Hatodik alkalommal adta át közösen a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány.

Hatodik alkalommal adta át közösen a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány.

A  26 szervezetnek nyújtotta át az elismerést Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

A pályázók száma évről évre nő, 2010 óta közel 50 szervezet birtokolja ezt a címet. Az idén 14 szervezet először pályázott a díjra, 12 pedig megújította a 2 évvel korábban elnyert pályázatát. Olyan cég is van a pályázók között, pl. az Auchan, a Spar, vagy a Szerencsejáték Zrt. amelyik már 3. alkalommal pályázott az elismerés megszerzésére.

A pályázattal pénzjutalom nem jár, a korábban díjazott cégek visszajelzései alapján azért éri meg nekik pályázni erre a díjra, mert:

„Értéke, rangja van ennek a címnek."

„Fejvadász, munkaerő-közvetítő cégektől kaptunk pozitív visszajelzést és ők többször is jelezték, hogy ez a díj munkaerő-piacon egyre fontosabb és ennek a címnek kapcsán ők is könnyebben tudnak minket ajánlani leendő kollégáknak."

 A díjat a Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be azzal a céllal, hogy támogassa az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók kapcsolatfelvételét. Az elismerés egyre inkább védjeggyé válik, köszönhetően a pályázati rendszer szigorú előírásainak és a minőségbiztosítási eljárásnak. A logót használó szervezet azt üzeni magáról, hogy örömmel fogadja a megváltozott munkaképességű álláskeresőket, és felkészült a fogadásukra.

A Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatát elnyerő munkáltatóknak az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (EFQM) Kiválóság Modellje alapján kidolgozott koncepciónak kell megfelelniük.
A díjat azon szervezetek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékkal élő munkavállalók toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. A pályázóknak be kell mutatniuk, milyen rövidtávú, három hónapon belül megvalósítandó, és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket terveznek a fogyatékos munkavállalók foglalkoztatásának elősegítése érdekében.

A rövid- és középtávú fejlesztések megvalósulását szakértők ellenőrzik. A nyertes pályázó az elismerés megszerzését követően két évig használhatja a Fogyatékosság-barát Munkahely logót. Ez az időszak a középtávú fejlesztések igazolását követően további két évre többször is meghosszabbítható.

Az ünnepélyes díjátadó keretében, ahogy eddig is minden évben, fogyatékos művész is fellépett. Idén egy fiatal tehetség, Jánoki Márió, vak zongorista, előadóművész bűvölte el a közönséget.

 
Elismerésben részesült cégek

Első alkalommal pályázó vállalatok:

Bakosfa Kft.
FleXoco Termelő Kft.
II.  Kerületi  Városfejlesztő Zrt.
Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatal
GE Hungary Kft. Power & Water divizió
HAVI Logistics Kereskedelmi Anyaggazdálkodási és Szolgáltató Kft.
Söke Hungária Műanyagfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.
Parafix Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft.
Horvát-Service Betéti Társaság
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
Sanmina-SCI Magyarország Kft.
Taravis Baromfi és Élelmiszeripari Kft.
Észak-zalai Víz és Csatornamű Zrt.

Korábbi pályázatot megújító vállalatok:

Auchan Magyarország Kft.
SPAR Magyarország Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Johnson Controls Mezőlak Kft.
Szerencsejáték Zrt.
Eurest Étteremüzemeltető Kft.
Magyar Posta
Nolato Magyarország Ipari és Kereskedelmi Kft.
JOB személyzeti Tanácsadó Kft.
Alko-soft Szolgáltató Bt.
Budapest Főváros XVIII ker. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Somogyi László Szociális Szolgálat
E.ON Hungária Zrt.
KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt.
Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona (Pesti út)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük