/files/images/szépség.preview.jpg" border="0" width="465" height="673" /></a></span>A klasszikus történet látványos feldolgozását olyan színészek elevenítik meg, mint Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier és Eduardo Noriega. <p> 

szépség.previewA klasszikus történet látványos feldolgozását olyan színészek elevenítik meg, mint Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier és Eduardo Noriega.

 

szépség.previewA klasszikus történet látványos feldolgozását olyan színészek elevenítik meg, mint Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier és Eduardo Noriega.

 

Valamikor a XIX. század elején járunk. Egy jómódú tengeri kereskedő vállalkozása hirtelen csődbe jut, így a fényűző palotából kénytelen egy vidéki majorba visszavonulni. A hat gyermekét egyedül nevelő apa mindent megpróbál sorsuk jobbra fordítása érdekében megtenni, de hiába. Egy, a városban tett fárasztó, és sikertelen útja során az erdőben hazafelé menet véletlenül egy rejtélyes kertbe téved, ahol egy szál rózsát tép le legkedvesebb gyermeke, a legkisebb lánya számára. Ártatlannak tűnő cselekedetével azonban magára haragítja a kert, és a hozzá tartozó romos kastély titokzatos urát. A Szörnyeteg a letépett rózsáért cserébe az apa életét követeli. A család legifjabb leánya, önmagát hibáztatva a balszerencséjük miatt, magára vállalja az ítéletet, és otthonról megszökve önként veti magát a Szörnyeteg karjaiba. Csakhogy a kínok és a halál helyett valami egészen más vár rá: minden este csodaszép ruhákban a Szörnyeteg dúsan terített asztalánál vacsorázik a kastélyban.

A napok múlásával, ahogy minél jobban megismeri a Szörnyeteget, annál inkább bizalom alakul ki közöttük. A lány álmaiban felsejlenek a Szörnyeteg múltjának darabkái, s lassan összeáll ezekből az egykor jóképű és kedves herceg igaz története. A Szépségre hárul a feladat, hogy bátorságával felülemelkedjen a veszélyen, és kimentse a herceget a gonosz varázslat hatása alól.

 

Christophe Gans a Silent Hill – A halott város, a Farkasok szövetsége, és a Könnyező harcos világhírű rendezője ezúttal Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve 1740-es meséjének legújabb feldolgozását készítette el Vincent Cassel és Léa Seydoux főszereplésével. A mára világsztárrá váló francia művészek közül Cassel olyan filmekben szerepelt, mint a Fekete hattyú, a Ocean's Thirteen – A játszma folytatódik és a Ocean's Twelve – Eggyel nő a tét. Léa Seydoux nevét leginkább az Adéle élete 1-2. film főszerepe kapcsán ismerhetik a hazai

mozirajongók. A filmben nyújtott alakítását a Cannes-i zsűri Arany Pálma-díjjal – Abdellatif Kechiche rendezővel és Adéle Exarchopoulos színésznővel megosztva – ismerte el.

A film világpremierjére a Berlini Filmfesztiválon került sor.

 

A Szépség és a Szörnyeteg (Eredeti cím: La Belle et la Bête)

Színes, szinkronizált, francia romantikus családi film

Szereplők: Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier, Eduardo Noriega

Forgatókönyv: Christophe Gans, Sandra Vo-Anh

Producer: Richard Grandpierre, Charlie Woebcken, Henning Molfenter

Fényképezte: Christophe Beaucarne

Vágó: Sébastien Prangère

Zene: Pierre Adenot

Rendezte: Christophe Gans

 

Országos bemutató: 2014. június 5.

Forgalmazó: MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap)

12 éven aluliak számára nem ajánlott

 

http://www.imdb.com/title/tt2316801

www.facebook.com/alapfilmek

https://www.facebook.com/photo.php?v=564199687033000&set=vb.394799823972988&type=2&theater

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.