2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79114"><img class="image image-_original" src="/files/images/3azegy-%C3%81%20(1).jpg" border="0" width="483" height="360" /></a></span>3 az 1-ben ajánlatom 2 helyszínen 3 program, ezúttal Százhalombattán Csóka László kiállítása és Ruttkai Éva - Latinovts Zoltán emlékest, valamint Budapesten Farkas Tiborc: VADIDEGEN könyvének bemutatója. Jó szórakozást!  <p><strong>

3azegy %c3%81%20(1)3 az 1-ben ajánlatom 2 helyszínen 3 program, ezúttal Százhalombattán Csóka László kiállítása és Ruttkai Éva – Latinovts Zoltán emlékest, valamint Budapesten Farkas Tiborc: VADIDEGEN könyvének bemutatója. Jó szórakozást! 

3azegy %c3%81%20(1)3 az 1-ben ajánlatom 2 helyszínen 3 program, ezúttal Százhalombattán Csóka László kiállítása és Ruttkai Éva – Latinovts Zoltán emlékest, valamint Budapesten Farkas Tiborc: VADIDEGEN könyvének bemutatója. Jó szórakozást! 

„Jelek az útról" Csóka László festőművész kiállítása a „Matrica" Múzeumban.

2014. április 7-én 18 órakor nyílik Csóka László százhalombattai festőművész kiállítása. A megnyitón a vendégeket köszönti Vicze Magdolna PhD. múzeumigazgató, majd köszöntő beszédet mond Vezér Mihály PhD., Százhalombatta város polgármestere. A kiállítást Takács Péter műgyűjtő nyitja meg. Közreműködik Puskás István zenész.

A művész munkái közel egy éven keresztül a Krím félszigeten kerülnek kiállításra, ahol több városban láthatja majd a közönség.  Az út első állomása Kijev lesz, ahova a Krími Magyar Társaság tiszteletbeli elnökétől, Gladkih Nagyezsda Asszonytól kapta a meghívást Csóka László. Az elnökasszony, tervei szerint jelen lesz a megnyitón.

Csóka László festőművész 1967. január 24-én Selymesilosván, a Pártiumi Szilágyságban született. Tízéves korától Zilahon lakott és ott járt iskolába. A festészettel először Szabó Vilmos festőművész műhelyében találkozott. Szakkörökben és magánfestőkhöz íratták be a szülei, ahol fejleszteni tudta a rajzolási képességeit, később ismerkedhetett a festészet technikáival. Érettségi után beiratkozott a Zilahi Népművészeti Iskola festő szakára, ahol Man Nicolae festőművész volt a tanára.

1989. évben, mielőtt befejezhette volna tanulmányait, egy sorsfordulat miatt átszökött a zöldhatáron Magyarországra, mivel akkor még tombolt a kommunista diktatúra Romániában. Százhalombattára került, ahol bekapcsolódott a művészeti életbe. Azóta is ott él és alkot.  Cipruson templomokban seccókat festett bizánci stílusban, de Százhalombattán a 100 éves római katolikus templom seccóit is ő készítette.

Tagja több művészeti egyesületnek, számos egyéni és csoportos hazai és nemzetközi kiállítása volt Százhalombattán, a fővárosban és az ország néhány városában.

2011-ben „Az élet születése és sarjadása" Festészeti Díj-jal ismerték el munkásságát.

A Csóka László munkáiból rendezett kiállítás a „Matrica" Múzeumban május 4-ig látható.

2014. április 7. 18:00

„Jelek az útról" Csóka László kiállítása

„Matrica" Múzeum – Százhalombatta, Gesztenyés út 1-3.

www.matricamuzeum.hu

www.facebook.com/matricamuzeum

 

Az Álomszínészpár c. kiállítás kapcsán Ruttkai Éva – Latinovts Zoltán emlékest a százhalombattai „Matrica" Múzeumban.

2014. április 8-án 17 órakor várják az érdeklődőket a „Matrica" Múzeumba az emlékestre. A Múzeum,  „Színház az egész világ" sorozatának első állomása a színháztörténeti kiállítás, mely e két nagyszerű színésznek, párnak a művészi és magánéletébe enged bepillantást.

Az emlékkiállítás április 27-ig látogatható. A kiállításhoz kapcsolódóan kerül bemutatásra az emlékest, melyen keresztül a közönség jobban megismerheti e két művész életét és munkásságát. Külön-külön is legendás alakjai színháztörténetünknek – Ruttkai Éva, a Tündérkirálynő és Latinovits Zoltán, a Színészkirály ma már állócsillagok. Harmincnyolc éve halott Latinovits Zoltán, tíz év múltán követte őt Ruttkai Éva az égi társulatba.

Gábor Júlia, Ruttkai Éva lánya és férje, Szigethy Gábor író, rendező, színháztörténész személyes történeteket mesélnek, tárgyak, fotók, kéziratok segítségével idézik meg a két nagy művész életét, s próbálják megfejteni titkaikat.

2014. április 8. 17:00.

Ruttkai Éva – Latinovts Zoltán emlékest

„Matrica" Múzeum – Százhalombatta, Gesztenyés út 1-3.

www.matricamuzeum.hu

www.facebook.com/matricamuzeum

 

 

2014. április 9-én könyvbemutató beszélgetésen Farkas Tiborc: VADIDEGEN c. regénye kerül terítékre a Kazimír Bisztróban. A bemutatón a könyv szerkesztője, Dunajcsik Mátyás, és Bartók Imre, A patkány éve szerzője beszélgetnek Farkas Tiborccal.

A kötetből felolvas: Rába Roland.

„Folyton idegen arcokat nézegetett, hogy kizárhassa

azokat, akikhez biztosan nem hasonlít. És végül sohasem

maradt senki."

Farkas Tiborc regénye egy olyan képzeletbeli nagyvárosba visz el minket, ami valószínűleg sokkal jobban hasonlít a valósághoz, mint szeretnénk. Járványszerűen terjedő bűnözés és szegénység az utcákon, a leggazdagabb egy százalék csillogó elszigeteltsége a maradék kilencvenkilenctől, pattanásig feszült társadalmi konfliktusok, a mindennapokban pedig hideg közöny, korrupció és számító önzés mindenütt.

Tom, a külvárosi krematórium igazgatója látszólag nyugalmas életet él. Mégis pánikrohamok gyötrik, a barátnőjét és a családját egyre nehezebben viseli el, álmaiban pusztító faji háborúk és a civilizált Nyugat alkonyának rémképei kísértik. Amikor pedig gyanút fog, hogy a hullaházból elszállított emberi szervek körül nem stimmel valami, olyan eseménysor veszi kezdetét, hogy örülhet, ha ő maga nem kerül végül a boncasztalra…

A Vadidegen szédítő utazás egy nem is olyan távoli jövőbe. Egy városba, ahol mindenki jött valahonnan, de ahol otthonra senki sem talál. Megrendítő összeomlás-történet, mélyértelmű krimi és utópisztikus látomás.

Farkas Tiborc 1973-ban született Kecskeméten. Budapesten az ELTE bölcsészkarán végzett. Drámáit, melyek számos díjat nyertek, Debrecenben (A levélbomba, 2003) és Szegeden (Zongorunga, a dzsungelcirkusz, 2004) játszották. Számos folyóirat közölte írásait.

Első regénye, a Pártmobil 2008-ban jelent meg a József Attila Kör gondozásában.

2014. április 9. szerda 18.30

Farkas Tiborc: VADIDEGEN

Könyvbemutató beszélgetés

Kazimír Bisztró (VII. Kazinczy u. 34.)

http://www.libri.hu/

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.