2024.május.01. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2016-BAN TOVÁBB FOG NŐNI AZ OUTLETEK NÉPSZERŰSÉGE? — AMERIKAI ELEMZŐK SZERINT IGEN

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/98509"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_658.jpg" border="0" width="352" height="143" /></a></span>„Jó időkben az emberek szeretnek alkudni, nehéz időkben szükségük van rá" - nyilatkozta Steven B. Tanger, az USA-ban és Kanadában is népszerű Tanger Factory outletközpont-hálózat vezérigazgatója. - „Nem véletlen, hogy a vásárlók között egyre népszerűbb az outlet koncepció, és egyre több márka indítja el termékei outlet forgalmazását."</p>  <p><strong>

„Jó időkben az emberek szeretnek alkudni, nehéz időkben szükségük van rá" – nyilatkozta Steven B. Tanger, az USA-ban és Kanadában is népszerű Tanger Factory outletközpont-hálózat vezérigazgatója. – „Nem véletlen, hogy a vásárlók között egyre népszerűbb az outlet koncepció, és egyre több márka indítja el termékei outlet forgalmazását."

 

„Jó időkben az emberek szeretnek alkudni, nehéz időkben szükségük van rá" – nyilatkozta Steven B. Tanger, az USA-ban és Kanadában is népszerű Tanger Factory outletközpont-hálózat vezérigazgatója. – „Nem véletlen, hogy a vásárlók között egyre népszerűbb az outlet koncepció, és egyre több márka indítja el termékei outlet forgalmazását."

 

Változó vásárlási szokások

 

Az outletekben – Amerikában és Magyarországon is – alapvetően kétféle vevői igény a meghatározó. Az egyik a speciális márkás termékek és divatcikkek iránti kereslet, vagyis olyan áruk iránti igény, amelyek más kereskedelmi csatornákon nem, vagy csak nagyon kis számban jelennek meg. Emellett az árérzékeny, márkahű vásárló dominál, aki odafigyel az öltözködésére, de nem tudja, vagy nem akarja az eredeti áron megvásárolni a termékeket. „Az elmúlt évek gazdasági nehézségei kihatottak a vevők vásárlási szokásaira is. Előtérbe került a tudatos vásárlás, és a meggondolatlan pénzköltés helyett a megtakarításokra került át a hangsúly" – meséli Imre Csaba, a Premier Outlet centerigazgatója. – „Az outletkoncepció ezt a trendet ragadja meg: minőséget kínál kedvező áron. A koncepció népszerűségét többek között az is alátámasztja, hogy a vasárnapi zárvatartás ellenére 8,2 százalékkal emelkedett a Premier Outlet éves kiskereskedelmi forgalma az előző évhez képest, vagyis dinamikusan nő a népszerűségünk" – tette hozzá Imre Csaba.

 

Nőnek, mint a gomba

 

Az elmúlt években egyre több nemzetközi márka döntött úgy, hogy kiszélesíti portfólióját az árérzékenyebb közönségre. Többek között a fiatalokat sikeresen megszólító népszerű divatmárka, a Forever 21 például külön bolthálózatot nyitott F21 RED névvel erre a célra. „Az új üzletünkben leginkább az alapkollekcióinkkal vagyunk jelen, így egyszerre tudjuk biztosítani az alapdarabok szélesebb választékát, a márkától megszokott minőséget és a kedvezőbb árkategóriát" – nyilatkozta a márka vezetősége a Brooklyn-i bolt megnyitóján. Néhány hónapja megnyitotta Manhattan-i outlet üzletét a Jóbarátok című sorozat Rachele által oly sokat emlegetett Bloomingdale is. Az üzletben olyan márkák között válogathatnak 30-70 százalékos engedménnyel a vásárlók, mint Michael Kors, Calvin Klein, Coach és a True Religion.

 

„Az outletközpontok a kiskereskedelmi szektor egyik legdinamikusabban fejlődő területévé váltak az elmúlt években" – emelte ki Jay Klug amerikai gazdasági elemző, a JBG ingatlan-beruházással foglalkozó óriásvállalat vezető tanácsadója. – „Úgy is mondhatnám, hogy jelenleg ők a kiskereskedemi szegmens „kis kedvencei" – tette hozzá.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.