A 011 Alkotócsoport június 7-11. között rendezi meg az első 011 Fesztivált Budapesten. A fővárosi színházakban repertoáron lévő, saját darabokból felépülő fesztivál a fiatal színházi generációra kívánja felhívni a figyelmet. 26 színész és 11 alkotó 4 műfajban létrehozott munkái mutatkoznak be a szélesebb közönségnek a Bárka Színházban, az Átriumban és a Thália Színházban.

 

A 011 Alkotócsoport június 7-11. között rendezi meg az első 011 Fesztivált Budapesten. A fővárosi színházakban repertoáron lévő, saját darabokból felépülő fesztivál a fiatal színházi generációra kívánja felhívni a figyelmet. 26 színész és 11 alkotó 4 műfajban létrehozott munkái mutatkoznak be a szélesebb közönségnek a Bárka Színházban, az Átriumban és a Thália Színházban.

 

A programban lesz többek között Magyarországra adaptált Tarantino "best of", a Kutyaszorítóbban, architekturális térvetítéssel megspékelt budapesti drogtrip, az Óz a nagy varázsló szereplőivel a Meanwhile in Kansas, élőben készülő taxis film a Droszt, és egy új bemutató, Vinnai András párkapcsolati science fiction-je a Garzonpánik Szabó Győző, Pálos Hanna és Klem Viktor szereplésével. A szervezők ezen kívül közönségtalálkozóval, koncerttel (Tasnádi Bence zenekara az Ed Is On), nyitó-, záró- és gengszterbulival, valamint meglepetésekkel készülnek.

A fesztivál bevételéből a 011 Alkotócsoport 2014-2015-ben más fiatal társulatok projektjeit kívánja támogatni.

 

„Új típusú közönségünk mindig is része volt az alkotófolyamatnak. Szeretnénk egy olyan hetet, amikor együtt lehetünk és egymásból inspirálódhatunk azokkal, akiknek velünk együtt magasan van a vizuális és történetbefogadó ingerküszöbe és nyitottak az új narratívákra.

Mi a húszas-harmincas generációnak készítünk előadásokat. Nem a hazai közegben megszokott ideológiai alapú színházat csinálunk, hanem igyekszünk zsigerileg ható, erősen vizuális, komplex színházélményt adni. Szeretnénk, hogy a fesztivál minél szélesebb körben ösztönözze kipróbálásra azokat, akik eddig ódzkodtak a színháztól, de például egy jó mozifilmre bármikor vevők" – mondta Radnai Márk, művészeti vezető, a 011 Fesztivál programfelelőse. A fesztiválra ugyanaz lesz jellemző, mint a bemutatott színpadi munkáinkra: igényes, de nem elitista. A popkultúrába ágyazott, de úgy, hogy közben nem a kisebb ellenállás felé halad. Magyar színházban szokatlan, a való életre, a fiatalok problémáira relevánsan reagáló és érzékszerveket megmozgató élményekkel szolgálunk" – folytatta Radnai.

 

A -011- Alkotócsoport rövid fennállása alatt több műfajban, különböző előadásokat hozott létre. Ami összeköti őket az a modern, színházi konvenciókat felrúgó filmszerű narratíva és a látvánnyal, valamint az alapvetően nem színházhoz kapcsolódó technológiákkal való kísérletezés. A csoport mögött nem áll társulat, bár többnyire ugyanazok a fiatal színészek szerepelnek előadásaikban. A kreatív stáb tagjai: Radnai Márk, rendező, Cseh Renátó látványtervező és Ivanyos Ambrus dramaturg. Az előadások elsősorban nem megírt darabokból születnek, a szövegkönyveket az alkotók írják, színészi improvizációk, helyzetgyakorlatok, és külső források felhasználásával. Előadásaikra elsősorban a huszas-harmincas korosztály kíváncsi.

 

A program:

Június 7.

19:30 – Vinnai Abdrás: Garzonpánik – be,utató – THÁLIA Színház

21:00 – Fesztivál nyitóbuli – 400 BÁR

http://www.thalia.hu

 

Június 9.

20:00 – Kutyaszorítóbban – BÁRKA Színház

22:00 – Tarantino buli – BÁRKA Kávézó

http://www.barka.hu

 

Június 10.

20:00 – Ivanyos-Radnai: Meanwhile in Kansas – BÁRKA Színház

22:00 – ED IS ON koncert – (BÁRKA Stúdió)

 

Június 11.

20:00 – DROSZT Budapest – éjszaka – taxi – ÁTRIUM FilmSzínház

http://www.atriumfilmszinhaz.hu/

 

2014. június 7-11.

011 Fesztivál

 

www.011production.com

http://vimeo.com/93091571

www.facebook.com/011csoport

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük