2023.május.28. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

The Golden Voice of Gospel

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97555"><img class="image image-preview" src="/files/images/golden.preview.jpg" border="0" width="473" height="327" /></a></span>2015. december 28-án, hétfőn este az amerikai templomok hangulatát idézi egy különleges produkció a Budapest Kongresszusi Központban. A The Golden Voice of Gospel hangszeres és tradicionális témákon keresztül mutatja be a gospel szépségeit. <p> 

golden.preview2015. december 28-án, hétfőn este az amerikai templomok hangulatát idézi egy különleges produkció a Budapest Kongresszusi Központban. A The Golden Voice of Gospel hangszeres és tradicionális témákon keresztül mutatja be a gospel szépségeit.

 

golden.preview2015. december 28-án, hétfőn este az amerikai templomok hangulatát idézi egy különleges produkció a Budapest Kongresszusi Központban. A The Golden Voice of Gospel hangszeres és tradicionális témákon keresztül mutatja be a gospel szépségeit.

 

Dwight Robson Tiszteletes a gospel műfaj legjobb amerikai képviselőit hívta meg együttesébe, amikor 2000-ben megalapította a formációt. Missouri gettójából a világturnéig hosszú út vezetett, de az élet szeretete nem hagyta cserben a Tiszteletest.

 

Robson 10 éves korától tagja volt a helyi templomi kórusnak, majd tanulmányait Kaliforniában, Kansasban, majd Bostonban végezte. Doktori címe mellé teológiai mesterfokozatot is szerzett. 14 éven át szolgált lelkipásztorként, de templomának gyermek- és felnőttkórusait is ő vezette, az emberek csak „éneklő lelkész"-ként emlegették. Robsonhoz a gospel mellett, a pop és a színház világa is közel állt, fellépett Michael Jacksonnal és Mariah Carey-el is. Az „Oroszlánkirály" musical kóruszenei vezetője, a berlini „Gospel Award" zenei rendezője is volt.

 

A The Golden Voice of Gospel változatos repertoárjában az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, a jól ismert gospel dalok a déli spiritualitás tradicionális világába kalauzolják a nézőket, de a felhőtlen jókedvről is gondoskodnak.

„Az előadás mindig egyszerre hirdeti a vallást és az élet szeretetét."- foglalta össze Robson Tiszteletes.

 

A december végi koncert egy afroamerikai örömünnep, egy vidám karácsonyzáró buli, fantasztikus slágerek – „Higher and Higher", „Walk in The Light", „Oh, Happy Day" – csendülnek fel a Budapest Kongresszusi Központban.

 

2015. december 28. 20:00

The Golden Voice of Gospel

Budapest Kongresszusi Központ

 

http://www.voices-of-gospel.net/voicesofgospel.html

https://www.facebook.com/Golden-Voices-of-Gospel-224767877592519

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.