23-ik alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál, amely hazánk és Európa egyik legjelentősebb, de méreteit tekintve legnagyobb nemzetközi folklórfesztiválja. (lásd: http://euroastra.hu/node/104022) Résztvevők: Argentína, Ciprus, Costa Rica, Egyiptom, Franciaország, Kolumbia, Mexikó, Olaszország, Oroszország, Oroszország – Dagesztán, Palesztina, Peru, Spanyolország, Szenegál, Szerbia, Thaiföld, Törökország, Uruguay, Üzbegisztán, Magyarország.

 

23-ik alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál, amely hazánk és Európa egyik legjelentősebb, de méreteit tekintve legnagyobb nemzetközi folklórfesztiválja. (lásd: http://euroastra.hu/node/104022) Résztvevők: Argentína, Ciprus, Costa Rica, Egyiptom, Franciaország, Kolumbia, Mexikó, Olaszország, Oroszország, Oroszország – Dagesztán, Palesztina, Peru, Spanyolország, Szenegál, Szerbia, Thaiföld, Törökország, Uruguay, Üzbegisztán, Magyarország.

 

A programok:

Nyitó- és záróceremónia

A ceremóniák este 19 órakor kezdődnek, a nyitó augusztus 14-én (Esőnap: augusztus 15.) a záró augusztus 21-én.

Augusztus 14-én pompázatos tűzijáték koronázza meg a nyitóceremóniát! Egy este beutazhatja a világot, csodálatos kultúrákkal, táncokkal ismerkedhet! Igazi multikulturális csemege!

 

Ki játszik ilyet?

Nemzetközi gyermekjátszó a Fesztiválsátorban (Rendezvényközpont parkoló). 2016. augusztus 16-19. között minden nap 16 órától 19 óráig. Igazi családi program, ahol a Ramazuri gyermek-színtársulat, táncház, kézművesség, babaringató, és 20 ország legjobb népi játékai és táncegyüttesei várják a gyerekeket, kicsiket és nagyokat! Igazi családi program!

 

Táncpanoráma 2016. augusztus 16-19. között esténként 19 órától a Barátság Kulturális Központ színháztermében

Varázslatos esték, ahol alkalmanként négy együttes mutatja be műsorát. Egy este a világ négy különböző országába utazhat el, és ehhez elegendő, ha a Kulturális Központ gyönyörűen felújított nézőterén foglalnak helyet.

 

Népek bálja 2016. augusztus 15. 20 óra, Szent István tér

Ha nem csak nézni szereti a táncokat, hanem szívesen táncolna külföldi vendégeinkkel, akkor a Népek bálján megteheti. Ezen az estén kilenc ország táncait tanulhatja meg a Fesztiválsátorban.

 

Ökumenikus szertartás a békéért 2016. augusztus 18. 11 órakor, Szent István templom

A nemzetközi fesztiválok hagyománya az ökumenikus szertartás, amelyre az együttesek országaik népviseletben érkeznek. Az szertartás során vallástól, felekezettől függetlenül együtt énekelnek a résztvevők, mindenki saját vallási énekeiből ad elő néhány dalt, így a szertartás egyben igazi zenei csemege is!

 

Nyári karnevál 2016. augusztus 18. 23 órakor, Fesztiválklub

Esti vidám, fergeteges jelmezbál valamennyi együttes részvételével a Fesztiválklubban.

Belépés csak jelmezben!

 

Fesztiváltárlat és kiállítás augusztus 14-től a Barátság Kulturális Központban

A Barátság Kulturális Központ előterében valamennyi együttes érdekes és izgalmas anyagot mutat be országáról, illetve itt látható a nemzetközi népviselet bemutató. A kiállítás a fesztivál teljes időtartama alatt megtekinthető. Idén nemzetközi esküvői népviseletek adják meg e kiállítás egyediségét!

A Magyar Csipkekészítők Egyesületének a kiállítása látható a Summerfest ideje alatt a Barátság Kulturális Központ galériájában.

A kiállítás ideje alatt tagjai tárlatvezetéssel és bemutatózással kedveskednek a látogatóknak.

 

Summerfest sokadalom

Népi kismesterség-bemutató, népművészeti kirakodó vásár, vásári komédiák, látványosságok, játszóházak, világzene és utcaszínház. Mindez egy helyen, egy héten keresztül: a Rendezvényközpont parkolójában kialakított vásártéren.

Az idei fővendég Kádár Ferkó fotószínháza!

 

Világ Zene és nemzetközi táncház augusztus 16-19. este 19 órától 22 óráig

Minden este négy ország zenei koncertje, nemzetközi és magyar táncház várja az érdeklődőket, a táncolni vágyókat! A nemzetközi tánctanítás mellett mezőföldi, moldvai és kalotaszegi táncokat lehet tanulni.

 

Fesztiválklub és Folkkocsma augusztus 14-21. között minden éjjel a Barátság Kulturális Központban (Szent István tér) 

Igazi fiataloknak, és még nem öregeknek való éjszakai multikulturális klub, ahol a világzene, a népzene, a diszkózene a táncház együtt adják meg mindenki számára a találkozás, a vidám együttlét lehetőségét, különböző tematikus esteken.

 

Kiemelt programok:

– Pál Lajos és családja koncert

2016. augusztus 16. kedd, 22.00

Szent István Katolikus templom

 

– Berecz András önálló estje

2016. augusztus 17. szerda, 22.00

Szekeres József Konferencia és Rendezvényközpont

 

– Szalóki Ágnes és a Chorus Matricanus közös koncertje

2016. augusztus 18. csütörtök, 22.00

Szent István Katolikus templom

 

Jegyek vásárolhatók a Barátság Kulturális Központ pénztárában, Szent István tér 5.

 

2016. augusztus 12-22.

XXIII. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

Százhalombatta

 

www.szazhalombatta.hu

www.matricamuzeum.hu

www.summerfestbatta.hu

www.baratsagkk.hu

https://www.facebook.com/summerfestfolklorefestival

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük