2023.február.03. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben, benne 2 színház és 1 vásári forgatag

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63518"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/T_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="70" /></a></span>Kínai ifjúsági zenekar muzsikál a Szigeten a Turandot bemutatóján, Gyulán évadzárás lesz Csoportterápiával, Gödöllőn pedig Barokk Kastélynapok szórakoztatják a vendégeket.</p> <p><strong> </strong>

t 0.thumbnailKínai ifjúsági zenekar muzsikál a Szigeten a Turandot bemutatóján, Gyulán évadzárás lesz Csoportterápiával, Gödöllőn pedig Barokk Kastélynapok szórakoztatják a vendégeket.

 

t 0.thumbnailKínai ifjúsági zenekar muzsikál a Szigeten a Turandot bemutatóján, Gyulán évadzárás lesz Csoportterápiával, Gödöllőn pedig Barokk Kastélynapok szórakoztatják a vendégeket.

 

Kínai ifjúsági zenekar a margitszigeti Turandot bemutatóján.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad augusztus 10-i Turandot-bemutatója előtt egy kínai ifjúsági zenekar fogadja az érkező vendégeket. A fiatalokból álló Guangdong Szimfonikus Zenekar számos verseny díjazottja. Az európai turnén lévő együttes Bécsből érkezik Budapestre, ahol megtekintik az opera koncert-szerű változatának bemutatóját.

A Turandot Puccini utolsó operája, amely a szerző váratlan halála miatt befejezetlenül maradt, ám kéziratai és jegyzetei alapján befejezték. Az 1926. április 25-i ősbemutatón a milánói La Scala-ban Arturo Toscanini karmester a III. felvonás közben – ameddig a szerző eljutott a mű írásával – leállította az előadást.

Puccini Turandot című operájának egyik érdekessége, hogy noha a szerző autentikus kínai zenei motívumokat is felhasznált a műben, előadását Kínában több mint hetven évig tiltották, mert úgy tartották, rossz fényben mutatja be a kínai népet. 1998-ban mutatták be először a Tiltott Városban, a vörös hadsereg katonáinak felügyelete mellett.

Puccini három felvonásos operája a Tiltott Városban játszódik, amely a kínai császárok lakóhelyeként szolgált több mint ötszáz éven át. A fallal körülvett pekingi épületegyüttest – ahová engedély nélkül senki nem léphetett be – a Világörökség részeként a hagyományos kínai palotaépítészet remekműveként tartják számon.

A Szabad Tér Színház idei nagy operabemutatójában Turandot szerepét Lukács Gyöngyi, a világklasszis drámai szoprán énekli, aki a Magyar Állami Operaházon kívül Palermo, Los Angeles, Barcelona operaházaiban alakította a Puccini-opera címszerepét.

Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: www.szabadter.hu, személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező u. 68.) és a helyszínen.

Budapesti Nyári Fesztivál Hűségkártyával 20% kedvezmény vehető igénybe.

Giacomo Puccini: Turandot – látvány opera

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

2012. augusztus 10. (péntek) és 2012. augusztus 12. (vasárnap) 20 óra.

www.szabadter.hu

 

Bolba-Szente-Galambos: Csoportterápia – musicalkomédia. A Madách Színház előadása.
Az idei évad Gyulán egy musicallel zárul augusztus 10-11-én, a Tószínpadon. A tavaly meghirdetett Madách musicalpályázat győztese volt a Csoportterápia, amely a bemutatása óta nagy sikerrel megy a Madách Színházban.

Hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol lehet az orvos? 
A váratlan fordulatokban, felismerésekben és mulatságos epizódokban bővelkedő történet során további kérdések merülnek fel. Milyen problémákkal küzd egy operaházi balett-táncos, meddig lehet bírni 10 méterrel a felszín alatt a jeges Dunában búvárfelszerelés nélkül vagy, hogy mi történt Velencében '85 nyarán…

Fülbemászó dallamok és sziporkázóan szellemes szövegek röpítik a nézőt a mjuzikelkámedi felhőtlen, kacagtató, fényesen csillogó világába, ami ez esetben nem más, mint a Piróth Gyula Művelődési Ház II/6-os terme egy esős csütörtök délutánon.

Vígjáték a lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről… azaz rólunk. 
Bolba-Szente-Galambos: Csoportterápia – musicalkomédia
Szereplők: Balla Eszter, Ladinek Judit, Sándor Dávid, Dobos Judit, Szente Vajk, Nagy Sándor

Rendező: Harangi Mária

Jegyek még válthatóak 3.900, 4.700 és 5.500 Ft-os áron a Várszínház jegypénztárában, a Várkertben, illetve országosan az Interticket hálózatában.

Előadások: 2012. augusztus 10-11., 20.30 óra
Helyszín: Gyula,Tószínpad
Esőnap: 2012. augusztus 12., 20.30 óra.
http://www.gyulaivarszinhaz.hu/

 

2012. augusztus 11-12. XI. Barokk Kastélynapok 2012. Gödöllőn.

A gödöllői kastély történetének egyik legkiemelkedőbb és leglátványosabb eseménye Mária Terézia 1751-es látogatása volt. Grassalkovich I. Antal gróf, a kastély építtetője rendkívüli pompával és ünnepséggel fogadta az uralkodónőt. Felidézve a királynő itt töltött napjait, a látogatás 250. évfordulóján, 2001 augusztusában került először megrendezésre a Barokk Kastélynapok elnevezésű rendezvénysorozat, mely a 2012 a Hölgyek Évében ismét különleges programokkal, korhű jelmezbe öltözött komédiásokkal és igényes portékáikat kínáló vásárosok forgatagával jeleníti meg a 18. századi barokk ünnepségek hangulatát.

A programok:

Augusztus 11.

 9.50   Grassalkovich Antal gróf fogadja Mária Terézia királynőt

10.00  Gólyalábas parasztkomédia

11.00-12.00 A Szűcs Mihály Huszárbandérium interaktív hagyományőrző bemutatója

11.30 Barokk foglalkozás gyermekeknek az állandó kiállításban

14.00 „Titkok, bálok, utazások" foglalkozás gyermekeknek az időszaki kiállításon

15.00 Terülj, terülj asztalkám – bábmese – Galagonya Bábszínház

16.30 Legyezők nyelve a Barokk Kastélyokban – kosztümös játék – Marquise Együttes

19.00 Haydn: Mária Terézia szimfónia – Gödöllői Szimfonikus Zenekar

Augusztus 12.

9.50 Grassalkovich Antal gróf és vendége Mária Terézia az erkélyen fogadja a katonai díszőrségváltást

10.00 A Zrínyi Miklós Katonai Hagyományőrző Egyesület őrségváltása a főbejárat előtt

10.30 Törökülésben – mesejáték – Portéka Színpad

11.30 Barokk foglalkozás gyermekeknek az állandó kiállításban

12.00-14.00 Viadalok viadala – lovagkori és barokk interaktív katonai bemutatók

14.00 „Titkok, bálok, utazások" foglalkozás gyermekeknek az időszaki kiállításon

15.00 Guignol – francia vásári bábjáték – Burattinó Bábszínház

16.30 Kisfaludy Károly: Három egyszerre – komédia – Szekérszínház

Folyamatosan zajló programok:

Kézműves vásár

Tulipántos Népi Játékpark fakörhintával

Pónilovaglás a parkban

Hintózási lehetőség

Lacikonyha, Kürcsi-őskalács   

www.kiralyikastely.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.