3 az 1-ben ajánlataim helyszíne ezúttal PÉCS, mégpedig Diplomakiállítás, aztán a Pirogránit Jazz Udvaron Pátkai Rozina Quintet buli, végül Gyenis Boglárka és az Oriental Fusionett táncestje. Jó szórakozást!

 

3 az 1-ben ajánlataim helyszíne ezúttal PÉCS, mégpedig Diplomakiállítás, aztán a Pirogránit Jazz Udvaron Pátkai Rozina Quintet buli, végül Gyenis Boglárka és az Oriental Fusionett táncestje. Jó szórakozást!

 

2014. június 26-án 21 órakor a Zsolnay Negyed – Pirogránit udvarán a „Pirogránit Jazz Udvar" keretében a Pátkai Rozina Quintet ad koncertet.

Nyáreste, andalító jazz és egy pohár finom bor. Kell ennél több? A Pirogránit Jazz Udvar minden alkalommal ezt a tökéletességet kínálja a látogatók számára.

A koncertsorozat mostani fellépője Pátkai Rozina, aki Magyarországtól az Egyesült Államokig felhívja magára a figyelmet csodás hangjával, előadásával, személyiségével.

Számos nemzetközi verseny díjazottja, zenekarával – különböző felállásokban – a bossa nova, a brazil dallamvilág autentikus képviselői, de az improvizáció is közel áll hozzájuk.

Jazz kategóriában az amerikai Independent Music Awards (IMA) közönségdíját 2013 augusztusában nyerték meg a Vocé e Eu című dallal. Rozina albuma ugyanezzel a címmel tavaly szeptemberben jelent meg, majd novemberben a Made in New York Jazz Competition a legjobb öt jazz énekes közé választotta.

Első lemeze a 2014-es Independent Music Awards-on háromszoros jelölést kapott: legjobb latin és legjobb énekes jazz album, illetve legjobb jazz dal kategóriákban.

Rozina kivételes tehetség, s erről élőben is meggyőződhet a pécsi közönség a Pirogránit Jazz udvar színpadán, ahol quintetjével lép fel.

Pátkai Rozina – ének

Pecze Balázs – trombita

Tóth Mátyás – gitár

Soós Márton – nagybőgő

Dés András – ütőhangszerek

A koncertsorozat abszolút vízálló! Esőhelyszín: E78 – Koncertterem

A közönséget minden koncerten megvendégelik egy pohár Polgár borral!

Jegyár: 1500 Ft

 

2014. június 28-án 19 órakor a Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos teremben Gyenis Boglárka és az Oriental Fusionett táncestje „A női szépség tánca 2." tekinthető meg.

Az Oriental Fusionett tanára és koreográfusa 2007 óta tanít törzsi fúziós táncot. Tánctudását neves magyar és külföldi tanárok óráin, valamint workshopjain tanulta és fejlesztette.

A csoport számos hazai versenyen dobogós helyezést ért el. A 2011/12-es színházi évadban tagjai a Pécsi Nemzeti Színház Kétfejű Fenevad című darabjában táncoltak.

A törzsi fúziós hastánc a hastánc egy olyan modern formája, amely az amerikai törzsi stílusú hastánc ATS elemeit keveri más stílusú táncokkal. Gyakran tartalmaz popping, locking, elemeket, valamint hagyományos táncformákat: flamenco, indiai, balinéz, és népies stíluselemeket is.

A csoport tagjai: Brázay Vica, Császár Boglárka, Dénes Viktória, Horváth Viola, Kniesz Adrienn, Nagy Szilvia és Gyenis Boglárka.

A táncest vendégei: Széll Horváth Lajos, a PNSZ színművésze, Joós Judit, a törzsi hastánc magyarországi elterjesztője, a Fuego Luna együttes és Világi Gergely, a Középút Harcművészeti Műhely vezetője.

Jegyárak:

Elővételben 1300 Ft (Gyenis Boglárkánál)

Előadás előtt a helyszínen 1500 Ft.

 

2014. július 6-ig látogatható a napokban megnyílt Diplomakiállítás 2014 c. tárlat.

„A Zsolnay titok: a művészet szeretete." Zsolnay Vilmos idézetéhez méltón igyekszenek a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával való minél szorosabb együttműködésre.

Ezen törekvés egyik eredménye, hogy június 20-ától frissen végzett művészek diplomamunkáit tekinthetik meg az érdeklődők a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában. A kiállítás festőművész, szobrászművész, kerámiatervező és elektronikus zenei médiaművész szakos hallgatók diplomamunkáit mutatja be.

Zsolnay Negyed – Pécsi Galéria m21

 

http://www.zsolnaynegyed.hu

http://www.pecsprogram.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük