2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

230 százalékos az online forgalom növekedés, pedig más játékot vennének karácsonyra a szülők és mást a gyerekek

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97257"><img class="image image-preview" src="/files/images/charlie_0.preview.jpg" border="0" width="477" height="517" /></a></span>A Formatex várakozásai szerint idén karácsonykor 8000 forint körül alakul a vásárlói kosár a játékboltjaiban, ugyanakkor a webáruházukban 11-12 ezer forintos átlagos költésre számítanak. A tavalyihoz képest 8 százalékkal nőhet a karácsonyi forgalom, ezzel egyidőben a webáruházban 230%-os fejlődés tapasztalható. </p> <p> 

A Formatex várakozásai szerint idén karácsonykor 8000 forint körül alakul a vásárlói kosár a játékboltjaiban, ugyanakkor a webáruházukban 11-12 ezer forintos átlagos költésre számítanak. A tavalyihoz képest 8 százalékkal nőhet a karácsonyi forgalom, ezzel egyidőben a webáruházban 230%-os fejlődés tapasztalható.

 

A Formatex várakozásai szerint idén karácsonykor 8000 forint körül alakul a vásárlói kosár a játékboltjaiban, ugyanakkor a webáruházukban 11-12 ezer forintos átlagos költésre számítanak. A tavalyihoz képest 8 százalékkal nőhet a karácsonyi forgalom, ezzel egyidőben a webáruházban 230%-os fejlődés tapasztalható.

 

„Míg az online értékesítésben több mint kétszáz százalékos fejlődés tapasztalható, sőt, egy-egy akció, mint például a Black Friday akár meg is háromszorozhatja a forgalmat, addig a játékok kipróbálása nagyon fontos élmény a gyerekeknek és óriási segítség a szülőknek. Ezért is szervezünk rendszeres próba lehetőséget a Formatex tulajdonában lévő Játéksziget bolthálózat üzleteiben, valamint a Gyerekvilág kiállításon. Több mint 500 szülőt és gyermeket kérdeztünk meg a játékok kipróbálása közben arról, hogy milyen ajándékot szeretnének karácsonyra és az első helyezett Geomag kivételével nem ugyanaz a sorrend alakult a felnőttek és a gyerekek kívánságlistáján – mondta el Borhi János, a Formatex ügyvezetője.

 

Mind a szülőknek, mind a gyerekeknek a Geomag tetszett a legjobban és arra a kérdésre, hogy mit szeretnének karácsonyi ajándéknak kapni vagy adni, a mágneses építő készletet, a Geomagot jelölték meg, melyből sokféle épület, állat, vagy egyedi építmény készülhet a mágneses rudak és panelek segítségével. Ez a játék nyerte az Ország játéka szavazást is mind a szakmai zsűri, mind a közönségszavazatok alapján egy korábbi online szavazáson is. A szülők és a gyerekek választása között azonban erős eltérés mutatkozik az abszolút favorit, a Geomag után, mert a gyerekek körében a második az ajándék listán a Robodrone nevű távirányítós tank, de szülőknél éppen hogy befért a top 5-be.

 

A Geomag Mechanics mozgatható, mágneses építő készlet, melyből sokféle épület, állat, vagy egyedi építmény készülhet a mágneses rudak és panelek segítségével.

A Robodrone ötvözi mindazt, amire a mai fiú gyerekek vágynak: Robosztus, katonai színekbe bújt, rádió távirányítású tank és még át is alakul, sőt képes átküzdeni magát köveken, homokon, sáron, vízen.

 

A kicsik számára ezután az interaktív játékok a legkedveltebbek, például Lucy, a gyerekek utasításait követő kiskutyus és Charlie, a papagáj, aki vicces formában, kissé eltorzított hangon mondja vissza a neki szegezett mondatokat.

 

Lucy, az interaktív kis kutyus, az igazi négylábúaktól eltérően minden utasítást követ, amit kiadunk neki. Amint gazdája megtanítja neki, hogy felismerje a hangját, onnantól kezdve csak neki 15 féle különböző utasításra fog reagálni. Többek között leül, táncol, lefekszik, eszik, puszit és pacsit ad, sétál, fejre áll, vagy akár játékosan ásni kezd.

Charlie, a papagáj az interaktív plüssökön belül egyedülálló játékélményt ad az által, hogy vicces formában mondja vissza a neki szegezett mondatokat. Nem csak a gyerekeknek, de a szülőknek is kellemes percet okoz mókás, kissé eltorzított hangjával.

 

A felnőttek viszont inkább a társasjátékokat, vagy az olyan könnyű, de mégis gondolkodtató játékokat jelölték meg szívesen adott karácsonyi ajándékként, mint a Villámválasz, ami kicsit emlékeztet az ország-város játékra, összehozza a családot és hamar jelent sikerélményt a játékosoknak. Mind a gyerekeknél, mind a felnőtteknél a középmezőnyben helyezkedik az idén 30. születésnapjukat ünneplő, babaházakban lakó kisállatos figurák, a Sylvanian families készletei, őket követik a Glitza csillámtetoválások. Az Ido3D játékban, mely egy teljesen új technológiára épülő 3D formázó készlet, kevesebb fantáziát láttak a szülők, mint a gyerekek, ugyanakkor az Aqua Beads vízpermet hatására tapadó gyöngyökből szívesebben tennének a fa alá az édesanyák és édesapák, pedig a gyerekek kevésbé tudják elképzelni karácsonyi ajándékként.

 

Az IDO3D játékszettek segítségével a gyerekek fantasztikus 3D alkotásokat hozhatnak létre. A speciális anyaggal töltött színes tollak a gyerekek számára is könnyen használhatóak. Dolgozhatnak a dobozban lévő útmutató segítségével, de szabadjára is engedhetik fantáziájukat és egyedi 3D alkotásokat is létrehozhatnak.

 

http://formatexjatekok.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.