A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (Pécs) 3 programját szeretném Olvasóink figyelmébe ajánlani, mégpedig kortárs horvát képzőművészek kiállítását, aztán a kihagyhatatlan Csokoládé Karnevált és nem utolsó sorban az 50 éves jubileumát ünneplő Illés-bulit. Jó szórakozást! 

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (Pécs) 3 programját szeretném Olvasóink figyelmébe ajánlani, mégpedig kortárs horvát képzőművészek kiállítását, aztán a kihagyhatatlan Csokoládé Karnevált és nem utolsó sorban az 50 éves jubileumát ünneplő Illés-bulit. Jó szórakozást! 

2015. február 5. 17.00 – Kiállításmegnyitó

A tudat tájai

Művészetek és Irodalom Háza – Martyn Ferenc Galéria

A kiállítás március 5-ig látogatható.

„A TUDAT TÁJAI négy kortárs horvát képzőművész kollektív kiállítása, amely Zágráb, Pula és Eszék után Pécsre látogat, köszönhetően a magyarországi Horvát Nagykövetség közvetítésének, és Szombaty Bálint személyes közbenjárásának, amely eredményeként létrejött a partneri kapcsolat a Zsolnay Kulturális Negyed és az Új-Zágráb Kulturális Központ Vladimir Galéria között. A kiállításon bemutatott munkák Jasenka Bulj, Igor Zirojević, Damir Babić és Ivona Jurić az általuk használt média képességeit és spirituális vonatkozásait vizsgáló személyes kutatásainak eredményei. Az alapvető okát annak, hogy a munkákat egy közös kiállításon mutatjuk be, az a tény adja, hogy közös a művészekben az az érdeklődés, ami őket az emberi érzékelés, a belső és külső, és a fizikai és mentális tér viszonyának vizsgálatára sarkallta."

(Anita Zlomislić, a kiállítás kurátora)

 

2015. február 7 – 8.

III. Pécsi Csokoládé karnevál

Zsolnay Kulturális Negyed – Pécsi Galéria m21

A Csokoládé Karnevál (lásd: http://euroastra.hu/node/87867) a különleges csokoládék és édességek vására lesz a Zsolnay Kulturális Negyedben, a Pécsi Galéria m21-ben február 7-én és 8-án. A látogatók nemcsak egyedi, eddig talán még sosem kóstolt csokoládékkal találkozhatnak, hanem megismerhetik a magyarországi kézműves manufaktúrák csokoládékészítőit is. Csokoládés édességek, csokoládé italok, csokis tea, grillázs és sok meglepetés most mind egy helyen.

 

2015. február 7. 16.00 és 20.00

Illés 50

Kodály Központ

Idén az Illés zenekar az 50 éves jubileumát ünnepli, s ez az alkalom Illés-buli lesz a javából, ugyan nem a hagyományos értelemben, de mégis az. Természetesen a főszereplő a három Illés-tag, Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs, de a fiatalabb generációk kitűnő énekesei is színpadra lépnek: Feke Pál, Vastag Tamás, Nagy Sándor, Serbán Attila és Szabó Ádám előadásában is felhangzanak a klasszikus Illés szerzemények.

Az 50. évforduló ékes bizonyítéka annak, hogy majd' minden zenekar és előadóművész repertoárjában fellelhető néhány Illés dal. Az Illés zenéje a magyar pop, rock és minden divatos zenei műfaj számára iránymutató marad a mindenkori könnyűzenei trendek számára, vagyis az Illés örök. A legnagyobb slágereket hagyományos előadásban fogjuk hallani a fiúktól. A dalokat öttagú rock-szekció is kíséri, a dobok mögött Szörényi Örs ül. A repertoár természetesen a legismertebb és legnépszerűbb Illés-dalokból áll.

 

http://www.pmh.hu

http://www.zsolnaynegyed.hu

http://www.kodalykozpont.hu

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük