3 az 1-ben ajánlóm Pécsre koncentrál 3 nagyszerű programjával, mégpedig Schrammel Imre könyvbemutató, „In memoriam Csepregi Gyula" koncert és Péterfy Bori & Love Band Lovasi Andrással és Császári Gergellyel. Jó szórakozást! 

3 az 1-ben ajánlóm Pécsre koncentrál 3 nagyszerű programjával, mégpedig Schrammel Imre könyvbemutató, „In memoriam Csepregi Gyula" koncert és Péterfy Bori & Love Band Lovasi Andrással és Császári Gergellyel. Jó szórakozást! 

2015. február 18. 17.00

Schrammel Imre: Napló – Könyvbemutató         

Zsolnay Kulturális Negyed – Pécsi Galéria m21

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas magyar iparművész, keramikus, a Magyar Iparművészeti Főiskola egykori rektora, az MMA rendes tagja. Az ezredvégi kerámia művészet megújítója. A világ kerámiaművészetének élő klasszikusának harminc éve vezetett, sajátos műfajú naplója megkerülhetetlen része életművének. A Magyar Képek gondozásában megjelent könyvnek köszönhetően mindenki számára hozzáférhetővé vált ez a személyes, ugyanakkor látványos és elgondolkodtató mű. A művésszel Nagy Márta DLA, a PTE MK Kerámia Tanszék vezetője és Komor István a Zsolnay Kulturális Negyed üzemeltetési igazgatója beszélget.

„Schrammel Imre a szakma élő klasszikusa, a Mester, aki mindent tud, amit tudni lehet a porcelán és kerámia figurákról."

 

2015. február 19. 20.00

Metronóm Jazz Klub: Vasvári Pál In Line Group – „In memoriam Csepregi Gyula" 

Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Koncertterem

A Vasvári Pál és Csepregi Gyula által 1989-ben alapított In Line Group a 25 éves jubileumi koncertjén készült lemez ősbemutatóját hallhatja a pécsi közönség február 19-én. Az ország egyik legkiemelkedőbb jazz-zenekara 2001-ig folyamatosan koncertezetett itthon és külföldön egyaránt, a világ legnagyobb jazz-zenészeivel, mint Mike Stern, Alex Acuna, Russel Ferrante, Dave Samuels.

Az In Line formáció Csepregi Gyula emlékére koncertezik, melyen az In memoriam Csepregi Gyula című lemez anyagának ősbemutatóját hallhatja a pécsi közönség, a régi barát, Zsemje Sándor szaxofonjátékával.

A zenekar tagjai:

Vasvári Pál – akusztikus basszusgitár

Nagy János – zongora, billentyűs hangszerek

Szaniszló Richard – marimba, vibrafon

Mogyoró Kornél – ütőhangszerek

Zsemlye Sándor – szaxofon

Vasvári Márton – sampler, electronic percussion

Nagy Ábel – gitár

 

2015. február 20. 19.00

Péterfy Bori & Love Band: Fák, Denevérek, Piócák

Vendég: Lovasi András és Császári Gergely       

Kodály Központ

Péterfy Bori színésznő, énekesnő zenekara, a Love Band két sanzon-pop-rock lemez után egy rockegyüttestől szokatlan vállalkozásba vágott: régebbi dalaik egy részét végletesen kifordították és már-már fájdalmasan lassúra hangszerelték át. Emellett kilenc vadonatúj pszichedelikus popszámot is írtak, s ezekből a dalokból állt össze a 2B címet viselő album.  A zenekar ismét akusztikus koncerttel lép a közönség elé a Kodály Központban, és a különleges estéhez nem hétköznapi vendégeket hívtak. Boriékkal színpadra lép Lovasi András, aki a Love Band lemezeinek állandó szerzőtársa és kiadója, a másik vendég pedig a mostanában a Kiscsillag zenekarból ismerős Császári Gergely, a formáció régi barátja lesz.

 

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

http://zskn.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük