3 az 1-ben és benne Próféták a Koma Bázison, Minta-menü kiállítás a KREA-val és hétvége Zalakaroson, a mazsorett majálison. Mindegyikhez jó szórakozást kívánunk!

 

3 az 1-ben és benne Próféták a Koma Bázison, Minta-menü kiállítás a KREA-val és hétvége Zalakaroson, a mazsorett majálison. Mindegyikhez jó szórakozást kívánunk!

 

Slawomir Mrożek nyomdokaiban… PRÓFÉTÁK

Az emberiség utolsó vacsorája, előadással.
Kerényi Grácia fordításának felhasználásával.

Helyszín: Koma Bázis: 1158 Budapest, Ady Endre u. 31-33.

Az önpusztító emberiség a halálkanyarba érkezett. Végső reményként a megmentő elérkezését várja… Majd eljön hozzá az, akire apái, ősapái és ősapáinak ősapái is vártak.

Nos, mindenki békésen hátradőlhet, hisz a Próféta megérkezett… Azaz, a Próféták… Ugyanis ketten érkeznek.
Összehívják hát a mindent eldöntő tanácsot: a három királyokat, akik köztudottan legjobb felismerői a valódi Prófétának. Hosszas tanácskozás után eldöntik, mi mentené meg az emberiség további sorsát. A megoldás egyszerű: az egyik prófétát likvidálni kell, és akkor újra zöld az út a Paradicsomba.
A tét nem kisebb, minthogy a Kánaán jön el… vagy az Apokalipszis!
Önök mit tippelnek? /A fogadóirodák 1.25 szorzóval adják a Kánaánt, és 1.75-el az Apokalipszist – ha ez segít a döntésben./

Bemutató: 2012. április 26. csütörtök
További előadás: április 27. péntek
Szereplők elhalálozási sorrendben:

Első Próféta, aki ezerévente születik –  Szabó Vera
Második Próféta, aki szintén ezerévente születik – Huzella Júlia m.v.
Menyhért, aki pont az egyik király a háromból – Mohai Tamás
Boldizsár, a három királyból pont az egyik – Fekete Zsolt
Régens, aki nem parancsol – Horváth Illés m.v.
Héte, a megoldás többnyire – Lass Bea

Jelmez-látvány: Sinkovics Judit
Jelmezkivitelező: Borbás Gergő
Fény: Mervel Miklós
Vacsora: Lakatos Erika
Elrendezte: Vékes Csaba

Támogatók: XV. kerületi Önkormányzat, Summa Artium, Polgár Krisztina Emlékalap, FÜGE, Lengyel Intézet.

Az este ára: normál vagy kedvezményes jegy (diák/nyugdíjas, csoportos, stb.)  + a vacsora, aminek az ára 900 Ft. A vacsorát kizárólag az előadás előtti napokban tudják megrendelni, az előadás napján már nem. A vacsorázókat 18.45-re várják, a normál jeggyel érkezőket pedig a megszokott időben, 19.30-ra.
Grátisz: az aulában Mrożek karikatúra kiállítás, a Lengyel Intézetnek köszönhetően.
Sára Eszter végigkísérte a próbafolyamatot, a naplóbejegyzéseiből idéznék néhány gondolatot:  „A Próféták Vékes Csaba értelmezésében egy olyan szöveg, amiben talán a viszonyok lesznek a legfontosabbak. Alapvetően adott egy abszurd szituáció, egy csiki-csuki helyzet, amiből az első perctől kezdve egyértelmű, hogy nem jöhet ki mindenki jól. A kérdés csak az, hogy ki nevet a végén?! Ezért határoz meg mindent a hatalmi harc: ki meddig mehet el ebben a végletekig meg- és felosztott világban, ki áll ki felett és kinek parancsolhat. A viszonyok változnak: az elnyomottban gyűlik a feszültség, az elnyomó egyre jobban sarokba szorul, a döntéshelyzetben levők tanácstalanok és nem marad más számukra csak a végletekben való gondolkodás, a megváltóknak pedig, mondhatjuk, hogy nincs egyéniségük, így totálisan cselekvésképtelenek. Egyik karakter sem meri/tudja/akarja megtenni az egyetlen olyan lépést, ami kiutat jelenthetne, inkább egymásra várnak. Mivel azonban a másik sem cselekszik, nem marad más csak a szó: így mindennek, ami elhangzik óriási jelentősége lesz."

 

A KREA Kortárs Művészeti Iskola bemutatja: Minta-menü.

A KREA iskola lakberendező, enteriőrtervező és tervezőgrafikus szakos hallgatói szokás szerint a Portfolio Points keretében mutatják be a minta-tervezési munkáikat. A féléves iskolai feladatokat 2012. április 27-től lehet megtekinteni a Szimpla Kert emeleti szintjén.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola másodéves lakberendező/enteriőrtervező szakos hallgatóinak két féléves feladata a home-office (otthoni iroda) berendezésére vonatkozóan a bauhausra és az 50-es évekre jellemző, modernista minták átgondolása volt.

A harmadéves tervezőgrafikus hallgatók a többrétegű mintarendszerek, a ritmus, a faktúra-struktúra, az arányrendszerek és a fraktálok, vagyis az önismétlődő mintarendszerek ismeretében hozták létre alkotásaikat.

A bemutatásra kerülő darabok többségében manuálisan készített képzőművészeti alkotások, és azt mutatják, hogyan lehet egy mintát többféle variációban, különböző felületeken alkalmazni.

Szimpla Kert, emelet (VII. Budapest, Kazinczy u. 14.)
2012. április 27., péntek, 19:00 óra
A kiállítást megnyitja: Gulyás Judit textiltervező művész

A kiállítás megtekinthető május végéig a Szimpla Kert nyitvatartási idejében.

www.szimpla.hu
www.portfoliopoints.com

www.kreaiskola.hu

www.kreaiskola.freeblog.hu

 

Mazsorett Majális Zalakaroson a Zalakarosi Turisztikai Egyesület szervezésében.

2012. április 28-án májusfát állítanak fel a Gyógyfürdő téren. Amíg a fa elkészül, addig a Karos Táncegyüttes szórakoztatja a vendégeket. A nap végén hagyományos ünnepi bál zárja a rendezvényt.

A majális a természet újjászületésének a szimbóluma, ezért sok helyütt májusfát állítanak. Nincs ez máshogy Zalakaroson sem, hiszen már szinte hagyomány, hogy a zalakarosi fiatalok a város központjában májusfát állítanak.

A rendezvényen mindenki találhat kedvére való programot, hiszen a népi hagyományokat felelevenítő Karos Táncegyüttes az idősebbeket, a játszóház és a bűvészműsor pedig a gyerekeket szórakoztatja. Az idei évben különleges mazsorett bemutatóval kedveskednek a vendégeknek. Reggel közös kocogással és reggeli tornával kezdik a napot Zalakaroson.

Másnap a sporté és az egészségmegőrzésé a főszerep. Délután Katus Attila, Zalakaros egészségturisztikai nagykövete érkezik, hogy mindenkit jól megmozgasson a Zalakarosi Fürdőn.

08:00 – Reggeli kocogás és torna – Gyülekezés: Tourinform Iroda

15:00 -19:00 – Játszóház

16:00 – Bűvészműsor gyerekeknek

17:00 – 18:00 – Májusfa állítás a Zalakarosi Ifjak és Karos Néptánc Együttes közreműködésével, Folklór műsor, Borkínálás

18:00 – Mazsorett bemutató

18:15 – 23:00  Utcabál a Lenner – Horváth Duóval

A rendezvény ideje alatt kirakodóvásár, kézművesek bemutatói várják a Vendégeket!

A programváltoztatás jogát fenntartják!

Helyszín: Gyógyfürdő tér

www.zalakaros.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük