2024.április.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2015. március 30-án, a Thália Színház ad otthont a MASZK Gálának

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/87972"><img class="image image-preview" src="/files/images/maszk.preview.jpg" border="0" width="462" height="306" /></a></span>A Színházi Világnap alkalmából - 1999 óta - minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági gálaest, a MASZK Országos Színészegyesület kezdeményezésére és szervezésében jön létre. <p> 

maszk.previewA Színházi Világnap alkalmából – 1999 óta – minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági gálaest, a MASZK Országos Színészegyesület kezdeményezésére és szervezésében jön létre.

 

maszk.previewA Színházi Világnap alkalmából – 1999 óta – minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági gálaest, a MASZK Országos Színészegyesület kezdeményezésére és szervezésében jön létre.

 

A rendezvény, budapesti indulása óta már három vidéki város – Kecskemét, Veszprém és Szeged – színházában is helyet kapott.

Az ide gála különlegessége, hogy több kerek évforduló is okot ad az ünneplésre.

A MASZK megalakulásának 25. évfordulóját ünnepli és ebben az évben lesz 150 éves a Színház- és Filmművészeti Egyetem, ahol Európában elsőként kezdődött meg szervezett keretek között a színészképzés.

 

A gálán tradicionálisan átadásra kerülnek a szakmai díjak:

– a Gobbi Hilda-,

– a Soós Imre-,

– a Hevesi Sándor- és

– a Vámos László-díjak, valamint

– a Szabadtéri Színházak Szövetségének Amfiteátrum-díja, melyeket a már megszokott színvonalas, szórakoztató gálaműsor keretében vehetnek át az arra érdemesnek ítélt művészek.

 

A gála fellépői, a teljesség igénye nélkül:

Barnák László, Béres Ilona, Dunai Tamás, Felföldi Anikó, Haumann Péter, Hirtling István, Jordán Tamás, Kulka János, Mácsai Pál, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős színész osztálya, valamint a zenés osztály hallgatói, az Operettszínház művészei és énekkara, és még sokan mások.

 

Az est házigazdái: Molnár Piroska és Szombathy Gyula.

Az est műsorközlői: Földes Eszter és Mesterházy Gyula.

 

A gála valamennyi közreműködője, ingyen, fellépti díj nélkül vállalja a szereplést, az est céljára való tekintettel. A gála bevételéből a rászoruló színészeket és az Ódry Árpád Művészotthont támogatja a MASZK.

 

www.thalia.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.