Új album, „dolce vita" életérzés és egy igazi retró hangulatú előadás. Tűsarokkal a swingből a retróba! A legendás Cotton Club Singers egyik alapítója az utóbbi pár évben látványos zenei metamorfózison esett át. A swingen keresztül eljutott a popig, s a zenei stílusváltás közben sikerült kialakítania egy egészen egyedi hangzást. Most megjelenő, első magyar nyelvű lemezén (Tűsarkú lépteim) olyan dallamvilágot hallhatunk, amely új hangot képvisel a hazai zenei palettán.

 

Új album, „dolce vita" életérzés és egy igazi retró hangulatú előadás. Tűsarokkal a swingből a retróba! A legendás Cotton Club Singers egyik alapítója az utóbbi pár évben látványos zenei metamorfózison esett át. A swingen keresztül eljutott a popig, s a zenei stílusváltás közben sikerült kialakítania egy egészen egyedi hangzást. Most megjelenő, első magyar nyelvű lemezén (Tűsarkú lépteim) olyan dallamvilágot hallhatunk, amely új hangot képvisel a hazai zenei palettán.

 

Szűcs Gabi tűsarki léptei meghozták a nagy áttörést: „A DAL" legjobbjai között Szűcs Gabi új száma! A különleges hangú énekesnő „Tűsarkú lépteim" lemezéről az Úgysem felejtesz el című szerzemény bekerült a legjobb 30 közé „A DAL" Eurovíziós Dalfesztivál hazai versenyére. A nagyszerű eredmény nem véletlen.

 

Gabi e korongon újra felfedezi az '50-es, '60-as évek csodás „retrós" világát.

A lemezen keveredik az amerikai soul és a rock'n roll, az olasz és francia dallamok napsütötte életérzése. Táncolható, néha andalító, dallamos hangulat, korszerű hangzásba öltöztetve, ami jellegzetes színpadi világgal egészül ki. A dalok felidézik a római utcák robogókkal teli lüktető forgatagát, a „dolce vitát", az élet szeretetét. A"Tűsarkú lépteim" című CD dalai "hol élesebben, hol lágyabban koppannak" a hallgató szívében, a dalokon keresztül sok nő magára ismerhet. A lemez egyedi megjelenéssel került piacra, a novemberi Nők Lapja Évszakok (Tél) c. negyedéves magazin mellékleteként.

Szűcs Gabi: Tűsarkú lépteim c. album a 3G Kiadónál Gátos Iván, Gátos Bálint, Nagy Ádám, Weisz Gábor közreműködésével jelent meg. (Menedzser: Mencser Éva)

 

Az album budapesti bemutatója 2015. január 10-én 20.00 órakor lesz az Átrium Film-színházban, melyet egy országos tavaszi turné követ a vidék nagyvárosaiban.

Jegyvásárlás (+jegyekkel kapcsolatos összes információ) az Átrium Film-színház jegypénztárában (Budapest, Margit körút 55., 1024; telefon:(1) 317 9338), valamint a színház honlapján.

 

10 Dal – Egy NŐ

Szűcs Gabi teljes erőbedobással készül a január 10-ei lemezbemutató koncertjére, miközben 2014 utolsó napján és január elején részt vett egykori együttese, a 20 év után újra összeálló Cotton Club Singers (január 12-én Erkel Színház lásd: http://euroastra.hu/node/87041) országjáró fellépésein. A swingkirálynőnek becézett énekessel beszélgetett LDI – gexmedia a koncertjeiről és új albumáról, a Tűsarkú Lépteimről.

 

Kék kardigán és neszek, örömtánc és valami vadság, Cannes és felejtés… tűsarok itt, tűsarok, ott, tűsarok emitt …  Miért ez lett az új lemezed címe?

– Az album a tűsarkú cipőkkel a nőiség szimbóluma. A büszkeség, méltóság és nőiesség együtteséről szól a tíz dal, melyek mindegyike egy-egy önálló történet. Megtalálod itt a Dolce Vita életérzést, akárcsak a dekadens, retró olasz-francia világot egyaránt. Mindezt természetesen magyarul. Kíváncsi vagyok, hogy reagálnak majd az emberek, elfogadják-e, vagy sem. Valódi nagy kaland az, amikor magyar nyelven, Neked írnak, és Rólad szól a dal. A szövegeket nem én találom ki, de rólam szólnak. Csak akkor tudok azonosulni velük, ha hitelesek a számomra.

 

Melyik a kedvenc számod a Tűsarkú lépteim albumodról?

– Ez hangulatfüggő. Van úgy, hogy melankolikusabb passzban vagyok, és andalító zenére vágyom, máskor meg épp a lüktető swingre áhítozom. Bevallom őszintén, hogy kétnaponta új kedvencem van. Most épp a Cannes, és a Tűsarkú Lépteim a nyerő. No meg az Úgysem Felejtesz El, az Eurovíziós Dalfesztiválra beválasztott szám.

 

Hogy kerültél be A DAL-ba?

– Három számmal neveztem a versenyre. Az Úgysem Felejtesz El nótát azért, mert éreztem, hogy fülbemászó dallama miatt eléggé sikergyanús. A Valami Vadság egy rockabillys szám, az Egy szál gitáros pedig a „pihenjünk meg egy kicsit" hangulatot idézi. Végül aztán az Úgysem felejtesz el maradt …

 

Melyik áll hozzád közelebb: a dal vagy a színház?

Szenvedélyesen rajongok a színházért, és a színpadi múltam sokat segített abban, hogy ma hogyan viszonyulok a koncertjeimhez, hogyan kommunikálok a színpadon, miként viselkedem a közönséggel. Talán a legfontosabb, amire a színházi előéletem megtanított, az a rutin. Hogy a kis klubos, 80 fős fellépéstől kezdve az Arenában szervezett koncertig akár 7000 ember előtt úgy tudjak fellépni, hogy mindenki elégedett legyen. Amikor egyedül vagy a színpadon, akkor minden felelősség a tied, egyedül viszed el a balhét. Óriási kaland ez, különleges utazás, és ez az egész rólad szól…

 

Mire számíthatnaka rajongóid a január 10-i lemezbemutató koncerteden?

– Az Átrium Filmszínházas előadás egészen különleges, a 60-as éveket idéző, pattogatott kukoricás és vattacukros koncert lesz, akár ha egy Tarantino filmbe csöppentünk volna. Egyszerre lesz nőcis és fiúknak is való, fergeteges buli, ahova a belépőjegy mellé jár még egy pohár bor is. Fantasztikus zenekar kísér majd, és persze ott lesz a két csodás vokálos lány. Hangulatos időutazást varázsolunk a színpadra, háttérvetítéssel, zabolátlan őrültködéssel. Aki kedveli a retrót, nagyon fogja élvezni!

 

2015. január 10. 20:00

Szűcs Gabi: Tűsarkú lépteim – lemezbemutató koncert

Átrium Film-Színház

 

www.atriumfilmszinhaz.hu

www.szucsgabi.hu

www.facebook.com/SzucsGabiOfficial

https://www.youtube.com/watch?v=Wd4pEpqBNwI

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük