2023.június.05. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2015-ben Prima-díjas lett a Petőfi Irodalmi Múzeum

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97553"><img class="image image-preview" src="/files/images/prima_2.preview.jpg" border="0" width="476" height="455" /></a></span>December elején a Művészetek Palotájában E. Csorba Csilla főigazgató vehette át a Petőfi Irodalmi Múzeum több éves munkáját elismerő Prima-díjat az Oktatás és köznevelés kategóriában. <p> 

prima 2.previewDecember elején a Művészetek Palotájában E. Csorba Csilla főigazgató vehette át a Petőfi Irodalmi Múzeum több éves munkáját elismerő Prima-díjat az Oktatás és köznevelés kategóriában.

 

prima 2.previewDecember elején a Művészetek Palotájában E. Csorba Csilla főigazgató vehette át a Petőfi Irodalmi Múzeum több éves munkáját elismerő Prima-díjat az Oktatás és köznevelés kategóriában.

 

A múzeum számára már a jelölés is igen nagy megtiszteltetés volt, – tájékoztatott Brávácz Alexandra (Petőfi Irodalmi Múzeum Közönségkapcsolatok és Marketing Főosztály) – hiszen ez azt bizonyítja, hogy a jelölők, s a kuratórium is észrevette az elmúlt években egyre dinamikusabban fejlődő, s az iskolai, valamint az iskolán kívüli oktatást segítő, a szabadidős tevékenységet gazdagító programkínálatot, amelyet a múzeum a fővárosi, s az ország minden részéből érkező látogatóknak nyújt.

 

„Évente, több mint 400 program, 800 tárlatvezetés, több száz múzeumpedagógiai foglalkozás segíti és egészíti ki a hagyományos múzeumi tevékenységet a Károlyi-palotában, a Kassák Múzeumban, a Mesemúzeumban, az Ady Emlékmúzeumban és a Jókai Présházban lévő tárlaton. Az elmúlt évben többszörösére emelkedett a PIM filiáléinak, a Magyar Nyelv Múzeumának és a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumnak a látogatottsága.

 

A Prima – díj egy olyan, szélesebb közönség előtt képes megismertetni a PIM nevét, akik talán először találkoznak a múzeum nevével, tevékenységének bemutatásával. E civil díj, s a hozzá kapcsolódó média-megjelenés a társadalmi kommunikáció részévé vált, s várakozásaink szerint jó hatással lehet egy új közönség megnyerésére, a látogatószám emelkedésére. Az irodalmi muzeológia, kiállítás nagyban támaszkodik az oktatott anyagra, s az iskolás korosztályra.

 

Megtiszteltetés, hogy egy csoportban lehettünk a tehetségügy elismert pszichológusával, Gyarmathy Évával és Csapó Benővel, a neveléstudomány nemzetközi hírű professzorával. Ebben a csapatban még inkább felértékelődött, hogy egy múzeum gyűjteményeire támaszkodva tud hatékonyan a jövő generációinak ízlést formálni, a fantáziát repíteni, álmokat adni."

 

www.pim.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.