Az MTV sajtótájékoztatót tartott tegnap – 2008 július 15-én – délelőtt a Champs Sport Pub-ban, és örömmel mutatták be az előkészületeket, amellyel a sportszerető nézők számára hozzák elérhető közelségbe az ötkarikás játékok eseményeit.

 

Az MTV sajtótájékoztatót tartott tegnap – 2008 július 15-én – délelőtt a Champs Sport Pub-ban, és örömmel mutatták be az előkészületeket, amellyel a sportszerető nézők számára hozzák elérhető közelségbe az ötkarikás játékok eseményeit.

A 44 helyszínen zajló világeseményről szóló magyar adást a helyszínen 51 fő készíti. Az m1-en és az m2-n részben párhuzamosan zajlanak a közvetítések, amikor azonban két fontos magyar esemény egyszerre zajlik, ott az MTV szétválasztja a két csatornát. Mindkét adón egyenként közel 280 óra közvetítés lesz látható, ez összesen 560 órát meghaladó adásidőt jelent.

Schulek Csaba sportfőszerkesztőA közvetítések magyar idő szerint 02:45 perckor kezdődnek, az m1-en 17:30-ig, az m2-ön 20.00 óráig tartanak.

A magyar vonatkozású eseményeket többször megismétli az MTV, és esti összefoglalóval is készülnek az eseményről. Az m1-en magyar idő szerint minden este 20:00 – 22.00 óráig tartó műsor a nap egészének élő közvetítéseiből készül Budapesten, ugyanis Pekingben ekkor már 2 óra van.

A szerkesztési elv alapja, hogy a magyarok szereplését mindig megmutassa az MTV, amit csakk lehet élőben. Az MTV teletextjén és a http://www.telesport.hu-n/ naponta viszonylag pontos közvetítési tervet adnak közre

Schulek Csaba sportfőszerkesztőSchulek Csaba sportfőszerkesztőAz MTV stábja hosszabb olimpiai összefoglalókat, werkfilmet is készít és dokumentumfilmet is forgat a helyszínen.

A http://www.telesport.hu/ az egyik legnézettebb, legolvasottabb sport-portállá nőtt, és az olimpiára is újdonságokkal, praktikumokkal készül. Azon kívül, hogy élőben közvetít, igény szerint nézhető szolgáltatást nyújt (Video On Demand), amellyel egyenként is elérhetőek lesznek a különböző versenyszámok. (Az olimpiai zárónap után 1 hónapig).

A Telesport részére a Nemzetközi Közvetítő Központban 176 négyzetméteren stúdió, adáslebonyolító vezérlő, kapcsolóközpont, kommentátor helyiségek, szerkesztőségi szoba és nemzetközi iroda áll rendelkezésre.

Az olimpia a szokásos módon, minden magyar tévénéző száára, a megszokott tévékészülékén fogható lesz.

A HD Ready vagy Full HD cimkével ellátott lapostévé a szokásosnál is jobb minőségben nyújtja a közvetítést, akár egyéni vétel HD műholdvevővel és parabolával, akár közösségi kábeltévén HD csomag előfizetéssel rendelkezik a néző. Az Antenna Digital Budapest környékén nyújtja a szolgáltatást, díjmentesen az olimpiai idején.

A Pekingi Olimpiai alkalmával a Magyar Televízió és a Magyar Rádió együttműködésben dolgozik, egymást segítve a felkészülésben, tapasztalatcserében.

Az MTV olyan kereskedelmi struktúrát alakított ki, hogy reklámokkal a közvetítésekk folyamatát nem zavarják meg, és a szünetekben is csak maximum félóránként két perc reklám következik.

Kolonics GyörgyKolonics GyörgyNagyszerű olimpiára készülünk, ezzel a gondolattal búcsúztunk el a kollégáktól, de a szerkesztőségbe érkezve szomorú hír fogadott: hirtelem meghalt Kolonics György, a nagyszerű kajakozó, aki az olimpiai csapat tagjaként két számban is indult volna. Harminchat évesen, ereje teljében hunyt el, edzés közben ez a kiváló sportoló, hirtelen szívmegállás az orvosi vélemény. A mentő 37 perc alatt érkezett meg, pedig azonnal hívták, de újraélesztő készülékkel rendelkező mentőautót csak ennyi idő után tudtak küldeni a sportolóhoz, akit egy óra küzdelem után sem tudtak újraéleszteni.

Lenhardt Ibolya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük