2024.április.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2017. június 9–10-én VI. Gere Jazz Fesztivál a villányi Gere birtokon

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/110403"><img class="image image-preview" src="/files/images/Gere-.preview.jpg" border="0" width="466" height="197" /></a></span>Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén is új, ez alkalommal hamisítatlan provence-i hangulattal várják a finom borok és különleges koncertélmények híveit a fesztiválra.

gere .previewAz évente megújuló tematikának köszönhetően idén is új, ez alkalommal hamisítatlan provence-i hangulattal várják a finom borok és különleges koncertélmények híveit a fesztiválra.

gere .previewAz évente megújuló tematikának köszönhetően idén is új, ez alkalommal hamisítatlan provence-i hangulattal várják a finom borok és különleges koncertélmények híveit a fesztiválra.

 

A koncertfolyamot a mára Európa-szerte jegyzett Harcsa Veronika indítja állandó partnere, Gyémánt Bálint lebilincselő gitár-kíséretével. A tanulmányai és magánélete miatt egyre több időt külföldön töltő énekesnő itthoni fellépéseinek száma az utóbbi években érezhetően megfogyatkozott, így minden hazai koncertje különleges eseménynek számít. Veronika előadásmódjában a báj és az intellektus kifinomult énektechnikával párosul, melyet Gyémánt Bálint bravúros gitárjátéka tesz teljessé. Megszámlálhatatlan közös koncertjük eredője az a magas fokú egymásra hangoltság, mely koncertről koncertre mindig újat mondó zenei párbeszédükben érzékelhető.

 

A táncolni vágyók idén sem csalódnak majd. A péntek esti hangulatfelelős a méltán népszerű Irie Maffia frontembere, a ghánai-magyar rapdíva, Sena lesz, aki ezen az estén saját formációjával lép színpadra. Kísérői a hazai jazz- és popszcéna ismert egyéniségei, élükön a Hammond-orgona nagykövetével, Premecz Mátyással. A Shakespeare-szonett-feldolgozásaival is nagy sikert arató Sena ezzel a felállással hozza igazán önmagát, megmutatva egyéniségét és azt az őserőt, mely leginkább sajátja.

 

A fesztivál második napján, szombaton a sort a hazai jazz másik csillaga, a popzenében is minőségit alkotó Váczi Eszter és zenekara nyitja. A nem csak hangzásában, de megjelenésében is stílusos kvartett dalaiban a zene mellett a szöveg is fontos szerepet kap. Az énekesnő saját költeményei mély érzelmeket fogalmaznak meg, melyeket fanyar, néhol melankolikus, de minden esetben szerethető humor tesz könnyen befogadhatóvá. Váczi Eszterék után a fesztivál egyik, de nem egyetlen világklasszisokból álló formációja veszi át a stafétát.

 

A Kossuth- és Liszt-díjjal is elismert gitárvirtuóz, Snétberger Ferenc partnere a trombita egyik legnagyobb jelenkori mestere, Markus Stockhausen lesz. Kettejük közös munkájaként született meg az a megindítóan szép, andalító zenei anyag, mely a Streams névre keresztelt albumon látott napvilágot. Szintén közös munkájuk eredménye a kiugró kritikai elismerést kiváltó Joyosa című lemez, melyen Arild Andersen bőgőn és Patrice Heral dobon működik közre. A rendkívüli művészek alkotta zene plasztikus, ritmikus, mégis szelíden hömpölygő. A fesztivál záróakkordjait szolgáltató világsztár formáció magyarországi fellépéseit mindig hatalmas várakozás előzi meg.

 

A közönség kedvence, a francia Nouvelle Vague a MÜPA-ban és az A38-on több ízben adott teltházas koncertet. A rádiók lejátszási listáin aranyérmes feldolgozásaik és saját szerzeményeik egyszerre csengnek ismerősen, és ajándékozzák meg eredeti játékossággal a hallgatóságot. A koncert létrejöttének izgalmas apropója, hogy Olivier Libaux, a zenekar vezéregyénisége egy ideig elhivatott borászként is tevékenykedett, így „műértőként" nagy örömmel fogadta el a Gere Birtok felkérését.

 

Az idén hatodik alkalommal életre hívott programsorozat mostanra hagyományt teremtett a nyári fesztiválok között és Villányba várja azokat, akik a borok, a zene és a gasztronómia elhivatott rajongói. Gere Attila és családja idén is maradandó élményekkel ajándékozza meg ezen az exkluzív, francia hangulatú kerti partin résztvevő vendégeket.

 

2017. június 9-10.

VI. Gere Jazz Fesztivál

Gere Birtok, 7773 Villány, Erkel Ferenc utca 2/a.

Gere Attila pincészete

Jegyek: péntek: 12.900 Ft, szombat: 16.900 Ft, kétnapos: 24.900 Ft

 

www.gerejazz.hu

https://web.facebook.com/gerejazzfestival

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.