3 az 1-ben és ajánlatomban ezúttal is 1 a hely, mégpedig az Akvárium Klub és 3 napi programot említenék, melyek koncertek, lemezbemutató, DJ és + csokikoncert gyerekprogram.

 

 

3 az 1-ben és ajánlatomban ezúttal is 1 a hely, mégpedig az Akvárium Klub és 3 napi programot említenék, melyek koncertek, lemezbemutató, DJ és + csokikoncert gyerekprogram.

 

Április 11. csütörtök, 21.00

PUNNANY MASSIF AKUSZTIK

A pécsi underground bandából mára már fesztivál-headlinerré avanzsált zenekar immáron tízedik évét tapossa, amit nagyszabású tavaszi turnéval ünnepel.

Belépő: 1500 / 1800 Ft

A pécsi underground bandából mára már fesztivál-headlinerré avanzsált zenekar immáron tízedik évét tapossa, amit nagyszabású tavaszi turnéval ünnepel. Az eddigi bulik erősen túlcsorduló teltházas jellegére tekintettel egy új budapesti dátumot vállalt be a csapat: április 11-én mindenkit várnak az Akváriumba!

„A múlt hétvégi Düreres koncertünkre kb. kétszer annyian lettek volna kíváncsiak, mint ahány embert elbír a hely, ezért gondoltuk, hogy rádobunk még egy lapáttal és bevállalunk egy extra bulit" – kommentál Máté, a zenekarfőnök. "És mivel megintcsak Budapestről van szó, nem szerettük volna még egyszer ugyanazt a szettet előadni, ezért ezúttal az Akusztik műsorunkat hozzuk. Aki pedig az elejétől a végégig figyeli a színpadi történéseket, elcsíphet pár szösszenetet a készülő új lemezünkről, reppelős vagy éppen csorda-vokál stílóban előadva… szóval amolyan bejáratás, teszt-vezetés is zajlik majd" – teszi hozzá Wolfie MC.

És a turné sem áll le: a hiphop, funk, elektronikai és népzenei hangzásokat is ötvöző csapat valamennyi állomáson szemezget az elmúlt három Punnany-kiadvány (Körkorkép / ShenKick / SunKick) anyagából, de természetesen nem maradhat ki a Mary Popkids-el közösen jegyzett "Mosoly" sem. Közben a háttérben készül az emlegetett új lemez, amivel kapcsolatban részletesebb infó a zenekar hivatalos weboldalán, illetve Facebook-oldalán lesz olvasható.

 

Április 11. csütörtök, 23.00

IRIE MAFFIA Soundsystem

Belépő: 400 Ft

 

Április 12. péntek, 21.00

PÉTERFY BORI & LOVE BAND 6. születésnapi koncert

Hó Márton és a jégkorszak

DJ Superstereo

DJ Tövisházi Ambrus

6 év slágerei egy koncerten! A születésnapi fellépés után folytatódik a zenés mulatság, a pultban DJ Superstereo és Tövisházi Ambrus!

Belépő: 1700 / 2000 Ft

Péterfy Bori színésznő korábban az Amorf Ördögök énekesnője volt, 2000-től a társulat megszűnéséig a Krétakör színház-, 2008 ősze óta a Nemzeti Színház tagja. 2007-ben kezdett szólókarrierbe, májusban alakult meg új zenekara, az Amorf Ördögök szerzőiből és tagjaiból (Tövisházi Ambrus, Mészáros Ádám, Drapos Gergely, Laskai Viktor, Pápai István) verbuvált Péterfy Bori & Love Band. A zenekar első, cím nélkül albumát még ugyanabban az évben, 2007 októberében adta ki a Lovasi András jegyezte Megadó Kiadó. A debütálás szerénység nélkül sikeresnek mondható, a bemutatkozó anyag ugyanis egy éven belül aranylemez lett. A sanzon-punk-rock formáció egyszerűen csak 2 címre keresztelt második anyaga 2009 novemberében jelent meg szintén a Megadó Kiadó gondozásában. A Péterfy Bori & Love Band zeneszerzője az Erik Sumo Band-ből is ismert Tövisházi Ambrus, de a második albumnál – ami rapszodikusabb és szenvedélyesebb anyag elődjénél – a dalszerzésben az eddigi társakhoz (Lovasi András, Tariska Szabolcs) új szereplők csatlakoztak: Vinnai András író mellett a zenekar blogján meghirdetett verseny győztese, Hujber Szabolcs is beszállt szövegíróként.  A legfontosabb változás viszont az, hogy a 2 című lemezen maga Bori is írt dalszövegeket. Az alkotók a lemez megjelenése után sem pihentek: február végén megjelent a 2 című lemez "B" verziója, amely az album számainak és a lemaradt daloknak finomabb és csendesebb változatait tartalmazza. 2010 végén a zenekar első, cím nélküli albuma platinalemez, a 2-es számmal ellátott második album pedig aranylemez lett! 2011 nyarán Bori anyai örömök elé nézett, így a zenekar pihenőre vonult, de 2012. tavaszán visszatért és elkezdett dolgozni harmadik nagylemezén.

 

Április 13. szombat, 21.00

MAGASHEGYI Underground lemezbemutató koncert

DJ Fülöp & Lobewein

Zenéjében sokszínű, szövegvilágában pedig személyesebb és nőiesebb a Magashegyi Underground új nagylemeze, amit nálunk mutatnak be a budapesti nagyközönségnek.

Belépő: 1300 / 1600 Ft

A folyton új utakat kereső, kísérletező és önmaga lehetőségeit tágító Magashegyi Underground nagy erőkkel dolgozik tavaszra várható új nagylemeze dalain. Az egyelőre cím nélküli albumról a Rázz fel és az Álmatlanság című dalokat már játsszák a rádiók, illetve a zenekar egy-két új szerzeményt megmutatott harmadik, teltházas szimfonikus koncertje közönségének februárban a Művészetek Palotájában. A többi vadonatúj szerzeményt élőben először április 13-án a budapesti Akvárium Klubban hallhatja a közönség a lemezbemutató koncerten.

Az album a zenekar eddigi életművéhez képest is sokszínű lesz, hiszen az elektronikus zene modern hangszínei és az amerikai neofolk hatásai ugyanúgy megtalálhatók lesznek az új anyag hangszerelésében. Ugyanakkor az elmúlt másfél év szimfonikus fellépéseinek hangzása és a játék lehetőségének folytatása óhatatlanul beleivódott a fülünkbe, ezért ez a hangulat tetten érhető lesz az új album néhány dalában. Emellett szerettük volna az élményt is felidézni, ezért a februári MüPa-koncertünk anyagából egyórás felvétel készült, ami az új lemez DVD-mellékleteként jelenik meg – mondta Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője.

A zenekar készülő lemezének a hangvétele is változik. A dalok még személyesebbek, erőteljesebbek, sőt nőiesebbek lesznek, ugyanis a zenekarral évek óta dolgozó szövegíró, Tariska Szabolcs egy kapcsolat történetét öntötte dalokba egy nő szemszögéből. Két új dalban az egyik legígéretesebb fiatal kortárs költő, az Akkezdet Phiai tagja, Závada Péter mutatkozik be szövegíróként. Szinopszis című verséhez a zenekar írt dalt, míg egy másik szerzemény esetében ő írt rapszöveget a Magashegyi Underground által komponált zenei alapokra.

 

Április 13. szombat, 23.00

Outlook Festival Launch party

Kryptic Minds (Osiris – UK)

Ant TC1 ( Dispatch – UK)

DJ Madd (Black Box)

Matt-U (Osiris – UK)

Atatik ( Bladerunnaz)

Az Outlook fesztivál több angol klubest összefogásából jött létre. A 2013-as budapesti warmup bulin Kryptic Minds a fő vendég, a mély, techno és klasszikus drum and bass befolyásolt dubstep egyik legnevesebb képviselője, valamint drum and bass oldalról Ant TC1, a Dispatch kiadó főnöke, nem mellesleg az Outlook fesztivál egyik szervezője.

Belépő: éjfélig 1500 Ft, éjfél után 2000 Ft

 

Április 14. vasárnap, 11.00

CSOKIKONCERT gyerekprogram

Előadó: Lukács Tibor – hegedű, Boross Lajos – zongora, Makó Róbert – nagybőgő

Moderátor: Lukácsházi Győző

Az 50 perces koncertek keretében a 4-12 éves gyerekek interaktív módon ismerkedhetnek meg az előadott zeneművekkel, a játékos kérdésekre adott helyes válaszokért pedig csokit kapnak. A rendezvénysorozat célja, hogy játékos, de egyben oktató formába nevelje a gyermekeket a zene szeretetére, illetve a koncertlátogatásra.

 

http://www.akvariumklub.hu/

http://www.facebook.com/akvariumklub

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük