2023.június.05. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80107"><img class="image image-_original" src="/files/images/h%C3%A1romaz1%20(1).jpg" border="0" width="468" height="549" /></a></span>3 az 1-ben ajánlatom elsőként zene kiállítással, a Werk Akadémia zenei menedzserei és képzőművészeti menedzserei a Fogasházban, aztán Populaire kisasszony,<strong> </strong>egy filmbemutató a hatvanas évek nosztalgiájával és végül Egon Schiele megzenésített költeményei az Átriumban. Jó szórakozást.</p> <p> 

h%c3%a1romaz1%20(1)3 az 1-ben ajánlatom elsőként zene kiállítással, a Werk Akadémia zenei menedzserei és képzőművészeti menedzserei a Fogasházban, aztán Populaire kisasszony, egy filmbemutató a hatvanas évek nosztalgiájával és végül Egon Schiele megzenésített költeményei az Átriumban. Jó szórakozást.

 

h%c3%a1romaz1%20(1)3 az 1-ben ajánlatom elsőként zene kiállítással, a Werk Akadémia zenei menedzserei és képzőművészeti menedzserei a Fogasházban, aztán Populaire kisasszony, egy filmbemutató a hatvanas évek nosztalgiájával és végül Egon Schiele megzenésített költeményei az Átriumban. Jó szórakozást.

 

SZ.E.M. – Kápráztatós bemutatkozó koncert. A Werk Akadémia Zenei menedzsereinek vizsgakoncertje. 2014. május 15-én 20.30-tól a Fogasházban lesz a Werk Akadémia végzős zenei menedzsereinek vizsgakoncertje. Sztárfellépő Szirtes Edina Mókus és az új, Sz.E.M elnevezésű zenekara. A formáció ekkor mutatkozik be először a nyilvánosság előtt.

 „Gondolattal, hittel, szeretettel. Zene. Mindenből merítős, nem kitalált akarós, skatulyázós vagy divatozós, esetleg menőzős vagy felvágós. Kizárólag zenézős" – jellemzi az énekesnő új formációja műfaját.  A hegedűművész-énekesnő rengeteg zenekarral dolgozik, de saját zenei hangjának, egyéni útkeresésének jegyében már egy jó ideje építi zenekarát.

Lackfi János író Mókust a hazai világzenei színtér egyik legrendhagyóbb figurájaként, elsöprő természeti jelenségként jellemzi: "Róla nevezném el az első magyar hurrikánt, Katrina és Sandy hazai rokonát."

A koncert fellépői: Szirtes Edina Mókus (hegedű, ének), Fellegi Anna (hegedű), Haraszti Kriszti és Hegyaljai-Boros Zoltán (brácsa), Kertész Endre (cselló), Hámori Máté (gitár) és Födő Sándor Fodo (dob)

A Werk Akadémián immár másodszorra vizsgáznak zenei menedzserek. Feladatuk most is egy könnyűzenei koncert szervezése, annak minden munkafázisával.

A koncert napján 19 órától Takarásban címmel, a Werk végzős képzőművészeti menedzserei által rendezett pop-up vizsgakiállítást nyitják meg a Fogasház Galériájában.

A modern ember szerepjátékok sokaságában él, olykor önmagát is becsapva a színlelt valósággal. A kiállítás górcső alá veszi ezt a társadalmi problémát, és az egyes műveken keresztül igyekszik görbe tükröt mutatni. Az alkotók között Lengl Orsolya, Verebélyi Diána, Glázer Attila, Osváth Jenő, Herbert Anikó és még néhányan, műfaji kötöttségek nélkül szabadon járják körbe az adott témákat, miközben többször is megmutatják a nézőknek a privát szférájukat. Teszik mindezt úgy, hogy közben nem rejtenek véka alá semmit, sőt kíméletlenül feltárják előttünk azt is, amit sokszor hajlamosak vagyunk elfedni, a kendőzetlen valóságot.

A tárlatot Kovács Kriszta, a Várfok Galéria művészettörténésze nyitja meg.

A belépés ingyenes.

2014. május 15.

Fogasház

Budapest, Akácfa utca 51.

www.werkakademia.hu

 

2014. május 15-én kerül bemutatásra a Populaire kisasszony (Populaire) c. színes, francia vígjáték.

Régis Roinsard első nagyjátékfilmjében mindent áthat a hatvanas évek nosztalgiája. Az ügyetlenül bájos és kicsit szeszélyes Rose Pamphyle (Déborah François – Hátralévő életed első napja) elragadó jelenség. Mogorva, özvegy apjával él, aki egy kis falusi boltot üzemeltet. Lányát a helyi autószerelő fiának szánja, ő azonban másfajta életre vágyik. Modern nő szeretne lenni, így a városba utazik, ahol egy titkárnői állásra jelentkezik. Hamar kiderül, hogy szörnyű titkárnő, de kiváló gépírói tehetsége van. Karizmatikus és jóképű főnöke, Louis (Romain Duris – Már megint lakótársat keresünk, Tajtékos napok) ráveszi, hogy induljon el a helyi gépíró versenyen. Ő lesz az edzője, Rose pedig kitartással és gyakorlással halad előre. A munka, a sport és a személyes vonzalom keveredése azonban ezúttal sem mentes a bonyodalmaktól…

A Populaire kisasszony kedves, francia, romantikus vígjáték, mely egyfajta személyes tisztelgés a hatvanas évek filmvilága előtt. A látványvilág, a jelmezek, a zene és a történet hiánytalanul teremtik meg a korhangulatot, így a film egy kultúrtörténeti utazás is egyben.

Populaire kisasszony, (Populaire) színes, francia vígjáték (2012)

Rendező: Régis Roinsard

Szereplők: Romain Duris, Déborah François, Bérénice Bejo, Shaun Benson, Mélanie Bernier, Nicolas Bedos, Miou-Miou, Eddy Mitchell.

A film többszörös César-díj 2013 jelölt:

– Legjobb operatőr: Guillaume Schiffman,

– Legjobb jelmeztervező: Charlotte David,

– Legjobb első film: Régis Roinsard,

– Legjobb filmzene: Emmanuel D'Orlando,

– Legjobb látványtervező: Sylvie Olivé,

12 éven aluliak számára nem ajánlott

http://www.youtube.com/watch?v=5p6xo2W-DHs

http://www.imdb.com/title/tt2070776/

 

Schiele Portrék – Egon Schiele megzenésített költeményei az Átriumban.

eljátsszák: TÁP Színház

megzenésítik : ESP Zenekar (Egon Schiele Projekt)

megfesti: Mogyoró Győző

2014. május 16-án 20 órakor Egon Schiele, a legendás osztrák festőművész titokzatos versei szólalnak meg énekhangon. Halál és erotika kavarog itt e sajátos atmoszférájú éjszakán, a festő éjféli lelke drámai dalokban lel tolmácsolásra Tóth Evelin és az Egon Schiele Project (ESP) segítségével. Az este hangulatát a Nemzeti TÁP Színház színészeinek lendületes játéka és Mogyoró Győző színes ecsetvonásai teszik teljessé, így az alkotók különleges összművészeti koncerttel idézik meg a fiatalon elhunyt, népszerű festő szellemét.

Zenészek:

Tóth Evelin – ének, Lang András – zongora, Molnár Gábor – dob, Szkladányi András – basszus, Mogyoró Győző – ütősök

Színészek:

Borsányi Dániel, Hajmási Dávid, Göndör László, Piti Emőke, Székely Rozália, Berczeli Ágnes

Rendező: Egger Géza

Színház, Mozgás, Fény, Vj: TÁP Színház, művészeti vezető: Vajdai Vilmos

Dramaturg: Sándor Juli, fény: Zafír Dániel, hang, Vj: Szapu Dániel

Kamera: Bessenyei Zsuzsanna, Hajmási Péter

2014. május 16. 20:00

Schiele Portrék

Átrium Film-Színház

Budapest, Margit körút 55.

www.atriumfilmszinhaz.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.